TACK!


Tack alla mina bloggvänner för era postiva inlägg och att ni pushar oss att åka! Jag berättar imorgon hur vi gör. Är så trött just nu så jag somnar väl skrivandes. KRAAAAM TILL ER ALLA!


Dröm som kan bli verklighet!


Mexico, Cancun 


Playa del Carmen

Vaknade imorse helt urlakad men dagen blev bättre än väntat. Linda ringde och hon sa bestämt att vi skulle ses på stan för en fika (tack linda!...det kommer att gå bra på onsdag på ditt nya jobb!), fast jag egentligen skulle bara vilja sova bort den här dagen. Har varit på så dåligt humör sista tiden och det beror på två saker...tant röd och T. Nu har jag ju tanten kommit på besök och T har äntligen hört av sig så nu vet jag att han lever. Vi pratade om att jag hade hittat en jättebillig resa till Cancun i Mexico som de nästan slumpade bort på Apollo.se för det finns bara en plats kvar på flyget och då blir jag borta i 2 veckor.

Frågan är klarar sig lille Elias av en sån långresa på 12 timmar...ingen mellanlandning. Han kommer att få sitta i mitt knä eller ligga på golvet i den mån det går. Hur ska han kunna sova då som är van att sova i sin säng. Det är upp mot 30 graders värme där nu och väldigt fuktigt. Alltså tropiskt klimat.

Han har inte fått alla sina vaccinationer än, men vi kommer ju inte att luffa omkring men det är ju mycket folk överallt. Iallafall i Cancun som är en storstad som jag absolut inte vill stanna utan det blir en övernattning i som ingår i resan. Just nu håller han till i Playa del Carmen och såhär står det om det stället: Fantastiska korallstränder och sevärdheter i världsklass!

För ett tiotal år sedan var Playa del Carmen bara en mexikansk liten by, med några få hotell vid en makalöst vacker strand. Byn har växt och är idag en av Yucatanhalvöns största turistorter. Men charmen finns fortfarande kvar. Liksom stämningen. Här lever du ett avslappnat strandliv i shorts och sandaler.

Hemlagade fajitas och liveband på stranden
Längs huvudgatan, 5th avenue, finns mängder med mexikanska och internationella restauranger. Här är det mest turister som håller till. Tar du dig bara ett par kvarter upp hamnar du mitt i det mexikanska vardagslivet med hemlagade fajitas, guacamole och en härlig blandning av semesterfirare och lokalinvånare. Vill du sedan ta en drink finns flera mysiga barer att välja mellan. Många ligger direkt på stranden och här är det riktigt romantiskt, med små bord i sanden och tända lyktor.

Kritvit strand och fantastiska sevärdheter
Stranden i Playa del Carmen anses vara en av världens bästa. Flera kilometer lång med kritvit korallsand och turkosblått vatten. En bit ut, speciellt kring ön Cozumel som bara ligger en kort båttur bort, väntar korallrev och några av världens främsta dykplatser.

Mayakultur i massor
Men det är inte bara stränderna som håller världsklass. Det gör även sevärdheterna. Hela Yucatanhalvön genomsyras av mayaindianernas uråldriga kultur och bara några timmar från Playa del Carmen väntar imponerande ruinstäder som Chichén Itzá, den i särklass bäst bevarade, och Uxmal. Och ännu närmare, ca 45 minuter söderut med buss ligger ruinerna vid Tulum.

Kan man bli annat än sugen på att resa då!



Ska ringa bvc imorgon höra om de vill avråda mig att åka. Mitt hjärta säger åk och min hjärna säger stanna, för det blir en jobbig och varm resa. Men samtidgt när jag googlar om andra som har åkt till Thailand t ex, de har tyckt att den här åldern på barnet är perfekt att resa med innan de börjar krypa eller gå för då vet man att de ligger mest stilla.

Om jag åker dit så ska jag verkligen inte luffa omkring som när vi va till Costa Rica för då blev vi rånad två ggr. Och Mexico city ska man absolut inte åka till som har hög brottslighet. Vi ska hålla sig bara vid kusten och njuta av bad och sol!

Men imorgon kan det bara försent och någon annan har nappat på sista platsen, men ack va nära jag va då :-)

Jag har ju inte bara mig själv att tänka på längre utan ett litet barn oxå och jag vill inte det ska gå åt skogen. Vill ha min drömsemester! Vill ju ha sol!!!!!!


Hör av dig!


Vaknade kl 5 i morse och kunde inte somna om. Mitt huvud värker av alla tankar som far runt. Varför har du inte telefonen på?? Du är på andra sidan jordklotet och vi väntar på att du ska höra av dig!

Jag kanske har forstorat upp allting. Du är väl lika slarvig som vanligt och har inte med dig laddaren eller nåt. Hoppas du kollar din mail och svarar. Det är brådskande och vill ha ett svar från dig! Tiden rinner ut....


Nionde månaden och magen nu


Jag tyckte inte jag hade så stor mage när jag va gravid i jämförelse med andra, men nu när jag tittar på bilderna, så tycker jag att den är jättestooor! Tänk va magen är elastisk och kan gå tillbaks till det normala igen. Ja ja jag har inte den perfekta magen än för när jag står på alla fyra och stretchar ryggen då ser man lite av magen hänger ner. Det är tur att den inte gör det så mycket när jag står. Har äntligen fått tränat lite idag så jag mår bättre och blir lite piggare.
Har gått i en dimma länge nu och känns som jag vill gå i ide och inte komma ut förrän våren är här på riktigt. Jag tycker vintrarna blir jobbigare ju äldre jag blir. Jag är verkligen ingen vintermänniska om jag inte ska åka skidor annars älskar jag sommaren. Vill till solen nu! Mitt blekansikte vågar man knappt visa ute längre. Ser mer död än levande ut :-)

Jag tittar på sista-minuten-resa varje dag och vill iväg nåstans. Någon som vill hänga på?



