Ännu en dag som blev lyckat!

Igår firade min födelsedag ytterligare med god mat i Båstad och glass i stora lass vid en vacker utsikt vid Vejbystrand.

Här kommer lite bilder som visar hur härligt vi hade igår :)


Oxfiléplanka med bearnaise och murkelsås *mums*

Elias måste oxå äta

Sofia skålar i bubbelvatten

Skånsk gräddglass som är supergod

Elias gungar i Båstad

Tennisarenan i Båstad

Utsikten från cafét i Vejbystrand

På pappas axlar innan han somnar i vagnen
 
Så vacker promenadstråk


Min födelsedag

Idag har det varit min dag för det har varit min födelsedag! Hurra hurra för mig!!

Den har firats på stranden i Tylösand såklart med mycket sol men inte mycket badande.
För kallt för mig som är en badkruka. Men det är alldeles för mycket folk där men härlig utsikt med fina båtar o härlig sand, men tyvärr har man sand överallt när man åker därifrån. En blandning mellan sand och gräs vore toppen.
Imorgon ska vi fira min dag ytterligare med god mat och dryck :)

Mycket folk



Vi åkte och letade efter Per Gessles hus som låg bakom höga murar i Sandhamn. Vi frågade några fiskare som berättade vilken gata han bodde på, Han har ett eget designat hus med havsutsikt. Jag avis...näe inte alls! "korsar mina fingrar"


Hög mur så man bara ser taket

Kraftig port till Per Gessles hus

Tylösand

Vilken härlig helg jag har haft! Sofia kom hit i fredags för att umgås med oss här. Igår så åkte vi till en annan stuga för att övernatta i Frösakull ett område i Halmstad  för det var meningen att vi skulle på en fest där. Men eftersom Sofia inte va inbjuden så valde jag att stanna med henne o se oss omkring där vi va. Men eftersom jag hade hyrt klänningen som jag skulle ha på maskeraden, så ville jag föreviga det på bild. Sofia höll i kameran och jag försökte så gott jag kunde att se ut som en vacker sjöjungfru men jag var för hungrig att det skulle bli bra bilder. Men en blld blev jag nöjd med. Ni får själva bedöma resultatet. :)


Jag som "Little Mermaid"

Thomas som snuskhummer

Sen efter det åt vi en dyr supertunn pizza som vi delade på för jag orkar aldrig äta en hel. En långpromenad satt fint efter den fettbomben och då passade vi på o tog lite bilder på vackra hus och sen råkade vi komma in på Tylösands camping där de flesta satt och och åt och drack nåt gott. Det ser mysigt att bo i husvagn, men jag förstår inte vitsen med att stanna på samma plats år ut och år in. En husvagn är till för att flytta på och ser sig omkring med tycker jag. Sen fortsatte vi ut på en exotisk skogsstig som visade sig vara Prins Bertil stigen. Vi var helt lyriska och helt plötsligt var vi vid övernattningstugor och vandrarhem och där var det massor med folk som festade. Alla verkade på sånt festhurmör eller så är Tylösand stället där man ska festa på.

Tylösand by night


Mycket folk på klipporna




Konsert vid havet

Mycket folk på restaurangen

På väg upp från stranden till restaurangen

Vi var säkert ute en och halvtimme och gick, men när vi var tbx till stugan så va vi inte riktigt nöjda o ville vi se mer och då blev det Tylösand nästa och utelivet vid hotellet som Per Gessle äger, När vi kom dit så satt det folk överallt på klipporna som festade och hade mysigt. Vi gick runt på baksidan där och det visade sig att vi kunde se live bandet som spelade och det var duojag som är så bra. Sofia uppskattade verkligen att få komma hit och slippa Uppsala och känna av festtämningen på väskusten. Nu vill hon redan tbx och ta med sig tjejgänget och campa. Vi avslutade kvällen med lite bilder nere vid stranden och en jättevacker solnedgång över Tylösand.


