Har nått mitt mål!



Fick en chock imorse när jag ställde mig på vågen! Jag har gått ner ett halv kg på några dagar och ett par kilon på ett par veckor bara. Kan det verkligen stämma?? Jag har ställt mig på vågen flera ggr och siffrorna är lika. Va rätt det där är att man ska äta fett ibland för att gå ner i vikt. Igår åt jag pizza och det har jag inte ätit på evigheter. När jag tänker efter så har jag knappt ätit nästan något onyttigt när det gäller kaffebröd, godis, glass. Jag har ätit 3 ggr om dagen eller 5 om man räknar in mellanmålen, med en lättare lunch som lättyoghurt och nyttig müsli och en rejäl middag på kvällen. Börjar tycka om kryddig mat oxå som Sofia och det har jag hört att det gör att maten förbränner fortare. En kompis till Linda har bott i Thailand i flera månader och hon har ätit mycket kryddig mat och gått ner flera kilon. Nu har jag alltså nått min startvikt fortare än jag trodde. Elias fyller 4 månader om en vecka. Grattis till mig själv ska fira det med en god middag ikväll och ett par glas rött till maten, när Thomas kommer.

Har ju forfarande en liten putmage som jag alltid ha haft, men den kan bli plattare, så nu är det träning och åter träning som gäller så jag får en fastare kropp. Jag ska ju vara med i tjejmilen i augusti som jag fick i julklapp. Tack Sofia för att jag har ett mål med min träning nu. :-)

Ännu en dag hos frissan


Nyblekt hår!

Har inte varit nöjd med färgen på mitt hår sen jag va till frisören. Jag ringde två dagar efter jag har gått o tittat mig i spegeln om jag ser ljusare ut, men jag såg fortfarande mörk ut i hårbotten än längre ner på håret. Jag blev informerad innan att den färgen jag fick va mildare för håret än en vanlig blekning, så varför inte tänkte jag. Det funkade ju på Sofia så varför inte på mig. En eloge för Alex som jobbar som elev på Bosses frisersalong som har gjort om det, så jag skulle bli nöjd. Resultatet blev superbra! Precis så ljust som jag vill ha det; det ser naturligt och solblekt ut och det är så jag är van att ha mitt hår. Född blond alltid blond :-)

Linda kom dit när jag satt med hättan på huvudet o blekningen och fick sin försenade födelsedagspresent av Sofia som va ett par blanka leggings och sen fick hon mysa o pussa på Elias. När jag var klar så gick vi till domkyrkan för att jag skulle få se kyrkan innan söndag. Ja fy skäms på mig som inte har varit in i den vackra kyrkan fast jag har bott i Uppsala i 2 år och fyra månader nu. Wow vilken bedårande kyrka och vi gick och tittade på Gustav Vasas grav och den var pampig minsann. Det fanns till och med ett bling bling kors...snacka om att modernisera kyrkan. Vi va jättehungriga och gick till mysiga ??? hjärnsläpp va heter restaurangen. Hjääälp jag börjar bli senil!! Hoppas jag kommer på det imorgon annars blir jag knäpp. Där åt vi jättegoa tjocka pizzaslice bitar med kyckling och rödlök på ...MUMS! Pratade ut med Linda om saker som behövdes ventilera och Linda kommer alltid med bra och kloka kommentarer...det gör du med Sofia. Har två underbara döttrar som är kloka som ugglor,


Ett gäng bebisar


'Idag har jag varit på späbarnsmusik+dans för första gången i Sävja kyrka. Elias tittade storögt på alla bebisar när jag kom in för där satt en grupp mammor på en stol i en ring. Det var första gången han såg en bebis på nära håll och inte sin egen spegelbild som han skrattar åt jämt. Han sken som en sol när han tittade på alla. Det började med att kvinnan som hette Kerstin berättade om hörseln på ett barn i magen; att de har hört sen i femte månaden och sen slog hon på högtalarna högt så alla ryckte till. Hon sa att såhär högt hör barnet vårt hjärtljud i magen. Kan säga att det var många decibel. Inte så konstigt att småbarn vill ha ljud omkring sig när de sover. Hon tog fram en trumma som hon slog på och då stannade alla barn upp och bara tittade och sken upp igen. Hon lät trumman gå runt och vi fick hålla barnets hand på trumman medans vi slog så de kunde känna av vibrationerna.