Håller i en basketboll :)

Nionde och den tyngsta månaden okt -08


Magen idag mars -09


Bluff eller?


Satt och slötittade lite på teven imorse och slog över till kanal 8 och där gick den där Tvins reklam som alla någongång har sett och det är inte första gången man ser den här och då pratar jag om "Abtronic". När man går in på Tvins hemsida så står det såhär om den: Vill du få en platt, sexig mage utan att kämpa på olika apparater eller utan att svettas på gym? Vill du få otroliga, stenhårda magmuskler utan en enda sit-up? Nu kan du förändra ditt liv utan att behöva ändra på det. Låt oss presentera den nya fantastiska Abtronic X2!

Man sätter den enkelt på magen, rumpan eller lår och så vibrerar den mot musklerna. Med sin unika Dual Channel Teknologi, med ledande dynor båda fram och bak - tränar Abtronic X2 två separata muskelgrupper samtidigt. Du styrker dina inre och yttre magmuskler och maximerar din träning. Du kommer att känna hur Abtronic X2 formar dina magmuskler med en gång och du kan se dramatiska resultat efter bara några få träningstillfällen.

Och medan du tränar, kan du känna dig fri att göra vad du vill! Jobba vid datorn, fixa håret eller titta på TV. Vad skulle kunna vara lättare?

Spänn fast Abtronic X2 rund midjan och låt den sända milda elektroniska impulser till dina muskler som får dem att dras samman. På endast en minut uppnår du minst 400 muskelsammandragningar. Tänk dig att göra 400 sit ups!

Du kommer att känna hur Abtronic X2 formar dina magmuskler med en gång och du kan se dramatiska resultat efter bara några få träningstillfällen. 
 
Sen behöver man egentligen ytterligare en grej för att uppnå bästa effekt, då bör du använda rikligt med gel till din Abtronic X2. Köp till ett 4-pack gel för endast 199 kr.

Visst låter det här superbra och enkelt att få en fastare kropp. Om jag tänker efter så va det ju populärt med att stå på en skakmaskin som vibrerade hela kroppen och folk skrek ut så bra den va!

Skulle vilja veta OM  det är någon som prövat den här metoden, för den verkar ju verkligen unik? Den har ju funnits ett tag på marknaden och någon måste ha gått på det här.

Såg igår på programmet Stockholm-Arlanda där var det en flygvärdinna som hade köpt en sån och de bara skrattade när de satt på den.

Det verkar som det är många som hittar hit genom google. Jätterroligt att ni skriver kommentarer för jag har en annan blogg nu.

Jag har iaf köpt en Abronic till slut 2010-01-04 genom Tradera som man kan köpa för halva priset om man har tur. Har använt den i några dagar nu och jag tycker redan att jag har märkt att magen har blivit fastare. Jag kör inte bara 10 min/ 3 ggr per dag utan jag använder den minst en timme och sen gör jag uppehåll i några timmar och så kör jag en timme igen. Jag ska berätta om några veckor om det har gett några ytterligare resultat på mig.

Ska kanske tala om att jag har varit gravid 3 ggr men min mage är ganska platt men jag har en bula som jag vill ha bort som alla får efter de har varit gravida.

Fortsätt gärna kommentera både ris o ros. Jag fortsätter kika in här.

Uppdaterar om några veckor som sagt

Jag har skrivit lite om den på min nya blogg : http://misslookdeluxe.blogg.se/


Mammafika i Sthlm


Idag vaknade jag mer utvilad än nånsin. Elias sov ända från 21 till halv 3 på natten och det är länge för att vara Elias och sen sov han till 7 och då åt han bara en halv flaska välling. Ikväll har jag kämpat med vällingen igen. Han kämpar emot och vill inte gärna ha den plastiga tuttflaskan, men jag är envis och tar en liten paus och sen försöker jag igen. jag har märkt att det går lite bättre om jag lägger ner han på sängen så han inte ligger nära mina bröst, för då vill han bara vrida huvudet till tuttarna och suga. Jag måste hitta på knep och till slut åt han 80 ml ikväll, men han avslutade med en slurk bröstmölk såklart.

Idag har jag tagit en sväng till Sthlm med tåget, för att möta upp en tjej från Gtb som jag har mailat med på familjeliv sen vi va nygravida. Hon och jag är/har varit i samma situation när det gäller våra karlar. Hon och jag bestämde oss för att behålla barnet i magen trots att våra karlar inte ville ha barn. Det är såå skönt att prata med någon som vet va man pratar om, så man inte känner sig ensam. Det är värre för henne, för hon va nyförälskad i honom och allt va nytt när hon blev gravid men jag och T har känt varandra i 6 år i sommar.

Hennes tar iaf ansvar över barnet och är med henne och dottern i 2 veckor i stöten och sen åker han iväg och jobbar i 2 veckor. Min bokade in en resa till Mexico igår och bara drog iväg med några ord -att han behövde lite semester! Vem f*n behöver inte semester!! Han har knappt gått upp på natten för att ta upp Elias eller sätta in nappen. Jag har varit snäll mot han och låtit han för det mesta sovit i ett annat rum. Och idag fick jag höra att pappan till hennes barn gick upp flera ggr på natten och stoppade in nappen och lugnade sin dotter så att hon skulle få sova. Det kallar jag att uppoffra sig och visa lite ansvar!

Elias några veckor med sin pappa

Visst har T funnits en del hos Elias när han var nyfödd. Han stannar några dagar i följd och sen försvinner han i någon vecka eller två och så har det hållit på till nu. Vi får se hur det blir när han kommer hem om han flyttar in i sin lägenhet som har varit uthyrd eller om han bor hos mig eller sin kära lilla mamma. Det är mycket frågetecken hur vi kommer att göra i framtiden, men en sak är jag säker på och det är att det måste bli en förändring!