Min vackra dotter

Så vacker solnedgång vid havet i Tylösand

Mor o dotter

Ny frisyr


Suddig bild men man ser hur kort mitt hår är nu
Kort i bak och längre i fram


Solen bara strålar och värmer så skönt idag.
Igår gjorde jag det jag har funderat på länge och nu har det äntligen blivit av!
Jag har klippt av mig mitt hår till en fin frisyr!
Det är så skönt att slippa det toviga håret som hänger och slänger.
Elias är duktig på att dra i det jämt och det gör så ont.
Nu behöver jag inte sätta upp det längre, men jag måste nog tyvärr
klippa mig oftare om jag ska hålla frisyren i trim.
Det var inte billigt att klippa sig i Halmstad men jag fick sitta i en massagestol
samtidigt som jag fick håret tvättat och hon masserade mitt huvud. Najs!
Det vill jag uppleva igen.

Invigde poolen ute idag och Elias älskar verkligen att bada.
Det räcker att jag säger bada så skiner han upp och visar sina små
gaddar. Han satt i den så länge innan han började lessna.
Kände idag att en tand till är på väg att komma  o denna gång där uppe.


Award från Madde

Har fått en AWARD av underbara Madde. Tack gumman för din utmärkelse!



Jag tycker alla som kommenterar i min blogg förtjänar den här utmärkelsen
och till dem jag brukar skriva regelbundet till ska ha den här.
Ni vet vilka ni är ;-)
Så varsegod mina stammisar

Puss till er alla!

Nya utflyktsmål idag



Ännu en solig dag på väskusten! Nu har sommaren kommit på riktigt, så nu får man passa på o njuta av värmen. Sommaren är kort det mesta regnar bort...stämmer så bra. Så "passa på" är ett uttryck som vi svenskar säger väldigt ofta när solen kommer fram. Det som är så härligt med sommaren här uppe i Norden till skillnad när man är utomlands är att vi har så ljust så länge. Tyvärr vänder det nu och vi går mot mörkare tider, men som tur är märks det inte än på 2 månader.




Utsikten från Café Killeröd

Vill visa lite härliga bilder igen från våra utflyktsmål idag. Första stället vi var till heter Café Killeröd som ligger på Hallandsåsens sydsluttning med vidunderlig vy över Bjärehalvön, Kattegatt, Kullaberg samt Danmark. Cafët ligger på vägen mellan Båstad och Förslöv.



Fin utsikt från Café Killeröd


En smörgås kostade 120 kr o vi tittade på varandra stumma av förvåning när vi såg priserna, så det blev bara en kaffe och en bulle och åkte därifrån hungrigare än när vi kom. När vi kom dit hade de en intervju med ägaren ute på terassen och sen filmade de cafét och vi kom med på bild antar jag. Så nu kommer jag att synas på teven om det inte klipper bort det, men det blir säkert bara lokalt.


Bjärehalvön - Kattegatt

Nästa upplevelse var till Hofs Hallar ett naturreservat.  Vilken säregen miljö med alla enar och klipporna utmed havet saknar motstycke. Väldigt speciell utomjordisk plats. Rekommenderar den starkt att åka dit o titta ut och se ut över Kattegatt och vilka vågor. VI trodde vi var i ett annat land och inte Sverige. Vilket vackert land vi har!


Häftiga enar som växer vid naturreservatet vid havet

Efter det var vi så hungriga och färden gick mot Båstads centrum för att köpa en god hamburgare vid grillkiosken. Mums!


På väg till bilen från Ica i Båstad


Glömde säga att jag har hittat kläder till maskeraden som vi ska till på lördag. Det är "havs-tema"o jag ska vara en sjöjungfru "Little Mermaid". Har hittat en jättesnygg klänning som jag har hyrt men håret köpte jag. Ska ta lite bilder på det sen såklart. Ser fram emot festen nu så jag får använda den.


Äntligen sol hela dan!

