GOTT NYTT 2009!


Annandagen


Faster Monika och toker :-)



Farbror Roland och Elias
Farbror Roland och Elias

Var till Norberg på annandagen och firade Thomas födelsedag (34 år) i efterskott. Vi åt korv med bröd och tårta; rolig blandning men det var jättegott för jag var så hungrig. Det blev glutenfri tårta för Rose-May tror att hon mår bättre av att äta mat utan gluten, men den blev lika god som om man gör som vanlig. Thomas blev lite besviken för hans kompisar kom inte för de hade fullt upp med sina släktingar. De ville komma på hans födelsedag den 23:e som är en tradition, men då smet han iväg hem till mig. Kl 19 var det en hemvändarfest i Norberg i det gamla 1600-tals hotellet men blev faktiskt lite besviken på maten, för vi hade hört att det skulle bli 3-rätters middag men det blev bara en rätt som var fläskfilé och stekta runda potatisar (krutonger) och en fet bearnaise sås som man går upp 1 kg av om man äter den. När vi hade suttit där i 2 timmar så ringer farmor och säger att Elias har bajsat och spytt o vill ha mat, så jag tar en taxi hem och ammar och sedan åker jag tillbaks efter en och halvtimme och då är alla i full gång att dansa till gamla låtar. Dj var en gammal gubbe som såg väldigt rolig ut. Det var premiär alltså att åka iväg från Elias för att göra nåt roligt. Nästa gång när någon är barnvakt så ska jag se till att han tar flaska så jag slipper åka hem. Då kanske jag kan ta en riktig fylla....hehe.

Monika och Roland (Thomas bror) fick träffa Elias för första gången och då behövde man inte hålla i honom så mycket. De kommer att få träffa honom igen när det blir dop den 1 februari. Idag har jag gått en långpromenad i kylan och det vackra vädret. Sofia håller på o gör sig fin för festen ikväll och jag ska vara ensam ikväll med Elias. Det gör mig inget att sitta själv för det känns som en helt vanlig dag tycker jag. Det var meningen att jag skulle åka tillbaks till Norberg idag, men blev lite avskräckt av att åka bil igen med Elias så långt själv. Han sitter i baksätet och så fort han skriker så sitter jag med ena armen på ratten och den andra armen försöker jag stoppa in nappen i munnen. Det tar ju nästan 2 timmar att åka dit om man inte kör så fort och det är säkert mycket trafik idag på nyårsafton. Jag kan fira nyårsafton en annan dag och skåla i något gott vin. Älskar rödvin!


Julafton 2008





Hela familjeskaran med hunden Maiky

Julen har varit för längesen känns det som och snart är det nytt år. Det är helt otroligt att det är snart 2009! Detta år har gått med sån racerfart så det är inte klokt. Det beror på att det har hänt så mycket i mitt liv. Jag har ju varit gravid 9 månader av året och fått en underbar son. Det är inget som kan slå det utan d är det bästa som har hänt i år. Det roliga är att bägge mina döttrar var med under förlossningen och de tyckte de inte verkar vara så jobbigt. De såg inte ut som jag hade nå ont alls sa de. De gjorde jävligt ont!!! Men som man säger; det var d värt för ut kom en underbar frisk pojke som utvecklar sig som han ska.

Vi var till Tobo på julafton hos Tony och fick se ganska mycket snö, så vi fick en vit jul iaf. När vi kom dit så fikade vi pepparkaksmuffins och saffransbullar med mandelmassa emellan, så magen svällde upp. Tittade på Kalle men orkade inte titta på hela som vanligt. Thomas och jag tog en promenad istället och det kändes så kallt fast det bara va några minusgrader. Efter det blev det julmat och allt stod på bordet som hör julen till. Det bästa var nog laxen, skinkan och revbenspjällen och den goda julölen. Mums! Ännu mer proppmätt och kunde knappt lyfta rumpan från stolen. Kikade lite på teven men till slut så ville vi dela ut klapparna och lilla Elias var tomte, men han är ju lite för liten för att klara av att dela ut klapparna i år, men nästa år kanske :-)

Jag fick en wokpanna av Linda som jag ville ha och Sofia överraskade mig med en upplevelse som är årets julklapp och nu är det bara att träna så ofta jag orkar, för jag ska nämligen vara med på tjejmilen den 30 augusti. Hon har anmält oss till den, så nu kan jag inte dra mig ur. Bra Sofia att du gav mig den för nu har jag ett mål för min träning. Linda fick presentkort på kläder som hon som väl behövde av mig och ett knivset för hennes knivar börjar bli så dåliga. Sofia fick ett helårs träningskort på Friskis o Svettis och det var ju lämpligt nu när jag fick en anmälan till Tjejmilen. Får se om jag orkar springa hela milen, men mitt mål är att göra det.