Jag skulle kunna berätta om så mycket elaka saker som T har sagt under tiden jag har varit gravid, men jag orkar inte ta upp det nu. Tiden måste gå ett tag först för att jag ska börja prata om det här.

När han kommer hem OM han kommer hem då måste vi prata ut hur vi vill göra med framtiden och hur vi ska göra för att Elias ska få det så bra som möjligt. Det senaste jag har hört är att barn inte ska ha något "varannan vecka" innan de är 3 år för att de blir annars förvirrande.

Är det någon som har erfarenhet om detta...berätta gärna om hur det har gått för er.

Du är verkligen blond


Nu måste jag plagiera ett inlägg från min dotters blogg..har sån lust att avreagera mig på någon och vad vore mer passande om inte Linda Rosings program "Den rätte för Rosing på 5:an". Sitter och tittar på hennes program varje tisdag för det är patetiskt och lågbudjet-tv. Jag vet att man inte borde hjälpa till att höja tittarsiffrorna åt hennes program, men underhållning kan man ju säga att hon är bra på. Hon letar efter en kille att dela sitt liv med...men va f-n tänk efter Linda! Va kan en 19-åring erbjuda dig i längden....bra sex kanske, ännu mer party! Du går från Fadde till en ungspoling. Du går och pratar med livscoach och hon tycker oxå du är konsigt fast hon inte vågar säga någonting åt dig. Du röstade ut en man med 2 barn och såg skitbra ut och hade fötterna på jorden...du röstade ut han för att han va tråkig! Du gav han aldrig ens en chans att visa vem han va...du hade redan bestämt dig att du skulle HA 19-åringen! Säg aldrig nå mer att du letar efter en man för att dela ditt liv med..utan för stunden bara! Trodde jag skulle få en bättre uppfattning om dig men du har visat att du är lika dum som jag trodde.

såhär skrev min dotter:

Visst, jag tycker att det är pinsamt att kanal 5 sänder "Den rätte för Rosing", känns som att dem sjunker lite väl lågt. Men samtidigt kan jag inte sluta älska program med patetiska människor, finns det något mer roande? Helt ärligt så är det höjdpunkten på tv i veckorna nu för tiden, jag skrattar alltid lika mycket åt henne och killarna som är lika blåsta. Liksom, hur tänker hon när hon har kvar en 19-årig kille (som är bara 5 år äldre än hennes dotter), en man som har sagt; att prata med henne är som att prata med ett chips, en kille som köper sprit för hennes pengar och låtsas vara sjuk hela tiden och istället går ut på krogen och en annan blåst modell som bara bryr sig om att få publicitet i tv. Haha, hon bara sjunker i mina ögon för varje program.

Kommentera gärna både med positivt eller negativ kritik

Nedgång fortfarande


Elias lika glad som vanligt

Idag vaknade jag på skitdåligt humör! Jag vet va det beror på såklart...

Men blev lite gladare när jag ställde mig på vågen som visade 61.8  kg!! Så lite har jag inte vägt sen kanske högstadiet. Va beror det på tänker jag: det måste vara att brösten har minskat med bröstmjölk sen jag börjat med vällingen. Men till min besvikelse så snuttar han fortfarande på mina bröst på natten. Jag som trodde NU äntligen ska jag få sova hela natten. Han äter bara 100 ml och det är väl jättelite eller? Borde han inte äta 200 ml? Jag har glömt bort hur det va sen mina tjejer va små. På dagen äter han bara en smakportion gröt och knappt någe mat, så om han börjar äta mer sånt kanske han håller sig mättare på natten. Ja va vet jag...alla barn är olika individer och man kan ju inte jämföra.

Ni som har haft småbarn eller har...hur mycket äter/åt de välling när de när de är/var 6 månader??


Nakenfis på fårfällen

För det mesta ett leende på läpparna


Miljoner hårstrån borta


Åh blir så trött på alla äckliga hårstrån som finns överallt! De ligger på min smörgås till frukost, i maten, på Elias, i sängen, golven, soffan och på mig mm....det är säkert miljoner som jag har tappat under mina 6 månader som jag har ammat.

Ser snart ut som rumpnissarna i Ronja Rövardotter med några hårtester kvar bara *grrrr*

Vill ha tbx mitt tjocka hår NU! Annars får jag transplantera från andra ställen på kroppen...som i de nedre regionen..hihi

Min mormor hade mycket hår kvar när hon var 85 år, så det finns bra gener när det gäller hår men jag kanske är den som blir flintis.

Kanske ska göra en Britney och raka bort allt...då får man friskt och fint hår tbx eller?

Skulle vilja göra ett montage med mitt ansikte utan hår...fy usch skulle INTE passa i det alls!

Det finns några kvinnor som passar med lite hår på huvudet och den jag kommer på först är Sinead O´connor, ni vet hon som sjöng "Nothing compares 2 U"

Sen den andra jag tänker på är Demi Moore som är skitsnygg i vilken frisyr som helst.

Jag VET att jag inte passar i vilken frisyr som helst, för jag har prövat några varianter. Den värsta jag hade va när jag färgade håret kastanjerött och klippte det kort i någon tantfrisyr. Jag va 30, men såg ut som 50...vi skrattar alltid åt dom korten.

Jag har alltid varit svag för bruna ögon och har alltid varit avis på de som har det. Funderar på att köpa linser och testa bruna ögon en dag. Ljust hår och bruna ögon...så snyggt!

Sinead O´connor  under sin praktid

Demi moore med sin intensiva blick

Visst är de lik varandra...både ansiktsform och bruna ögon.

Känner ni till några andra som passar utan hår eller med  väldigt kort hår? Tell me!


Äntligen vällingtider!


Måste skriva att tjabo tog flaskan och drack välling ikväll! Envishet lönar sig tydligen. Har prövat i några kvällar och till slut tog han den! Hoppas han sover läääänge inatt. Gjorde bara 100 ml för jag trodde han inte skulle dricka nånting alls. Så nu väntar jag med spänning om han ska vakna snart som han brukar göra runt 12 på natten.