"Jag trivs bäst i öppna landskap nära havet vill jag bo"...sjunger Ulf Lundell och det stämmer bra på mig det.

Nytagna bilder idag en liten bit ifrån sommarstugan

"Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns."


Så vackert med smörblommor

Prästkragar är lika vackra

Havet i Mellbystrand

Finns en stor studsmatta på tomten






Utsikt över slätten


Fornminnesplats en gravplats från bronsåldern

Elias i en gammal ek


Glad Fortsättning till alla!


Skogaby-Mellbystrand-Laholm-Skogaby



Vår fina mysiga sommarstuga 2009




Har sett oss omkring lite nu där vi är. Igår var vi till Mellbystrand för att komma till havet. Tog en liten promenad efter den finkorniga stranden och Elias älskade vågorna som kom in. Synd att det är så kallt i vattnet, men solen sken för fullt. Kändes som vi var långt hemifrån i ett annat land fast vi "bara" är i Sverige. Vi kommer definitivt åka till havet flera ggr för att njuta av vågorna mot strandremsan. Sanden här är bättre än i Egypten.

Igår tog vi en sväng till Laholm som ligger en mil från där vi bor. Där  var vi till två fikaställen, första åt vi en hälsosallad och den andra tog vi en kaffe och en biskvi. Vi mötte massor med trevligt folk som hälsade eller bara ville prata lite. Innan vi åkte hem så gick jag in på Lekia för att köpa en liten pool så Elias kan bada både ute och inne. Det blev inne idag för att det regnade idag på fm, men senare på em idag sken solen. Då skyndade vi oss ut för att sätta oss på verandan. Så fort man sätter ner Elias så kryper han iväg så nu får man se upp så han inte ramlar ner för kanten. Nu är det slut på att sitta still och titta på bara.

Det första jag gjorde efter frukosten idag va en löptur in i skogen. Det gick så bra för det regnade och var så mycket syre i luften och då kan jag springa hur långt som helst om jag inte får ont i knät. Hade stegräknaren på mig och nu visar det sig att den är lite missvisande, för vi tog bilen samma sväng och då visade mätaren på bilen mer än stegräknaren. Jag har alltså sprungit mer hela tiden. Det va en glad överraskning. Så löpningen idag va inte bara 3.6 km utan 4.4 km. Det blev en sväng till idag till det mysiga Laholm för vi var ju tvungen att köpa vin, sprit och massor med tjeckisk, tysk och dansk öl. Den kryddade snapsen var nästan helt slut. Det enda som fanns var skåne akvavit.

Det sista vi gjorde innan vi åkte hem va att svänga in vid det mysiga fiskerestaurangen som ligger så vackert vid Lagan och där finns även försäljning på inlagd gourmet sill, currysill och vitlökssill, lax mm. Så självklart blev det varmrökt lax som var kryddig och tre olika sorters sill som är en självklarhet på midsommar. Det var inte billigt att handla där direkt, men nu har vi verkligen lyxat till det för det är ju bara midsommar en gång om året.

Imorgon ska vi på fest i Halmstad till en kompis som T känner och de bjuder på mat och vi ska stå för efterätten som självklart blir jordgubbar och grädde. Även det kostade skjortan :) Jordgubbarna går verkligen upp i pris till midsommar och sen är de billiga igen.

Nu sitter jag nöjd med en god öl i magen och njuter medan T hänger upp tvätten ovanför huvudet på mig i vardagsrummet. Ja ni läste rätt vi har hängt upp tvättlinor i balkarna i taket för imorgon blir det säkert mer regn så då kan man inte hänga ut den.

En till sak bara...ikväll när jag lägger mig ska jag ligga o lyssna om jag hör barnskrik igen. Vi har grannarna långt bort ifrån oss och jag tycker det är konstigt att jag kan höra barnet skrika. Kanske har det dött ett barn här en gång i tiden, men inte i det här huset som är så nytt utan ett annat gammalt som har stått på den här marken. Jag LOVAR att berätta om jag får höra det fler ggr. Jag tror att det finns en andevärld.

