Båtluffa i Grekiska ö-världen


image62
Santorini

image61
Mykonos

image64
Antiparos

Så dålig jag är på att skriva av mig här. Nu är det så mycket som kommer att hända framöver. Jag, Sofia och Thomas kommer att åka till Aten fredagen den 23 maj kl 6.20 och tillbaks 2 juni runt kl 14. Roligt att ha något att se fram emot och den här gången är jag och T bättre förberedda än Costa Rica resan. Nu åker vi när det INTE är regnsäsong och vi har tittat på resrutten flera ggr nu. Det vi har sagt nu är att det blir Santorini, Naxos, Paros och lilla Antiparos. Vi får se hur mycket vi hinner. Vill inte stressa igenom den här resan som förra. Den här gången ska  jag vara mer uppmärksam på mina väskor, pengar och kamera. för jag VILL ha min drömsemester som jag inte fick förra gången.

Linda: Du kommer oxå få göra något kul snart....känner det på mig, för när du har fått ngt i huvudet så genomför du det. Jag skrev i din blogg att du är ju en Wahlströmare och vi är envisa och ger inte upp i första taget.

Kommer inte att sakna Sverige för tiden kommer att gå så fort. Ska försöka skriva ner resan när jag kommer hem. Thomas har datorn med sig så vi får ha som vana att skriva på den varje kväll vad vi har gjort. Trevlig resa till oss!

Vilken rolig och skön helg!

image60uppe i kaknästornetimage59Guiden Christian

Vilken härlig helg jag har haft det med Sofia, Thomas och svärmor. I lördags var vi på guidad tur i gamla stan och lyssnade på en som var väldigt intresserad av 1700-talet och han berättade om livet i Sthlm under det århundrande. Det var väldigt underhållande. Sofia kom med tåget från Östhammar så vi mötte henne på Drottninggatan och vi gick i flera timmar på stan utan att hitta några studentkläder åt Sofia *suck*  Var så trött i benen och fötterna när vi äntligen satt på tunnelbanan. Det blev köttgryta och jordgubbar och vaniljglass som Thomas och hans mamma hade gjort iordning. Skönt mätt och belåten tog vi en välbehövlig paus och på kvällen bestämde vi oss för bio. T och R gick på 10 000 BC och jag och sofia som hade sett den gick på en komedi som hetter "Fools Gold" Jag hade svårt att hålla ögonen öppna och det var inte för att den var tråkig utan för att jag är så kvällstrött. Sofia var nöjd iaf med filmen och det är huvudsaken. Hem för att sova skönt.

Dagen efter vaknade vi med solljuset och åt en långfrukost och sen iväg och titta på båtar vid pampas marina för att visa hur husbåtar såg ut. Thomas vill så gärna ha en sån men det kostar runt 6 miljoner, men han har tittat på nätet på en som kostar 4 miljoner från Holland och den går det att åka med. Ja man kan ju alltid drömma....

Sen åkte vi vidare till kaknästornet för att titta ut över Sthlm och wow vilken utsikt säger jag. Vi kunde inte låta bli o ta en fika så det blev en morotskaka där som va otroligt god. Åkte vidare för att släppa av sofia i stan för att hon skulle kika i affärerna igen (att hon orkar). Vi andra åkte vidare för att kika runt lite i Sthlm vi tänkte gå på rymdmuseum men det kostade 70 kr och tyckte det var för dyrt, så vi åkte till Solna köpcentrum och kikade lite. Sen iväg och hämta sofia och till Kungshallen för att äta en god laxsallad.

Thomas mamma skulle åka hem med tåget så vi skjutsade henne dit och sen fick vi låna bilen av T så vi slapp åka tåg hem. Så skönt! Roligt att träffa sofia för det var så längesen.

Vilken toppenhelg! Hoppas det kommer fler såna med bra väder.


RSS 2.0