Ät dig i form med rätt sorts mat


Vissa ingredienser har förmågan att höja kroppens förmåga att bränna fett. Vill du få högre ämnesomsättning utan att anstränga dig - försök då äta mer av dessa matvaror! Starka kryddor
Får maten munnen att brinna så får den även kroppen att bränna - kryddstarka rätter har visat sig boosta din fettförbränning. Satsa på chili, cayennepeppar och senapsfrön i matlagningen, eller bege dig till närmaste indiska eller thailändska restaurang.
  
Protein
Fyll tallriken med proteinrik mat - som kött, fisk, kyckling, ägg, tofu och bönor - så håller du dig mätt länge och slipper blodsockerdipparna.
  
Vatten
När kroppen blir uttorkad blir den seg och trött - och det gäller även förbränningen. Drick minst åtta glas vatten om dagen, och drick det gärna iskallt, eftersom det får kroppen att jobba hårdare.
  
Äpplen
Att äta äpplen ger dig fibrer, som får dig att känna dig mätt längre. Äpplena innehåller också bra bakterier som hjälper din matsmältning.
  
Grönt te
Grönt te har också visat sig snabba på ämnesomsättningen. Fem till sex koppar om dagen kan öka din kropps kaloriförbränning med 70 till 80 kalorier.

Helena är...

Nu ska jag ta tag i utmaningen jag fick av Christina Instruktion: Googla ditt namn plus "är" inom citationstecken. Exempel "Helena är". Kopiera de fem första träffarna där meningarna innehåller "Helena är...." och lägg in dem på din blogg.

Helena är min psykolog- Ja kanske jag är...amatörpsykolog ibland
Helena är vår nya prinsessa - hehe tänk om jag fick vara det för bara en dag!
Helena är teknisk - Nja ibland kanske
Helena är trött - JAA stämmer bra det...särskilt nu när jag har ett litet barn
Helena är engagerad i kåren - nej inte ett dugg...studerar inte alls just nu.


Utmanar Pernilla, Madde, Linda och Sofia

Firar födelsedagsbarnet


Födelsedagsbarnet-Hon fick en sminkväska av Linda
Hon hade fått pengar till löparskor i ett kort av Tony, Thomas och mig på morgonen

Det blev en skön dag i solen med mina två döttrar igår. Vi slöt upp på torget och bestämde att vi skulle ta en promenad till fiket "Fågelsången". Alla andra café hade inte ställt ut sina utemöbler än, så de va de enda i hela Uppsala som hade gjort det. Det bar knökfullt när vi kom dit, men vi lyckades få några platser i solen.  Jag tänkte ta något onyttigt för en gång skull, men tog en mozzarella-parmesansmörgås och en vaniljsemla till slut.


Fikat vid "Fågelsången"


Vår i luften och massor med folk. Slottet i bakgrunden

Det va inte så konstigt att det va så mycket folk i stan, för det va ju bandyfinal på "Studenternas" mellan Edsbyn-Västerås och det blev 2-5. En klasskompis till Sofia skulle sjunga nationalsången innan matchen började, så vi följde med strömmen och trängdes med alla andra sträckan efter fyrisån. Under den vägen hann man se många äldre som va fulla som raglade fram och bölade och några satt vid ett träd för de hade druckit för mycket. Snacka om att vi svenskar och vuxna människor är nästan sämre än ungdomar när det gäller alkoholen. Varför ska man vara full på en bandymatch? Jag förstår de som har lite glögg eller kaffekask för att värma sig när det blåser lite snålt när man ska stå ute i flera timmar. Det var en som ville sälja billiga biljetter utanför när vi kom fram, men ingen ville gå in så vi stod utanför och tittade på storbildsskärmen och lyssnade när Josefine började sjunga Du gamla du fria...


Bandyfinal vid "Studenternas"

Jag har växt upp i Sandviken och gått på många bandymatcher när SAIK spelade, men jag såg knappt nå fylla alls då...eller så tänkte jag inte på det då. Det går ju inte att jämföra Uppsala och Sandviken när det gäller storleken av befolkningen. Men bandyandan och mentaliteten är strörre  i Sandviken så mycket vet jag.

Kvällen avslutades med en jättegod fruktsallad och premiär för Robinson. Tur att man inte är med i det...skulle inte palla med att inte få mat och sova fuktig i ett träsk. Det är verkligen hårdare än hårdast i år. Ännu roligare att se då...synd att killen som ev kunde vinna Robinson åkte ur igår. Inte bra att vara intim och visa kärlek  tydligen, för de gick ihop och röstade ut han för att separera de kärleksfulla åt.


Grattis min goa tjej 17 år idag!


Min vackra dotter 17 år idag

Idag fyller min yngsta dotter 17 år! I can´t believe it! Det är alltså 16 1/2 månad mellan Sofia och Elias och 20 år 9 månader mellan min äldsta dotter och Elias. Trodde aldrig att jag skulle få ett till barn och en ordentlig sladdis dessutom. Igår sa min äldsta -mamma skaffade du dig ett till barn för att slippa känna dig gammal....hehe..hon va ju ironisk såklart.

Ålder är ju en siffra på papper bara och hur man känner sig är en annan sak. Till sinnet kan jag känna mig som jag är 20 fortfarande, men min kropp säger en annan sak. Särskilt efter min sista graviditet. Min kropp tog mycket stryk både rygg och i fogarna den sista månaden, men jag tar mig sakta men säkert tbx känner jag. Jag har ju alltid rört på min kropp och mår bra av det psykiskt och blir piggare. Men nu blev det för mycket om mig helt plötsligt.