Hur ska ni andra fira midsommar som läser min blogg?


GLAD MIDSOMMAR!


Köket

Trappan upp till loftet

Högt i tak

Glasdörrar i vardagsrummet

Matplatsen

Soffan

Tvätten hänger ovanför huvudet på oss :-)

Utsikten från ena vardagsrumsfönstret

Sjötutsikt


Äntligen eget hus med tomt utanför!




Thomas lägenhet


Morph-bild på Elias

Hej på er som läser min blogg. Jag har inte skrivit på väldigt länge för jag har varit i en pms-period o då blir jag så trött och irriterar mig på småsaker. Jag tror den har blivit lite värre efter jag fick Elias. Ska ta och prova någon medicin snart för ibland orkar jag inte med mig själv. Jag har prövat mediciner förut som inte har hjälpt som Zoloft; ett antidepressivt medel, men det funkade inte alls. Men det måste för sjutton har kommit nya mediciner som måste hjälpa. Om ni som läser har samma problem och ni äter nåt som hjälper så skriv gärna det. Jag ska börja med att testa Femal som finns lite överallt och hjälper inte det så får jag pröva nåt annat.

Just nu är jag euforisk och sitter i en stuga på västkusten ungefär 4 mil ifrån Halmstad som är sååå fin med en stor tomt utanför med en stor grill och fina trädgårdsmöbler. Jag kan bara titta ut genom fönstret så ser jag sjön. Åh det här är ju rena drömmen och jag skulle vilja bo i ett sånt här hus. Här ska vi tillbringa i 3 veckor och bara njuta av nuet och höra fåglarna kvittra. Ta en frukost ute på altanen och sen ut och springa i skogen. Vilken lyxstuga vi har hyrt...måste skryta lite om den. Ett fint vitt hus med putsade väggar med stora fönster ner till golvet som släpper in så mycket ljus som möjligt. Det är vita laserade golv, öppen planlösning, högt i tak så det blir rymd upp till taket, balkar i taket, en trappa upp till loftet där det finns en bred säng och ytterligare en säng, Nere ett sovrumt till och inte nog med det så finns det tvättmaskin. Va är det för lyx! Hemma får jag gå till en tvättstuga. Om solen bara tittar fram så kommer det att kännas som man är utomlands. Ska dansa soldansen :-) Det började bra iaf med sol ända från Jönköping idag och ner hit.

Elias har äntligen börjat krypa nu! Det hände i söndags och han bara kröp fram till gudfar Fredrik. Vilken lycka det var för alla som såg det. Linda, Sofia och jag bara skrek rakt ut för det bara hände! För varje dag som går så går det fortare, så nu får man se upp så inga småsaker ligger på golvet och Elias stoppar in det i munnen.

Ska fota lite bilder härifrån, så ni tjejer får se så hur vackert det är här! Synd att vi inte får vara tillsammans bara, men en dag kanske ni kommer ner och hälsar på.

Nej nu är det läggdax. Sov gott!

Avslutar med en bild på söta Elias

Säsongsavslutning Greys Anatomy *snyft*



Nu är det kritikerrosade programmet slut för den här säsongen.
Det har bara tagit sommarlov och låter oss sväva i ovisshet.
Det slutade på ett hjärtskärande sätt och med passionerande kärleksförhållanden.
Bättre än såhär kan det inte sluta för att hålla spänningen vid liv och man vill fortsätta
titta på serien. Jag är en av dem som sitter fastklistrad i soffan när det börjar igen.


Det slutar med att man får se Izzie blir defibrillerad och vi
vet inte än om hon kommer att överleva.
Jag tror självklart att hon klarar sig.
Vad tror ni?
Någon säger ventrikelflimmer på slutet och det betyder att hjärtat startade igen!