Det blev en bra avslutning på julafton med att spela Jeopardy och äta godis såklart, men knäcken glömdes hemma tyvärr. Glömde säga att Elias fick ett babygym av Thomas och av mig ett gosdjur som är åsnan Ior. Han hade fått babygunga i förväg som han skulle få på julafton, men kunde inte hålla mig och han bryr sig inte heller. Kl halv 1 var det dax att dra oss hemåt nöjda o belåtna. Tack alla kära för en underbar julafton.

God Jul till er alla från oss alla!



Kunde inte låta bli att lägga ut bägge, för de blev kanonfina julkort!

Dan före dan före dopparedagen



Så nu är baket för julen klart och det blev lite nya goa sötsaker förutom knäck som är en klassiker på julafton. Har bakat saffransnurror med mandelmassa emellan och sen har det blivit christmas cupcakes med härlig frostys ovanpå.

Sofia och jag har bestämt att vi ska vara nyttiga och motionera regelbundet för jag vill ner till min målvikt igen och jag mår bäst när jag väger 63 kg till min längd på 170 cm. Känner mig pluffsig och slapp i hullet och så har jag aldrig varit; inte ens efter mina andra graviditeter. Det märks att man har kommit upp över 40 och ämnesomsättningen är inte lika som när man var ung och jag känner fortfarande i fogarna när jag promenerar. Bm sa att de kan sitta i länge och särskilt när jag ammar så kan det ta tid innan det försvinner. Pust jag som trodde jag hade fått men för livet.

Imorgon ska vi klä granen och lägga klapparna under granen över natten och sen på julafton åker vi iväg Tobo för att fira julen där. Elias ska vara tomten i år och dela ut klapparna...hihi...har köpt en tomdedräkt åt han så jag ska fota en hel del såklart. Älskar att fota på min lilleman för han är ju så söt!

Grattis till Elias pappa som fyller år imorgon...har köpt en snygg tröja på rea på Holmlunds; hoppas han blir nöjd med den. Nu ska jag äta klart min fruktsallad och snart börjar Anne på Grönkulla


Fina fransar på jul och nyår


Få dina fransar att fladdra. Långa mörka ögonfransar lyfter blicken till en helt annan nivå. Men hur lätt är det att lägga perfekta lösögonfransar. Glamour har tipsat om hur du kan på bästa sätt kan få fransarna att fladdra.

Tvätta dina ögon och fransar så att allt är rent och fräscht. Gör din ögonmakeup som du brukar göra förutom mascaran. Ta fram din ögonfransböjare och böj dina fransar.

Pressa ut pyttelite franslim på baksidan av din svagaste hand.

Använd en pincett när du plockar upp ett franskluster, och se till att den inte är vass. Och när väl gör det grip tag nära basen och inte toppen, annars finns risken att du nyper av den. Doppa basen i klistret du har på handen.

Vinkla huvudet snett bakåt när du står framför spegeln, på så sätt kan du se hela franslinjen.

Applicera klustret vid den första tomma glugg du ser i ögats yttervrå. Vaja in den så att sen sitter längs franslinjen och inte ovanför den. Sedan arbetar du dig inåt längs ögat.

Försök hålla dig till fem kluster per öga, eller där du behöver det.

Efter att du applicerat fransarna låt limmet torka i några minuter, sen kan du lägga på mascaran. Undvik volymmascara eftersom det lätt kan klumpa sig mot lösögonfransarna.

Separera på fransarna med en ögonfransborste, men var riktigt försiktigt med fransarna som klumpat ihop sig.

Sitter ett av fransarna dåligt, ta bort den. Få bort limmet också och börja om på nytt.


