God o nyttig mat på en måndag



Såhär såg min middag ut och jag säger gud va gott det är med hemgjord mat.
Potatisallad med färsk potatis, lax och timjansbakad tomater med vitlökssmak
Enkelt o gott och mycket vitaminer

Receptet är enkelt på salladen:
8-10 skivade potatisar
1 finhackad rödlök
2 dl creme fraiche
3 msk senap
1 msk vinäger
strö över timjan om man vill
salt, peppar

Madonna ohälsosamt mager



I fredags kväll deltog Madonna, Guy Ritchie och barnen Lourdes och Rocco i ett bönemöte i deras lokala Kabbalahkyrka i New York. Det var en chockerande syn som fans och fotografer mötte då Madonna kom ut från kyrkan - hon var nämligen skrämmande mager.

Sångerskan såg allt annat än glamorös ut; hennes ansikte var ihåligt och osminkat och varenda ådra, muskel och ben syntes på hennes extremsmala kropp.

Det verkar som att alla rykten om att hon och maken ska skiljas har gått hårt åt Madonna- hennes hälsa har försämrats avsevärt;  hon lider bland annat av blodbrist och att hon har dragit på sig en knäskada gör inte saken bättre. När hennes bror Christopher Ciccone dessutom släppte sin bok som avslöjade diverse familjehemligheter och liknande blev det för mycket för henne:

- Hon är inte okej. Hon har övat inför sin turné men känner sig usel. Hon mår dåligt både fysiskt och psykiskt, säger en källa till The Sun.


Skötbord till Elias



Har hittat skötbordet som jag vill ha på Blocket. Den finns i Motala, men de har släktingar här i Uppsala så de kan ta med sig den hit sa de. Så otroligt bra och vilket kap för den kostar 1500 :- som ny och jag ska få den för 600 bara.

Lediga o lata dagar i juli



Ok jag ska uppdatera lite nurå. Har haft några underbara dagar med mina döttrar. Det var längesen jag och min Linda umgicks så mycket som vi har gjort nu. Det var nog sen hon bodde hemma.

I söndags då kom Linda o maiky och hälsa på och vi fikade på balkongen och myste ute,. Lite senare tog vi en promenad till den igenväxta Stordammen och efter det köpte vi en varsin glass och ännu lite senare åt vi en god cous cous sallad med kyckling som gjordes av både mig o Thomas. Det blev en lång dag med mycket snack och mycket ätande. Dagen efter så var jag till Linda, men då var det sämre väder och regnade men vi hann sitta ute på hennes altan  och på hennes slitna utemöbler som behöver få lite färg så blir de snygga. Där bjöds det på egen hemgjord påhittad korvgryta som Linda skryter så gärna om ;-) Senare tog vi en promenad till Willys där jag köpte goda wienerbröd som vi smaskade i oss och jordgubbsstrutar som var skitbilliga. Vi tittade på massvis med avsnitt från Hey Baberiba så tiden gick fort. Både jag och Linda var sega o trötta p g a vädret.
Senare på kvällen så beställde vi biljetter till Mamma Mia och då var Sofia och Emil med oxå, med mycket övertalning från Sofia. Verkligen ingen killfilm! Hörde Emil hela tiden -ska de sjunga nu igen hehe det är ju en musikal juh. Jag uppskattade filmen för jag är uppväxt med Abba som var mina favoriter på 70-talet och sen gillade jag den vackra naturen från ett av Greklands öar som de hade filmat musikalen. Jag gick därifrån glad o nöjd med massor med godis i magen,

Idag har jag o Linda träffats igen på stan denna gång och gått o kollat på rean. Gjorde ett fynd på Miine and clothes, en cardigan för drygt en hundring och superkvalité dessutom. Det roliga va att hon som äger stället trodde att jag o Linda var kompisar o inte mor o dotter. Alltid roligt med komplimanger.
Linda kunde inte köpa ngt för hon har bara 40 kr så hon avvaktar till lönen kommer, så jag bjöd henne på kaffe och en korv och sen satt vi vid fyrisån i den sköna värmen ett tag. Senare kom Tony på mc:n och då satt vi vid ett annat ställe och tittade på när han åt kebab men det gjorde inget för jag var proppmätt.