Till slut tog hon fram gitarren och klinkade lite på den och sen sjöng vi lite gonattvisor som trollmor har lagt sina elva små troll och några till sånger. Sen talade vi om va vi hette och våra barn och då fick vi sjunga en sång om varje barns namn, Det sista vi gjorde va att vi dansade runt till musik och snurrade runt om ville med våra barn.

Elias uppskattade det här väldigt mycket; så då vet vi va vi ska göra på tisdag fm.

Det var premiär idag på gröt, Elias gillade det tydligen mer än potatis för han smaskade och log hela tiden. Ska ta och fota och filma det nästa gång.

Ont!


Jag har haft problem med min nacke nu i flera dagar, så jag får knapra Ipren så att jag kan sova. Förstår inte varför jag har fått det. Jag har hört att man kan bli överrörlig i handlederna när man ammar, men inte i huvudet. Igår kom det tårar för det gjorde så ont. Jag tänker på dig Linda och fattar inte hur du står ut med din smärta ibland. Den här smärtan är olidlig och man vill bara skära bort huvudet från halsen. Hoppas det vänder och blir bättre snart.

En dag i Sthlm



Äkta hår från Tajmahal

Igår va jag och Sofia till Sthlm för att köpa lite mer attiraljer till dopet: det blev extensions (äkta hår) så nu ska jag ha lite längre hår. Det var längesen jag hade det. Sista gången va när jag va 30 och klippte av mig mitt långa hår. Som tur är går det att fuska. Köpte en fin klänning på Salt och en jättefin annorlunda rosa cardigan. Men jag ska nog ha min klocklänning tillsammans med ett par mörblå tights eller lila kanske till. Mina nya svarta pumps som jag köpte när jag va gravid som jag har aldrig använt. Jobbigt att gå i högklackat när benen och fötterna känns som som blytunga klot. Köp en del nya kläder till Elias oxå för han har snart växt ur alla kläderna.

Vi gick verkligen igenom stan ordentligt och Gallerian. Peter Siepen stod som Dj på Synsam så jag gick in där och de bjöd på godis och gick jättenära förbi honom när jag gick ut. Han hade inte fin hy kan jag säga. Men han har snygg kropp för att vara 45 eller va han är nu.

Vi åt en foccacio på ett Italiensk ställe på Gallerian som hade ett skapligt pris. Vi satt o dreglade på den italienska glassen som kostade 25 kr kulan. Bredvid oss satt en tjej åt värsta stora marängsviss. Sofia kommenterade: "Den där tjejen ser ut som att hon tröstäter" Och när jag kikade på henne så hade hon säkert rätt...va lätt det är att bedöma folk efter utseendet som man inte ska göra.

Amningen skedde uppe på Topshop i omklädningsrummet och sen sov Elias resten av tiden i Sthlm och det va i flera timmar. Han är verkligen en snäll kille som charmar allt och alla. På vägen hem charmade han ett engelsktalande ungt par genom att le mot de länge. På vägen till Sthlm var det en gubbe som stannade till och pratade med han och sa att han saknar den där tiden då de var små. Min kille kommer att få tjejerna att falla pladask...kanske killarna gör det oxå...haha

Tack Sofia för att du följde med och hjälpte mig med vagnen på tåget och en trevlig dag med dig i Sthlm.