Vägning och mätning


Vår ögonsten 2 1/2 månad

Nu väger lilleman 6130 gram och är 60 cm lång. Nästa gång är det vaccination men det ska nog gå bra. Han pep inte ett dugg när han blev stucken för pku-provet när han var några dagar gammal.

Julafton är nära nu



Nu ska jag peppa mig att vara nyttig fram till julafoton åtminstone. Igår försökte jag få i mig kycklingsalladen för tredje gången men det började bli lite mörk och smakade illa och då gjorde jag pannkakor som inte är så nyttigt! Har ju bara 3 kg kvar till min målvikt och det är dem tuffaste kilon såklart, men till sommaren 2009 ska jag väl ha fått bort dem.

Sofia ska få ett träningskort i julklapp (hon vet att hon ska få det så jag kan skriva det här) så hon jag ska pusha varandra till att vara nyttiga och träna. Men nu har jag känt mig trött i flera dagar och det beror väl på att jag är förkyld och mensen har kommit för andra gången den här månaden. :-( Så nu känner jag inte alls för att träna för det bara snurrar i skallen på mig. Elias har varit lite orolig om natten och har svårt att komma till ro innan kl halvtvå!! Så det är inte så konstigt att jag är så trött! Nu sover han som en stock och flera timmar och då skulle ju jag passa på o sova med, men då sitter jag här istället dumma jag.

Han skulle behöva komma ut innan det blir mörkt, men det mörknar ju så tidigt så det hinner vi väl inte. Gillar inte att det är mörkt jämt! Visst det är mysigt men vill att det ska vara ljust längre. Snart vänder det och går mot ljusare tider, men det dröjer några månader innan det märks. Jag skulle vilja fira julen utomlands en dag. Det är en dröm jag har. Nu hör jag att lilleman har vaknat till.

Det här stämmer så bra!


Därför gör killar INTE slut Killexperten Fredrik Backman har gjort en lista på anledningar varför killar inte gör slut. "Män må vara bättre än kvinnor på att skälla ut den nya tjejen på pizzerian för att hon inte vet vad 'Manges special med mos' är. Men när det kommer till att göra slut så är de helt värdelösa", skriver han.

Veckorevyns killexpert Fredrik Backman har i listat anledningarna varför killar inte vill göra slut. I en artikel i Cosmopolitan skriver han åtta punkter som förklarar mäns svagheter när det gäller att bryta förhållanden. Här är fyra av dem:

1. Enligt Fredrik Backman är den största anledningen till att män inte gör slut är att de inte vet vad ett bra eller dåligt förhållande är. Han menar att kvinnor har i hela sina liv läst och diskuterat sina relationer med vänner medan killar spelat flipper och funderat på vad Zlatan tar i bänkpress.

"Ja, jo hon dricker ju rätt mycket och vi bråkar ju ibland men..."

2. En annan anledning är att män inte vill ge upp regelbundet sex. Fredrik liknar sex som singelkille med vatten i öknen.

"Vi ifrågasätter inte kvaliteten utan vi dricker tills vi spyr, detta kan ju vara sista oasen på flera mil!", skriver han.

Men när män är inne i ett fastförhållande har de "vatten på kran" och då är det svårt att välja bort.

3. "Vi vet att gräset inte är grönare", förklarar Fredrik. Han menar att efter månader och kanske år när killar har blivit lite tjockare, tunnhårigare och sämre på att prata med främmande kvinnor inser män att de kanske inte blir bättre. De vet vad de kan få och det kanske inte alltid ser så lovande ut.

4. Tårar är kvinnans vapen, hävdar Backman och menar att för män är kvinnors tårar som kryptonit för stålmannen. Män kan kolla på hundratals Rädda Barnen-reklamer utan att ens höja på ögonbrynen men de skulle åka ned till Afrika och hjälpa barnen i månader om detta innebar att tjejen slutade gråta.

Så att försöka dumpa någon är minst sagt svårt.


Känslosamt



Igår råkade jag slå över till filmen Titanic som är en av de vackraste och sorgligaste filmerna jag har sett. Det var på slutet och vattnet började komma in i båten och alla börjar få panik. Känner hur en tår rinner ner på min kind när Rose och Jack klättrar upp så långt upp på båten som det går innan den sjunker ner i det mörka havet.
Och så säger Rose -Det var här vi träffades första gången Jack; och så ser de in i varandras ögon och ger en öm kyss för de vet att sista stunden är kommen. Och när han dör på slutet så känner jag en olustig känsla i min kropp som griper tag om hela mig. Hoppas jag aldrig kommer att bli utsatt för något liknade i mitt liv.