Imorgon ska jag träffa Linda igen och då ska vi umgås vid Lyssnaängsbadet och där har jag inte varit än i år och jag har inte badat heller i Sverige denna sommar. Sist va i Grekland jag badade och där var det oxå kallt i vattnet. Jag ska ha över 20 grader om jag ska bada. Är en riktig badkruka :-)

Sofia hon bara jobbar o jobbar så därför hon inte är med oss. Det är bra för hon kommer att tjäna mycket pengar den här sommaren.

Tittade på 5-dygnsvädret och det kommer att bli kanonväder hela veckan...Jiiihoooooo!


3D/4D Ultraljud



Vilken upplevelse det var idag på 3D/4D!!
 

Kan inte lägga in alla 69 bilderna... så jag länkar till min sida på Familjeliv.
Alla andra får bara mellan 30-50 :-)
Det var verkligen en "färdig" baby man såg. Man såg hur han låg därinne och sparkade, gapade, svalde vatten, blinkade etc. Kändes helt fantastiskt! Vi fick dessutom med oss både en dvd skiva med hela ul undersökningen samt en CD med ett 69 bilder och några var videoclips.

Men Tony (läkaren) fick jobba hårt för han ville verkligen ligga med fötterna mot ansiktet och en hand var där oxå. Otroligt viga de är; en riktig akrobat. Han tog verkligen tid på sig för att få fina bilder. Egentligen håller han på i 30 min men för mig 46 min

Jag rekommenderar starkt att många gör detta och helst i mellan v 25-30, för nu har jag en bild i huvudet hur den ser ut och varje gång den sparkar så ser jag ansiktet.

Han brydde sig inte mycket om att ändra ställning fast han puttade och skakade min mage, lika envis som föräldrarna. Han ligger med huvudet neråt och det sa bm att den gjorde oxå. Det har han gjort länge nu för jag känner hur den trycker neråt. Den vill komma ut redan, men jag ska knipa ett tag till

Det sista han gjorde va att gick igenom alla organen noga som på rutinul och gjorde verkligen en närbild på hjärtat och såg att det fanns fyra kamrar och sen njurar, lever, urinblåsan, tarmar och kollade mina äggstockar och allt såg normalt ut. Sen slog han på högtalarna och man fick höra hjärtslagen i hela rummet. Glömde säga att jag frågade om han hade hår och då visade han ngt som hängde i nacken och det var rätt långt :-D

It was amazing!

Min födelsedag





Jaha nu har man blivit ett år äldre och klokare hoppas jag. Hade min födelsedag på en lördag i år och då var alla lediga och det var ju bra.

Vi bestämde att vi skulle ses på stan och ta en fika på Fågelsången kl 14 och de som var med var Thomas, Linda,
Sofia och Tony. Vädret var sådär det var mulet och det hängde regn i luften. Vi satt länge och fikade och jag tog en jättegod räksmörgås och orkade inte ens en god bakelse som jag trodde, men gissa vem som gjorde det. MM Thomas såklart. När vi hade suttit där ett tag så kom regnet och som tur var satt vi under parasoll.

Vi bestämde att vi skulle åka till Linda och ta det lugnt, men medans Tony och Thomas drack vin så hjälpte jag till att städa spis, under diskbänken och frysen som var så mycket is i så hon kunde inte få ut lådorna. Hoppas hon håller efter det :-)

När vi hade varit där ett par timmar så åkte vi till stan igen och åt på restaurang Alexander, men vart besviken på maten. Beställde fläskfile och klyftpotatis men oj va torr den var. Efterätten var oxå sådär vanlijglassen var isig men hjortronen var goda.

Avslutades med bio med Sofia på "Sex and the city" och den var verkligen sevärd. Bra avslut på min dag. Karlarna gick till åkanten och drack öl, för de ville inte se ngn tjejfilm.

Vill berätta att vi fortsatte med aktiviteter dagen efter med minigolf i stadsparken med tjejerna, Thomas och Fredrik och Thomas vann med 41 slag, Fredrik 49, jag 51, Linda 56 och sofia 76. Hon tycker det är tråkigt säger hon därför resultatet blir som det blir. Åkte därefter till Ikea och köpte en svart byrå som Sofia monterade upp alldeles själv förutom att jag hjälpte till och spika dit baksidan som blev åt fel håll, vi var tvungen att dra ut spikarna igen och sätta den rätt. Inte mitt fel det var Sofia som började faktiskt. :-)

RSS 2.0