Ljushuvud


En suddig bild för den är tagen med mobil hos frissan när jag va klar.
Va lika vi är :-)


Idag har jag suttit hos frissan i 3 timmar för att få mitt hår ljusare igen. Alex som är kompis till Sofia gjorde det och han var duktig och trevlig. Tur att Sofia va med så hon kunde ta hand om Elias när jag skulle tvätta ur all färg. Då va han superglad berättade Sofia o skrattade länge och jag sa till Alex att nu skriker han fast det var tvärtom. haha

Ska jag våga mig på en bild kanske...brukar inte skylta så mycket om mig utan vill visa upp min ögonsten Elias ist.


Dop i domkyrkan 1 februari



Prästen va här i måndags och visade oss hur dopgudstjänsten går till. Jag ska läsa en kort vers och T får väl säga alla namn på Elias högt och hoppas han säger alla namn rätt dårå  :-)

Jag ville att Linda o Sofia skulle sjunga en låt och låtvalen har varit mellan Lars Winnerbäck-Kom änglar eller Kent-utan dina andetag. Men bägge låtarna är svåra och ska helst sjungas ihop med en gitarr men piano är ok. Efter att ha lyssnat på Sofia flera ggr "Utan dina andetag" så insåg jag att det är kanske bäst att ha med någon som kan både spela gitarr och sjunga. Inget ont mot dig gumman och dig Linda ( ni får sjunga med sa hon jag pratade med). Det var Sofia som såg att det fanns folk man kunde ta hjälp av från dopguiden.se och då kontaktade jag ett par där. Jag ringde upp en tjej och hon berättade lite om att hon har sjungit i 2 år på dop och bröllop. Det kostar tvåtusen för bägge eller 1500 för om en kommer och då ingår det 3 låtar. Det var bättre än de andra paret som tog 1500 kr och resersättning och spelade bara 1 kanske 2 låtar.

Har bestämt mig nästan för 3 låtar men två är jag helt säker på och det är Kent-Utan dina andetag och Älskade barn som är så vacker. Sen är jag i valet i kvalet om jag ska ta "Det vackraste" eller "Du är allt" som shirley Clamp sjunger. Men nu när jag tänker efter så ska jag välja "Det vackraste" för den låten grät jag till några dagar efter vi kom hem från BB och då var jag i ett lyckorus. Mina tårar bara rann ner på min kind av glädje...en sån lycka jag kände då; va längsen jag kände inombords. Vill att den känslan ska komma tillbaks en dag. Man kan ju inte alltid vara i ett lyckorus, men jag kan känna mig lyckligt lottad som har 3 så vackra och härliga barn som är det finaste som finns.

Fick klartecken idag från T att det var ok att paret får komma till domkyrkan. Då kommer det här bli ett minnesvärt dop och inte bara ett vanligt tråkigt dop.

Ska ringa prästen och fråga om det är ok att ta bort en psalm och lägga in en låt istället. Han har jobbat där i kyrkan i 40 och så vi får se om han är en gammal stofil eller om han är öppen för förslag. Sen får vi ta den sista låten när dopgudstjänsten är slut. Det här är ju vårt dop och vi måste få bestämma lite hur vi vll ha det tycker jag.


AWARD



Fick detta fina "pris" från Saga. Super gulligt. Tack =)

Regler:
1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera till så många du tycker är värd det.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

Jag nominerar Sofia, Pernilla, Christina, Chatarina,

Januariångest?



Funderar på saker som kan göra en glad nu när det är januari och det är långt till våren känns det som. Tvingade mig själv ut idag fast det var så kallt ute enligt termometern -7 grader, men så kallt var det inte tyckte jag för jag hade satt på mig mycket kläder. Elias ligger ju varmt o skönt i vagnen. Jag var ute minst en timme och fick se solen och blev så där rosigt fin om kinderna när jag kom in. Va lite trött och låg innan jag gick ut men nu efteråt så blev jag glad och pigg, Så tänk va en promenad kan göra egentligen.

Januari kan vara trist, fattig, oändligt lång eller...Alldeles UNDERBAR! Frågan är bara - hur?