Grattis till Dig min gumman!! Det är inte alltid lätt att vara tonåring och känna en press på sig från både skolan, vänner och samhället med ett speciellt kroppsideal. Men jag vet att du har bra självkänsla och du är en oerhört stark tjej. Vi Wahlströmare är ju kända att vara starka kvinnor och det visar du bra. Jag måste skryta lite om dig...varje gång jag hör att du har haft ett prov  i skolan så säger du att du har fått mvg. Jag blir så stolt när jag får höra det och du har väldigt höga ambitioner. Du säger att du vill bli arkitekt och du sätter upp många mål och du kommer göra allt för att komma dit. Jag kommer alltid att stötta dig i livet va du en gör. Jag kanske inte håller med om allt, men jag kommer att finnas vid sida så länge du vill det. Älskar dig så mycket! <3 

Det här står på hennes blogg...sofiaamalia.blogg.se


Jagser fram emot att...

  • springa i sommar och få bästa resultaten ever - Vårruset, Blodomloppet, Tjejmilen och fler ska lopp ska det bli!
  • tjäna pengar som tusan i sommar.
  • åka till Thailand i vinter.
  • gå på festival för första gången.
  • åka till Gotland en vecka förhoppningsvis.
  • ta studenten och festa stenhårt.
  • ta ett sabbatsår efter gymnasiet och resa jorden runt.
  • börja på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) i Sthlm så jag äntligen får hålla på med det jag älskar - arkitektur!
  • efter en fem år lång utbildning bli färdigutbildad arkitekt och ge mig ut i arbetslivet.
  • få rita mitt eget hus som kommer ligga vid vattnet.
  • efter några år i arbetslivet så kommer jag ha pengar som smör.

Hihi, det finns då mycket mer jag ser fram emot, det här bara några utav punkterna.


I väntan på lördagen och en speciell dag



Vill tacka Matilda och Emma för hjälpen till min nya vackra design på min blogg.
 
Matilda gjorde det mesta jobbet headern och bakgrunden och Emma med typsnittet på rubriken i inläggen och faktarutan.

Gå in och kika på deras sidor och fråga om de oxå vill hjälpa er..

Usch va trött jag är...somnade till på soffan nyss.

Nu får vi snart veta vilket par som åker ut ur Let´s Dance och kommer till final.

Oj nu blev jag förvånad att Morgan åkte ur Let´s Dance han som har varit såå bra, men Magnus har gjort ett bra jobb med hans stora kropp. Nu finns det bara en vinnare och det är ju Laila tycker jag. Hon dansar så lätt och har en smal och snygg danskropp.

Tävla och vinn ett vackert smycke från FashionSense.se



Vinn vackert smycke med FashionSense.se och lustjakt.blogspot.com
Jag tävlar om detta vackra smycke på Lustjägarna
Produkten är sponsrad av FashionSense.se

Var med och tävla om en vackert smycke. Tävlingen avslutas 22 mars 2009

Mål i sikte


Idag är det fredag, men det känns inget speciellt alls. Mina dagar känns likadana och jag får aldrig någon helgkänsla och det beror väl på att jag är mammaledig.

Vill att det ska bli varmt ute nu och snön ska vara helt borta. Tycker vi har fått en lång vinter med mycket snö och det beror väl på att vi har haft dåliga vintrar senaste åren med snöslask eller bar mark.

Igår blev det bakslag i husköpet och nu efteråt känns det bra iaf. Det finns alltid en baksida med framgångarna och igår fick vi uppleva den.

Thomas fick veta att han inte fick jobbet i Schweiz och då blir det inget lån såklart. Nu efteråt känns det bra att det inte blir det där huset, för det va lite för lite för oss, men tomten va underbar med en pool på baksidan och knappt några träd i vägen, så sol i stort sett hela dagen. Jag sa: -att det är ödet som betämde att vi skulle vänta tills ett annat hus dyker upp. Och som sagt det är vägen till målet som är mödan värd och det roliga. Så nu fortsätter vi vårt letande för det perfekta läget och huset. Drömhuset som man säger.

Nu ska jag träna mitt gäddhäng :-)

Hur kan en människa vara så ond?!

Josef Fritzl - den vidriga våldtäktspappan - Josef Fritzl släckte ljuset så att de andra barnen slapp att se när han våldtog sin dotter 3000 gånger!! För att han gjorde denna storartade åtgärd, släckte ljuset, anser han att han är en bra pappa.

Det finns bara ett konstaterande att göra. Han saknar all form av verklighetsuppfattning.

Jag kan inte beskriva med ord hur upprörd jag blir av att läsa och höra om sådana fall - att hålla sin dotter inlåst i en källare under 24 år och våldföra sig på henne. Hur kan man göra så mot sin egen dotter, hur kan man göra så mot någon över huvudtaget?!

Att dottern också blir med barn är vidrigare - men inget hon direkt kunde göra något åt. Hon är alltså mamma och syster till sina egna barn!


I sin slutplädering krävde åklagaren i dag livstids fängelse för österrikaren Josef Fritzl. Själv sade han att han ångrar sig. Fritzl står åtalad för att ha hållit sin dotter som sexslav i 24 år.


I sådana här fall tycker jag att dödsstraff är det enda rätta.


Med ett par horn på skallen skulle han se ut som djävulen själv.




Jag tror på spöken :-)



Inatt vaknade jag kl 5 och kunde inte somna om. Min hjärna går på högvarv och tänker på massor av saker nu. Vill bara flytta från den här tråklägenheten och till ett hus NU så man får tomt till sommaren. Det är fortfarande frågetecken som måste lösas som lån och är det största frågetecknet annars kan vi INTE köpa huset och då blir både jag och Sofia besviken. I psyket är jag på väg härifrån redan och tycker att allt suger nu och vill inte ens städa här längre, men MÅSTE såkart. TÄNK om allt går åt pipsvängen.

