I väntans tider!Trodde verkligen inte att sista månaden av graviditeten skulle bli så jobbig. Kom inte ihåg att det var så med Linda o Sofia. Min mage känns så stor nu och kan knappt knyta skorna eller vända mig i sängen och går upp minst en gång på natten för att kissa.

Vaknade imorse på dåligt humör och var grinfärdig för jag är så less på att inte kunna aktivera mig som jag brukar göra annars. Vill kunna använda min kropp som vanligt igen och inte känna mig som en gammal pensionär. Tanter med rullatorer går ju nästan om mig nu.

Thomas tog med mig ut i det härliga soliga höstvädret för att jag skulle bli på bra humör. Vi tog en sväng med bilen till Skarholmen och tittade på båtarna och sen åkte vi till Sunnerstastugan för en fika. Sen gick jag en sväng i el-ljusspåret för jag måste röra på mig, men Elias trycker så hårt neråt så jag kan inte gå så fort. Det känns som jag har den mellan benen nu för han har sjunkit ner ännu mer nu.

Imorgon är dagen D och beräknad förlossning så vi får se om den vill komma ut då eller om jag kommer att få gå över. Håller tummar och tår att få slippa det för jag kommer inte att vara på så bra humör om jag får gå för länge och vänta.

Nu ska jag gå och äta lite glass. Det är det enda roliga jag har nu är att äta och fika om dagarna.

Fördriva tiden är inte lätt ibland

Nu har Sofia äntligen fått Thomas och mig till körskolan på handledarutbildning. 3 timmars i bänken med en pratande gubbe som var lite märkvärdig tycker jag. Men visst var det givande och mycket som man har glömt bort. Ska nog titta i boken vi fick och fräscha upp lite kunskaper. Det har ju kommit lite nya skyltar och regler sen jag tog körkortet för 23 år sen. Men det blir nog T som övningskör mest med Sofia, för jag kommer att fullt upp med Elias när han kommer.

Just nu är jag i Sthlm för jag behöver verkligen miljöombyte, när man går hemma i sin lägenhet hela dagarna. Det känns som man kommer till en sommarstuga när man kommer till Thomas lägenhet. Det är bara för den är så kall när den blir kallt ute, så igår värmde vi i Sverigespisen och fick lite myskänsla och lite varmare.Idag har vi varit ute till Sollentuna för att T skulle ha tätningslister till fönstren för att hålla kylan borta i vintern, Köpte en skumgummimadrass, som han ska skära sönder. Han ska använda den till sin uppfinning (en låda till V-stället).

Unnade oss att äta ute och åt en jättegod fläskfiléwok med röd chilli och kokosmjölk och blev proppis.

Nu har jag bakat en morotskaka så Linda ska få smaka. Hon har väntat länge nu på att få smaka min goa kaka.Nu ska T snart iväg på middag hos sin kollega, men jag orkar inte följa med han ikväll. Jag är som sagt trött mest nuförtiden, för Elias tar all min kraft och fyller ut hela min mage nu. Har så svårt att sova och hittar inga bra ställningar. Kan inte ligga på mage,  rygg och nu går inte det att ligga på sidan heller. Vaknar några ggr på natten för trycket mot lungorna och att jag har ont i ryggen. Längtar verkligen tills han kommer ut nu och får sova normalt och inte ha någon mage i vägen. Jag får lite sammandragningar och mensvärk lite varje dag och hoppas jag ska få tidigare än beräknat. Just nu är det 13 dagar kvar...dagarna går sakta!

Träffen med de blivande mammornaSå nu har jag äntligen träffat 8 av tjejerna från familjeliv.se. Har haft en sida där från tidigt i graviditeten och där blev jag kvar för jag hamnade i en bra tråd som kallade sig för "Höstbebisar i Uppsala" och där har vi pratat av oss om allt, från förhållanden, graviditetskrämpor till förlossningar. De har varit ett bra stöd under tiden jag har blivit tjockare och tjockare :-) Jag har fällt en och annan tår där och de har stöttat mig och det har känts bättre.
Känner ju inte en människa här där jag bor som ska ha barn samtidigt, så nätet är en perfekt plats, för då spelar det ingen roll vart man bor så kan man prata med alla möjliga människor.

Vi träffades på Fågelsången i måndags från 13.30-16.30 så det blev en lång fikasstund. Vi hade lika mycket att prata om som vi har på nätet, men roligare att träffas irl. Alla var så snygga med sina magar och det är verkligen sant att vi strålar när vi är gravida, för det gjorde vi allihopa när vi satt där. Det måste ha sett roligt ut när vi kom in samtidigt med våra stora magar där som knappt fick plats runt borden.

Fick hålla i en nyfödd bebis som jag inte har gjort på många herrans år; det var den första bebisen i våran tråd som kom ut 3 veckor för tidigt, så han var sååå liten Eric som han hette.

Inatt fick jag värkar som gjorde riktigt ont för första gången, det hände flera ggr under natten, men det har varit lugnt annars i magen idag.

Linda ringde idag och sa att jag måste ringa henne när jag ska föda för hon ska vara med säger hon. Hon är så go min dotter som tycker det här är såå stort och det är det verkligen oxå för oss allihopa. Längtar tills Elias kommer ut!

RSS 2.0