Tänd levande ljus och mys, läs en bra bok, skäm bort dig med ett varmt bad. Kanske träffa ett gäng kompisar och ha en spelkväll.Det är alltid kul! helst ska det vara spel där man är aktiva, t.ex. gäster med gester, pictionary, Jeopardy eller hitta på egna lekar. Garanterat en kul kväll med många skratt! Självklart ska man ha grönsaker och en god dipsås så är det pricken över i:et. Kanske kan man gå ihop och skapa en god middag tillsammans om man kommer överens om vilka ingredienser man ska köpa (inte för dyra). Helst göra en ny rätt som man aldrig ha gjort förut, för då blir det mer spännande.

Nu har det faktiskt kommit lite snö...så nu kan man ta sig till kullarna i Sävja om man har en pulka och fara ner fort så man känner kittlet i magen. Pulkåkning blir man aldrig för stor för. Inget av det här kostar så om ni har ngt bra tips...lämna det gärna här.

Sofia har gjort det som man ska när det är vinter. Hon har åkt till Idre med sin klass, Men det kostar pengar och det var rysligt kallt där nu hörde jag. Det är det bästa botemedlet mot trötthet tycker jag att få åka skidor både nedför och på längden.


Klänning till dopet?


Inte exakt som min; min är kortare och ett annat tyg på fransarna


Vill ha!

Hittade en klockklänning igår på Holmlunds på rea så jag gjorde ett fynd. Hittar inte exakt likadan, men lägger ut en liknande. Tänkte jag skulle ha den på dopet. Men nu efteråt tänker jag att den är lite för mörk och tråkig. Vill ha färg när det är vinter o mörkt. Så den här andra i rosa skulle jag vilja som är från asos.com

Linda ska du beställa därifrån? :-)


Min nya kamera


Idag kom min efterlängtade kamera för den andra ramlade i golvet när Sofia va stressad en dag när hon skulle ta kort. Tack Sofia att du tappade den i golvet för nu har jag en bättre kamera. En Sony cybershot W300 med 13.6 mp. Så nu kan vi göra jättefina uppförstoringar utan att behöva anlita någon med systemkamera. Väntar på att den ska bli laddad, sen blir det nya kort på Elias. Den här kameran kan man ta fina närbilder för den har en närgräns på 5 cm. Superbra!

Nu ska jag göra våfflor med grädde o sylt till såklart och ikväll ska vi mysa framför teven allihopa med filmen "Himlens hjärta". Maria Lundkvist fick pris igår för bästa kvinnliga biroll i "Himlens hjärta" och hon hade det bästa talet igår. Parodin på Patrik 1.5 år som Björn Gustafsson och Johan glans gjorde va roligast o Abba-medleyt va lika underhållande det med. Det är precis sån här humor jag gillar! Persbrandt fick pris för bästa manliga huvudroll i "Maria Larssons eviga ögonblick" Det är den sista bion jag va på innan Elias kom ut.

3-månaders kontrollen


Idag var det 3-månaders kontroll och vaccinering. Stackars liten som fick en spruta som var mycket smärtsam Pneumokockvaccinet. Pneumokocker som kan ibland orsaka lunginflammation (pneumoni), blodförgiftning (sepsis) och hjärnhinneinflammation (meningit) hos små barn. Jag hade tur som fick den gratis för de barn som är födda före 1 oktober får betala minst 500 kr och då ska han få den 2 ggr till.

Sen hade han tur som fick en spruta i varje ben samtidigt så det blev bara ett stick som han kände. Men han skrek bara en kort stund innan han lugnade sig. Det gjorde mer ont i mig än i honom kändes det som.

Han vägde 6560 gram och 64 cm men längden stämmer nog inte så vi får se nästa gång som är vid 4 1/2 månad.

Ännu en helg har gått


Lindas hund Maiky måste ju vara med oxå. Han är ju en del av familjen.