Vi fick en ritning från kommunen på området där huset står, för vi vill veta om man kan bygga ytterligare på tomten som en carport kanske. Det är lite otydligt beskrivit MEN huset kan vara byggd på en gravplats! Jag som är så vidskeplig när det gäller sånt! Jag vet att det spökar i andra hus OM hus har byggts på gravplatser. Vill få konstaterat att det inte spökar där av ägarna som bor där nu. Nu skrattar ni säkert och tycker jag är fånig. Ok det kanske inte är några farliga spöken utan snälla bara...hihi...nu börjar jag svamla och fåna mig.

Måste ut på promenad nu när solen skiner som mest! Hoppas ni alla får en underbar dag.

Utmanad av...

MADDE

Det handlar liksom om att alla svar ska börja
med första bokstaven i ens eget namn!
I det här fallet mitt.....
Here we go..

1. Vad heter du? Helena
2. Ett ord på fyra bokstäver: hyra
3. Flicknamn: hanna
4. Pojknamn: hans
5. Yrke: hårfrisör
6. Färg: helvitt
7. Klädesplagg: handskar
8. Mat: halloumi/hummus sallad
9. Sak i badrummet: hylla
10. Plats/stad: helsingborg
11. En orsak att vara sen: hittar inte fram
12. Något man skriker:  helvete
13. Film: Himlens hjärta
14. Något man dricker: H2O (vatten)
15. Band: Hoola Bandoola band
16. Djur: häst
17. Gatunamn: hattmakargatan
18. Bil: Honda
19. Sång: hallelujah
20. Aktivitet med mer än en deltagare:hoppa gummiband

Nu utmanar jag: Alla som vill

Adrenalinkick och lyckorus



Åhhh idag har jag varit sååå exalterad och helt salig i hela kroppen!!! TÄNK OM DET BLIR VERKLIGHET!!

När har ni känt riktig lycka? Och vad hände då? Berätta gärna ...


Kanske sista skidåkningen för i år...


Här kommer lite bilder från gårdagen när Elias satt på magen på T när vi åkte skidor. Kanske det blir en tur till fjällen innan vintersäsongen är slut.

Coola bilder



Coolt med photoshopping, men jag är inte så bra på det. Det finns en sida som fixar att göra bilderna mycket roligare. Gå in på photofunia.com och lek lite med bilder som jag har roat mig med.

Bio och skidåkning


Igår va jag på bio för första gången sen Elias kom ut. Sist vi på bio va nog i september förra året och då va jag på  "Maria Larssons eviga ögonblick". Linda va barnvakt och det gick superbra...han sov en timme och åt lite potatis-majspuré och sen sov han en stund till efter det. Vet att han känner sig trygg hos Linda o Fredrik. De är ju hans gudföräldrar så de ska ju finnas där för han när han växer upp och de tyckder det är fin ära de har fått som uppgift. Han kommer att bli proffs på tevespel, för Fredrik fick X-box av Linda när han fyllde år, så han kommer säkert att lära upp han, men hoppas mer på att han visar han hockey som han själv har spelat mycket. För Elias ska lära sig att leka oxå och inte sitta framför datorn och teven hela tiden. Vi ska uppmuntra honom till att röra på sig och sporta. Han har ju skidåkning i blodet, för både T och hans pappa som tyvärr är död har åkt många lopp...10 vasalopp, 25 Engelbrektslopp, gjort en Svensk klassiker.  Thomas har åkt massor med lopp oxå. Han fick medaljtid förra året i Vasaloppet, varit med i Birkebeinerloppet, tävlat i Tyskland, Schweiz, Österrike, Italien, svensk klassiker mm. SÅ förhoppningsvis blir han intresserad av skidor. Sitter o tittar på slalom och tänker att det vore coolt om han blev duktig i det oxå. Det måste ju finnas förutsättningar för att träna och här har vi ju ingen bra backe för slalom. Vi måste flytta uppåt i landet om han ska kunna träna slalom ofta. Hade jag bott kvar i min hemstad Sandviken så hade han kunnat åkt till Kungsberget och träna. Ja ja det är upp till han va han vill hålla på med, men det är vi som måste ta med han och visa han alla sporterna, så han kan utföra de i praktiken,

Så igår fick han sitta i bärselen när pappa T åkte skidor i Storvreta. Han tyckte verkligen om det, för han somnade till. Han skatade med skidorna så det svängde skönt fram i tbx som i vagga. Det blir nog flera ggr han får följa med och sitta på hans mage. Kanske idag igen så ska jag fota det.

Imorgon ska vi åka o titta på två hus! En som är nybyggt och en som är ett gammalt som är nyrenoverat. Längtar!

Vill ha!

 

såhär såg den ut


Vill köpa en ny soffa! Är så trött på min slitna gröna lädersoffa som jag har haft i 6 år nu. Den är skön att sitta i men den har börjat få slitfläckar och inte så kul att se det när det är dagsljus.

Igår va vi och titta på en jättefin soffa i Högsta som man kan ha som bäddsoffa med hörndivan en mörkgrå som jag fastnade för. Den var nedsatt 5000 kr och kostar nu 12000 kr, men vart ska jag få dem pengarna ifrån??

T sa igår om han får jobbet i Frankfurt så skulle han köpa ett hus och en soffa åt mig...hihi...jo jag tackar ja...vilken dröm!!

Då håller jag tummarna att han FÅR jobbet dårå...kniper fingrar och tår hårt så de vitnar!

Ny design


Såhär såg min header ut förut och det var Emma som gjorde den då med

Vill tacka Emma som la ner tid på att få min design såhär fin.
Ni som vill ha hjälp och inte vet eller orkar hur man gör kontakta gärna henne så ni kan få lika fin eller ännu finare.