Första gången jag såg filmen var 1997 (tror jag) på bio och då rann tårarna så mycket så tröjan blev blöt. Har sett den ett antal ggr för jag har den på videoband.

För några veckor sen såg jag en liknande film som heter Notebook men jag måste nog se den igen, för jag va inte så koncentrerad för Elias var vaken. Det är är lite Romeo och Julia stuk på den med mycket romantik och sorg på slutet, sevärd film.

Tripp, trapp och trull


Här är några av korten som vi tog i helgen, men tyvärr så var upplösningen inte så bra så nu kan vi inte göra några jätteuppförstoringar. Ska göra nya i jul hoppas jag så jag får en tavla och sätta upp på väggen i vardagsrummet. Har lessnat på den andra jag har där. Är de inte vackra mina barn :-)

Tro, hopp och kärlek

Skriv om tre personer du älskar och beskriv varje person med nårgra ord.


Linda- En smart, rolig och vacker tjej som har haft det tufft med sin sjukdom under sin uppväxt men ändå varit så positiv oftast. Du ställer upp och lyssnar och uppmuntrar o kommer med goda råd när man har det jobbigt i livet. Du är ljuset i mitt liv och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.Älskar dig gumman!

Sofia-  En lika smart, rolig och vacker tjej som står stadigt på jorden samtidigt som hon drömmer sig bort ibland. Hon har stora krav på sig själv och är väldigt målinriktad. Hon engagerar sig i projekt och pushar mig att göra saker som jag gärna skjuter fram annars. Hon är varm fläkt som ger mig energi när jag har tappat gnistan. Du är ljuset i mitt liv och kommer alltid ha en speciell plats i mitt liv. Älskar dig gumman!

Elias- Mitt tredje barn och första son. Vet inte så mycket om din personlighet än, mer än att du är bestämd och envis och du charmar alla med ditt leende. Och du är självklart ljuset och är lika mycket älskvärd som dina systrar. Älskar dig så!


Skriv om tre personer som du saknar och beskriv personen eller saknaden med några ord.

Min mormor - En go, snäll och omtänksam livsnjutare

Erik - Som du var förut med mycket humor och sportig man
En mamma som ska finnas för en när man som mest behöver en- om man ändå kunde välja sina föräldrar


Skriv om tre saker du vill ska hända i ditt liv och beskriv varje sak med några ord.

Lycklig framtid - Hälsa Att vi alla får vara friska

Kärlek - Visa känslor  Förhoppning om att hitta en partner att dela allt med

Pengar - Löser en massa problem Gör inte livet perfekt men det hjälper en på vägen.

Jag utmanar Linda, Sofia, Pernilla, Catta


Tredje advent!




Igår så var det lucia och jag såg inte ett enda luciatåg men jag har ju stora barn nu och förut var man ju jämt o titta på när de lussade. Det blev inställt det som sofia skulle vara med på. Det var för liten uppslutning. Elias kommer väl att vara en liten stjärngosse eller pepparkaksgubbe när det blir dax för honom.

Är så dålig på att skriva i min blogg. Dagarna går så fort och jag tycker jag inte har tid att skriva fast jag sitter framför datorn rätt mycket. En vecka har redan gått sen jag skrev sist och nu är det bara drygt en vecka kvar till jul. Har tänt 3 ljus i min adventsljusstake och har nyligen druckit lite kaffe. Ska ta mig en promenad idag, fast det är så grått och mulet. Kommer vi att få en grön jul i år? Julklappar behöver jag inte springa i stan o köpa för jag har gjort det enkelt för mig. Sofia har bestämt sagt va hon vill ha och inget annat, så det blir ett träningskort på Friskis o svettis ett helt år. Det är precis vad jag skulle behöva. Men jag kan ju faktiskt träna vid sjukhuset gratis för jag har ju haft en anställning på sjukhuset. Vet bara inte när det ska bli av så länge man inte har någon som kan stå och vänta medans jag tränar så går det ju inte. Fortsätter nog att promenera, stå på min crosstrainer. Har gått ner några kilon till och nu har jag bara 3 kg kvar till mitt mål. Ska nog klara det till sommaren. Linda tänker jag inte skriva va du får, för du läser ju här ibland :-)

Har gjort klart inbjudningskorten till dopet och skicka ut dem till alla. Jättefina blev dem!