På julafton i soffan i Tobo. Va glada och mysiga vi ser ut :-)

Söndag och mulet, 3 plusgrader och knappt nå snö alls i Uppsala. Tacka vet ja Norberg där var det ett fint vinterlandskap och man kan t o m åka skidor. Men det är här jag bor och ibland önska man att det va som när man va liten och då va man jämt ute och lekte i snön när det va vinter. Det va verkligen mycket snö när man växte upp. Klimatförändringar är det ingen tvekan om!

Igår var jag o Sofia till Gränby o kikade på de nya affärerna men det va ju inga roliga butiker tyvärr. Vill ha fler bra klädbutiker. Linda hade cyklat dit så det blev en familjeträff. När vi blev hungriga så köpte vi billig korv för 7 kr istället för att köpa en dyr fika. Har varit mycket utgifter med julklappar och Lindas födelsedag mitt i alltihop. Efter det tog vi promenad till Linda för hon bor ju i närheten. Där myste vi med Elias som sedan sov en stund när vi åt lasagne och en god sallad med favoriten avokado som vi har upptäckte nyligen så gott det är. Senare på kvällen tittade vi på "Stjärnor på slottet" efter mycket tjat för Linda vill inte se det tant-gubb programmet, men när hon väl såg det så tror jag hon gillade att se det. Det var ju Jonas Gardell som är lite speciell men väldigt intelligent och ambitiös och har hunnit med att skriva böcker, film och teater. Intressant med program där de berättar om sitt liv tycker jag. Funderar själv om jag skulle vara med på ett sånt program hur det skulle se ut och vilka jag skulle vilja umgås med tillsammans på ett slott. Självklart ska det vara personer som jag skulle vilja vet mer om och de ska ha varit med om mycket intressanta saker. Ska fundera ut 4 personer och varför jag skulle vilja träffa dem.

Avsluta kvällen med en hemgjord sockerkaka (som Sofia snabbt hade gjort), glass och rån. Vem bryr sig om kalorier på en helg. Försöker träna regelbundet så lite go´saker ibland gör inget.

Utmanad igen

Antar utmaningen av christina men har ändrat igår till idag

6 favoritprogram

Greys anatomy (Bästa sjukhusprogram)

Desperate housewives 
Sex and the city
Two and half men
Dokumentärprogram
Let´s Dance


6 saker jag gjorde idag

Myst i sängen länge med Elias
uppfunnit en grej för att underlätta svetsningen

Firat Elias 3 månader

Lagat klyfpotatis och fläskfilé o ett glas rött till

Läst i boken "Växa och upptäcka världen"
Tittar på drömkåken på 4:an


6 favoritrestauranger/café

Inga favoritrestauranger men kan nämna ställen som är mysiga

Tzatziki

Amazing Thai
Café Linné
Tant brun
Storken
Fåfängan (Sthlm)


6 saker på min önskelista

Att jag och mina barn får vara friska och lyckliga

Få ett jobb som jag trivs med och tjäna pengar så jag klarar mig

Resa till varmare land
Gå ner 3 kilo
En garderob med nya fräscha kläder
Ett hus

Utmanar Pernilla, Linda, Sofia


Elias 3 månader idag!



Idag fyller Elias 3 månader. Grattis min kära son! Vi ska fira dig idag med farmors goa biskvier. Du får tyvärr bara äta bröstmjölk men du tycker om det väldigt mycket fortfarande. Inatt sov han bra...ända till kl 5 på morgonen och det berodde nog på att han var så mycket vaken på kvällen igår. Vi är hos farmor nu och då vill han vara med när det händer lite nya saker. Det är mulet och några minusgrader i Norberg så idag skulle man kunnat ta sig en promenad, men jag har ingen vagn den här gången. Ska ut o kika på Thomas hur det går för hans vallaställ som han ska sälja i Tyskland om 2 veckor om han hinner. Igår hjälpte jag han att såga till en del prylar men klockan gick så fort och jag blev så trött och fick ont i huvudet av oväsendet .