Förbättringar


Inte mitt hem :-)

Igår hade vi krismöte vid middagen. :) Vi har alla kommit överens om att vi mår dåligt av att det är så mycket prylar som ligger överallt och alla måste ta sitt ansvar. Har hört att om man har stökigt omkring sig så har man det i skallen oxå och får inte den lugn och ro man behöver. Vi går omkring och suckar istället och gör inget åt det och igår tappa jag humöret av att ingen hjälper till att plocka upp efter sig. Sofia resonerar eftersom jag är hemma o mammaledig så kan jag lika städa. Hennes rum är det alltid en hög med kläder över hela golvet. Jag är inte alltid på topp som får gå upp på natten och amma Elias så jag är inte alltid så pigg och alert.

Så det vi kom fram till är:

Ordningsregler och omorganisation

På tisdagar MÅSTE vi städa (dammsuga o skura golven)
Sofia SKA städa sitt rum och jag ska komma på en till grej som hon ska städa upp om det behövs
Samla ihop Elias prylar som ligger överallt
Saker som tas fram ska ställas tbx på sin plats.
Att man ska ställa in sin disk i diskmaskinen och inte på diskbänken
Slänga smustvätt i tvättkorgen (en självklarhet)
Köpa en ny soffa, för min är så gammal, ful och sliten
Rensa klädkammaren och förrådet (senare tillfälle när tid finns)
Ev en soffa som man kan sova i (bäddsoffa)
Sängen ska tas bort i vardagsrummet och göra plats för Elias lekplats

Många tycker det här är självklarheter

Om det är någon som har en begagnad teve (sofias teve gick bildröret sönder på) eller en bäddsoffa får gärna berätta det för mig.


Slutet gott allting gott!


Är han inte söt!

Maiky med millitärjacka

Sover sött

Dagen började bra och avslutades ännu bättre men med några timmar av mycket tårar och frustrationer. Jag fick arslet ur vagnen och tränade en halvtimme på min crosstrainer och sen gjorde jag 3*50 situps. Sen letade jag efter en gåstol till Elias på blocket och hittade en kanonfin gåstol (Chicco) i Åkersberga. T tyckte vi skulle åka o köpa den, för han hade andra ärende i Sthlm. Vi va till netonnet och investerade en skrivare, så nu kan vi äntligen skriva ut saker och bilder om vi vill. Trodde vi skulle få börja använda den direkt och skriva ut alla papper vi hade köpt och ni ska får höra varför vi tänkte göra det och varför jag fick krokodiltårar,

Linda min dotter ringer när jag är på Netonnet o berättar att hennes lilla hund Maiky är stulen!! Hon hade knutit fast han utanför Willys i Gränby när hon skulle in och handla och när hon kommer ut är han borta!! En mardröm för alla hundägare såklart att hunden ska vara borta när man kommer ut. Hon har alltid sagt att hon är så rädd att den ska vara det när hon är inne o handlar. Alla vet att man inte får ta in en hund i butiken när man handlar. Det hade stått en annan hund bredvid men den var kvar minsann utanför, men hennes hund är en liten eftertraktad dyr hund som alla smälter när de ser den. Hon va helt förstörd när hon ringer och berättar och jag vet hur mycket han betyder för henne...hon har längtat efter en hund sen hon va liten och hennes dröm gick i uppfyllelse när hon flyttade hemifrån, för då bestämde hon sig äntligen för att köpa en underbar liten hund. Jag va helt förstörd när vi åkte hemåt att henne lilla "bebis" va borta och att vi aldrig skulle få se han nå mer! Vi började prata om va Sverige har blivit kallt, hårt och kriminellt! Min andra dotters laddare till datorn blev stulen i skolan idag, men det blev en fjärt i rymden när Linda ringde och sa det där.

De polisanmälde det såklart, kontaktade tidningar, mailade Rix Fm, spred ut det på nätet på olika sajter och gickt runt och letade efter han länge.Vi skulle skriva ut massor med papper som vi skulle sätta upp överallt i Uppsala imorgon, ringde norska tullen för jag hade läst om en annan hund på nätet som de hade stulit och tagit med till Norge för att sälja som va en annan sorts terrier.

Han försvann runt 18 och klockan 22.30 ringer Linda och säger att polisen har ringt och de berättar att den som tog hunden kände sig ångerfull och hade dåligt samvete och hon/han hade ringt polisen. Han hade suttit fast i en trappuppgång inte så långt ifrån där hon bor. Jag bara skriker rakt ut när jag får höra det och jag känner sådan glädje att Maiky är tillbaks hos henne. Han ska ju vara med i programmer hundcoachen i maj som är ett nytt program som börjar på tv4+. Hon har fått äran att få hjälp med att träna upp vissa saker som hon behövde få hjälp med och nu beter han sig helt annorlunda i vissa saker. Han ser upp till Linda nu och vet att det är hon som lagledaren och bestämmer. Tänk om han inte hade kommit tbx då hade hon varit tvungen att stoppa programmet som de spelade in nyligen för ingen av oss hade orkat sett det programmet.
 
Linda...det finns ett talesätt -I nöden prövas vännen. Nu fick du veta vilka dina vänner är och självklart så stöttar vi dig i allt! Älskar er <3


Ben & Jerry

Nu har jag ätit den goaste chokladglassen nånsin...  ni som har ätit den tycker ni inte detsamma?!


Vinn lyckoängel


Tävlingsregler: Lägg in en kommentar i inlägget= 1 lott

(fler kommentarer fler lotter)

Länka till tävlingen på din blogg med bild= 1 lott

(pssst..Du som ej har blogg glöm ej ange mejladress)

Vinsten är en lyckoängel (3cm) i färgen aquablå.

Kan hängas där du önskar.Tävlingen avslutas fredag den 13:e

Massage!




Min nacke och en punkt vid skulderbladet brinner det går så förbannat ont!! Jag behöver massage nu!! Det knakar i min nacke och allt som sitter ovanför bröstet skulle jag vilja kapa av! Cut cut cut.....