Igår blev hela syskonskaran fotograferad av en tjejkompis till Sofia som har en jättefin systemkamera som slår digitalkameror med hästlängder. Mina döttrar vill ge mig en stor uppförstoring på canvas i julklapp och då var jag ju tvungen att veta om det för de kan ju inte kidnappa Elias. Hon ska skicka bilderna idag så någon bild blev säkert jättebra. Elias hade självklart inte sovit på flera timmar så han var inte på sitt bästa humör direkt. Han skrattade inte direkt utan såg antingen bestämt ut eller så var han allvarlig. Ska lägga ut en bild på mina barn ihop så får ni se va fina de blev. Är så stolta över att jag har fått så vackra barn och smarta med för den delen.

Elias har fått en babygunga i veckan men jag vet inte om han gillar den så mycket. Jag trodde han skulle somna i den men det har han inte gjort än. Den kanske blir roligare när han blir större, men ju mer rörlig han blir ju mindre vill han väl sitta i den.

Nej nu måste jag göra någon nytta här hemma. Skriver snart igen tror jag :-)

Ha en skön söndag allihopa!

Myskväll










Tack för en trevlig lördag Linda det måste vi göra snart igen. Drack inte så mycket vin men gott var det med vitt vin och sprite. Känner sig så nyttig med alla grönsaker som man dippar istället för chips. Brieost på pepparkaka är supergott och räkor och vitlöksbröd ännu godare. Det blev lite spökhistorier såklart under kvällen; alltid lika roligt att berätta om saker från förr i tiden.

Senare kom Fredrik och hans kompis och då spelade vi Jeopardy och lite pokerspel; en bra avslutning på kvällen. Elias var supersnäll hela tiden och hängde med på allt. Fredrik klarade inte riktigt av att sätta på en blöja, men nästa gång gör han nog det. Då ska han byta när han har bajsat...hehehe

Idag är det andra advent och ännu närmare jul. Tur att jag inte behöver springa runt i affärerna för att hitta julklappar. Det finns ju enklare knep att göra det på.

Nu ska jag titta på Grey´s Anatomy som jag har spelat in. Tänk om man hade såna trevliga arbetskamrater som de har, då skulle man stanna på ett jobb länge.


Kent-Utan dina andetag

Den här låten är så fin och griper tag om mig och mina känslor. Nästan så tårar kommer ner på mina kinder.
Skulle vilja att min dotter sjöng den här på Elias dop.


Elias, Wilmer, Eric



Lägger in lite bilder på killen oxå efter önskemål från dig Catta :-)


Udda namn är hetast


Nu ska barnens namn vara helt nya eller 90 år gamla. Nu duger det inte med Anna eller Erik. Dagens namn döps till Mowgli, Lancelot eller Happy, Märta, Signe. Det är en enorm mängd nyskapande namn. Sångerskan Ashlee Simpson valde nyligen att döpa sin son till Bronx Mowgli, efter den lilla pojken i djungeboken. Jag var själv inne på att min son skulle heta Zorro men bara som mellannamn. För femtio år sen var det viktigare att inte sticka ut, men idag vill man vara annorlunda. Det kan synas på stavningen som Phedrik eller Rebecca eller sticka ut  som Happy, Magica, Leva, Tristan (som din söta dotter Catta). För att ett namn ska bli populärt ska det antingen vara helt nytt eller inte ha varit populärt på 90 år. De som är föräldrar idag är ofta runt 30-35 och de undviker namnen som ingick i deras föräldrageneration. Men namnen som mormor hade känns jättekul. Hade jag fått en dotter så hade hon fått hetat Wilma som blev väldigt populärt efter serien "Skärgårdsdoktorn".

Nu har vi äntligen kommit fram till va Elias ska heta mera. Det blir rätt så vanliga men passar så fint på han.

Elias, Wimer, Eric


RSS 2.0