Tog lite kort från dig Linda för jag vill lägga in lite bilder på Elias och fredrik "Gudfadern" :-)


Tack för trevligt sällskap!

Tack gumman för en trevlig dag-kväll-natt...alltid lika kul att komma till dig. Men jag får alltid sån lust att städa när jag kommer till dig. Ta inte illa upp...ser väl skiten mer hos andra än hos mig...haha. Kul att Fredrik "Gudfadern" håller på så mycket med Elias. Han brydde sig mer om han än sina vänner som kom på besök. Du kan väl skicka över lite bilder när han håller i lilleman. Jag kan ju inte fota för tillfälligt för kameran ramlade i golvet igår. Stackars Sofia som får betala för en ny. Jag ska lägga till lite extra så jag får en jättefin kamera. Den andra va ju 2 år gammal och nu finns det ännu mer pixlar och bättre finesser sen jag köpte min. Det var inte bara otur för Sofia utan för mig med som fick parkeringsböter igår, men jag har överklagat så vi får se om det går. Det finns ingen skylt som säger att det är förbjudet att stå där.

Idag åkte vi till Ikea och det var nöd o näppe att Linda fick sitt vitrinskåp (present av mig), för det var nära stängningsdax. Nu fick du en till pryl som fyller ut din lägenhet och något som lyser upp i mörkret. Passar nog finfint bredvid teven som du ville att den skulle stå.

Burr va det är kallt idag!! Termometern visar -15 grader! Så kallt har det inte varit på väldigt länge. Kanske att det var de någon dag förra vintern...kom inte ihåg hur det va.

Snart kommer Thomas med något som vi kan äta. Är superhungrig har bara ätit lite frukost, en banan och pepparkakor idag. För lite för att jag ska orka göra något i huvudtaget och jag blir på dåligt humör oxå.


Grattis på födelsedagen!


Linda på julafton hemma hos pappa. Dina knivar syns som du fick av mig.


Linda när hon tog studenten

Idag är det nyårsdagen och inte vilken dag som helst utan min äldsta dotters födelsedag. Hon fyller 21 år idag men hon föddes en kvart före tolvslaget så det var nära att det kunde bli den 2:a januari. Jag gick 3 veckor över tiden och kändes som hon aldrig ville komma ut, men till slut så hade hon bestämt sig för rätt sida om året och det blev år -88 och inte -87. Du vägde bara 2880 gram så du va ingen tungviktare, men du va duktig på att äta, så du tog dig snabbt upp i kurvan. Dina egenskaper är envis, (som alla andra Wahlströmare) superrolig, supersocial, målmedveten, pratsam, kärvänlig, amatörpsykolog och en underbar dotter. Älskar dig mitt hjärta!

Idag på 5:an visar de ett maraton av "Vänner" som vi satt jämt och tittade på när du bodde hemma. Tänker på dig när jag ser programmen och hur mycket vi skrattade. Vi har ju samma humor du och jag.

Lite nostalgisk blir man på den här dagen och tänker tillbaka alla stunder vi har haft ihop både glädje och sorg. Hur mycket vi har gått igenom tillsammans under din uppväxt och nu är du stora damen och en väldigt vacker sådan. Önskar dig all lycka i världen och att jag en dag ska få gå på bröllop och få vara med på din förlossning ;-) hehe...det kanske du inte vill, men du va ju på min gumman ;-) ;-) Tänk att jag har en liten bebis på äldre dar och jag kanske blir mormor om några år.

Det var du som lurade hit mig att jag skulle börja blogga och nu gör jag det lite då och då. Kan vara kul att läsa när man blir äldre för det är ju en dagbok fast jag undviker att skriva om mina innersta tankar för här kan ju vemsomhelst läsa.

Syns på lördag då kanske jag tar mig ett glas vin om du har ngt kvar :-)

RSS 2.0