Elias 5 månader


Idag fyller solstrålen 5 månader! Tänk va tiden går fort (så säger man jämt)

Han kan rulla fram o tbx från mage till rygg och tvärtom
Han greppar en leksak supersnabbt och tar in den i munnen
Han sitter en kort stund och faller ihop framåt
Han står på alla fyra och gungar fram tbx och helt plötsligt har han kommit framåt
Han skrattar högt
Han leker med sin röst...ibland tjuter han till högt så alla tittar och ibland bara småpratar han
Han kan stå korta stunder i knät
Han är oftast glad
Han är MIN

Tävling



Jag är med och tävlar om en illustration hos sara
Gör det ni oxå så har ni chans att få en alldeles egen.

Vad gör ni när ingen ser?



Är inte ni nyfiken va en del gör bakom rullgardinen eller persiennerna? Menar alltså va ni hittar på när ni är helt ensamma hemma och inger ser på. Då menar jag något crazy och utflippat som man skulle skämmas för inför andra.

Om jag ska erkänna va gör för nåt....jag kan stå framför spegeln och göra ansiktsgrimaser för att det ser så roligt ut och för att jag tror det är bra med ansiktsgymnastik. Jag har väldigt nära till skratt och använder mina muskler i ansiktet ganska bra om jag får träffa någon att prata med och inte går hemma och sura. Visste ni att under huden i ansiktet finns 24 muskler, som tillsammans bildar de många olika uttryck som vi kan uppvisa. De används dock inte alla samtidigt - till exempel använder ett argt ansikte åtta muskler.

En till grej som jag gillar att göra som bara min lilla Elias får se nu, det är att jag står och hoppar som en tok framför han och slänger med benen och gör alla möjliga konstiga sprattel tills jag blir svettig.


Vågar ni berätta va ni gör när ingen ser??



TACK AMANDA

Har glömt att tacka Amanda som gjorde min bildillustration på bloggen.
Kika in på hennes blogg och beställ en av henne, för hon är superduktig!

VILL HA NY DESIGN



NU VILL JAG HA EN NY STILREN BLOGG. NÅGON SOM KAN HJÄLPA MIG?

Hot n´cold- Klockren text

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
(you) You don't really want to stay, no
(but you) But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down

Det går framåt med motoriken


Han är så glad att han kan sitta



Måste berätta att han vände sig för första gången från rygg till mage idag...förut kunde han vända sig från mage till rygg, nu kan han bägge delarna. Måste få det på film oxå....så himla roligt när han kan använda sin kropp mer och mer. Kommer bilder på vändningarna sen för jag kom på försent att jag skulle fota o filma för jag blev så glad!

Borta bra men hemma bäst!


Risbräck


Chokladbollar med pärlsocker


Chokladbollar med kokos


Arraksbollar


Inatt ska jag få sova i min egen säng...ska bli så skönt o få ligga på min egna bollfiberkudde och min sköna madrass. Sängen i stugan va inte så bekväm med en tunn madrass och bara plankor under. Min rygg har aldrig gillat såna sängar och nu efter min graviditet är ryggen extra känslig. Har så ont på vissa punker vid skulderbladen, kanske beror det på massagen jag fick på mässan. Hon tryckte jättehårt på vissa punkter där hon kände att jag var spänd. Hon sa att jag skulle behöva gå till en massör flera ggr för att det ska släppa. Jag måste utnyttja presentkortet jag fick av tjejerna nu och få en riktig skön klassisk massage och få njuta en hel timme. Hade huvudvärk till och från igår trots magnecylen som jag tog. Men jag tror på kontinuerlig o allsidig träning för att slippa ha ont i min rygg o axlar. Har fått åkt skidor ett par dagar och njutit av den friska sköna luften, men hade gärna velat åkt mera. Det blev ingen skidåkning sista dagen för snön yrde och vräkte ner utanför. Inte så roligt att åka bil hem. Tacka vetja sommaren och fint väglag.

Nu sitter jag och njuter av go´saker som jag köpte på mässan. Så mycket gott och så mycket kalorier. Det är ett familjeföretag från Älvkarleby som hade skapat lite egna varianter av chokladbollar. En hette 88:an och smakade som glassen 88:an...min favvo. En hette Bimbo som va vit choklad inuti, Pistagebollar hette en och självklart vanliga enorma chokladbollar som va det goaste jag har ätit i hela mitt liv. Inte nog med det så fanns det kokosbollar med mycket fluff fluff, cashewnötchoklad, risbräck, arraksbollar och lite annat gott på bordet. Nu måste jag hämta mera. MUMS!


Horribelt och tragiskt!

Läste den här artikeln i Aftonbladet igår...

 

Än en gång påminds vi om hur nyckfullt livet är. En nyfödd bebis blir smittad av sin mors nya herpes och dör 11 dagar gammal. Det känns lite ofattbart, eller konstigt. Herpesvirus är förstås ingen enkel match för en nyfödd, det hade lika väl kunna varit en kraftig influensa - nyfödda är bräckliga mot det de inte har antikroppar emot. Det är väl ingen nyhet?

Att själv orsaka sitt barns död? Jag förstår inte hur hon kan lastas, hon var omedveten. Livet har varierande längd, det är naturligt. Orsakerna till varför vi dör kan bero på små detaljer eller  stora händelser, det känns mindre väsentligt.

Som om man inte är tillräckligt nervös när man kommer hem från BB med ett litet ömtåligt knyte på cirka 3 kg.

Nu ska man dessutom vara livrädd för att man ska ta livet av sin nya bebis om man pussar på den....

Det aktuella fallet är naturligtvis hur tragiskt som helst, men det är också väldigt tragiskt om nyblivna föräldrar slutar pussa sina bebisar.

Fortsätt pussas!

Kika gärna in på middemadde.blogg.se där hon skriver om sorgen till sin lilla Philip som hon förlorade alltför tidigt. Hon skriver väldigt gripande om den stora saknad hon känner.


RSS 2.0