Chockvändning där vi får veta att det är George som ligger på bädden
och är svårt bränd. Kommer han att överleva tror ni?
Nej säger jag för jag läste om att han inte vill fortsätta längre p g a
bråk med chefen.

Vilken av skådespelarna är era favoriter?

Jag har flera st så det går inte att säga en bara. Omöjligt!

Läkarteamet

  •  Lexie Grey kallad "Lexipedia"
  •  Dr. Meredith Grey
  •  Dr. Cristina Yang
  •  Dr. Isobel "Izzie" Stevens
  •  Dr. Alex Karev
  •  Dr. George O'Malley
  •  Dr. Miranda Bailey kallad "The Nazi" (kirurg)
  •  Dr. Calliope "Callie" Torres (ortoped)
  •  Dr. Arizona Robbins (neonatalkirurg)  Dr. Owen Hunt (olyckskirurg =trauma)
  •  Dr. Richard Webber (överläkare/sjukhuschef)
  •  Dr. Derek Shepherd kallad "McDreamy" (neurokirurg)
  •  Dr. Mark Sloan kallad "McSteamy" (plastikkirurgi

Vackert par men hoppas vi får se bröllop i nästa avsnitt.

Ny frisyr

Nu är jag såå trött på mitt hår som som bara hänger ner. Har hittat en sån fin frisyr, men vet inte om jag vågar klippa mig så kort. Ska jag våga??

Tänk om man automatiskt fick det här söta ansikte på kuppen :-)


Män som hatar kvinnor




Vilka bra skådespelare!

Äntligen har jag sett "Män som hatar kvinnor" Alla som har sett den har ju pratat gott om den. Alla som inte har sett gå och se den. En välgjord film med med hela skådespelareliten och filmen är inte seg utan fartfyllt o spännande  Mikael Nyqvist och Noomi Rapace wow vilket par! de spelar med sån passion och de går igenom filmduken på ett lysande sett.

Gick och röstade i vallokalen när det var 5 min kvar innan de stängde. Tack Linda för att du pushar mig att göra det fast jag inte tycker det här valet inte är så intressant. Men det är som du säger det är ju såå viktigt. Jag som är så mycket äldre borde förstå det, men har inte orkat engagerat mig alls i va de vill i när det gäller miljö, arbete, fred etc. Min röst gör ju självklart en skillnad.

Just nu sitter jag och tittar på hur det går. Jaha ett nytt parti har kommit in Piratpartiet. Vet inget alls om deras sakfrågor.

Inatt kommer jag få sova HELA natten utan att bli väckt av Elias, för T har tagit med han till Sthlm för att ta hand om honom. Nu får han känna på hur det är att vakna och gå upp och sätta in nappen, och han har ju fått snutta på mina bröst på natten, men nu får han klara sig utan det.

Ska bli intressant att höra imorgon hur det har gått. Kanske dax att göra kudden och täcket sällskap.

Hoppas alla har haft en skön helg!


Meningen med livet




Den här bilden gillar jag så mycket för jag ser så pigg och fräsch ut och
jag är tidigt gravid med en liten bula på magen. Här firar vi Sofias födelsedag.
Min bm sa ofta att mina ögon tindrade när jag kom dit.  Det sägs att man får
en annan blick när man är gravid.
Jag va oftast glad när jag var gravid förutom på slutet när magen blev så tung
och jag fick ont i ryggen och foglossning.
Älskar er så mycket! <3


 




En gammal bild på syskonen. Vi måste ta nya syskonbilder


Tack mina underbara barn!
Livet är mer värt att leva när man har barn.
Ni får mig att bli piggare och gladare och jag får alltid mer energi!
Undra hur mitt liv hade sett ut utan barn?
Det har jag svårt att tänka mig, men en sak vet jag, det skulle vara
sååå tråkig och helt meningslöst.
Igår sa Sofia
-Mamma tänk innan Elias fanns så tyst o tråkigt det var då
Och hon har ju rätt...barn piggar upp ens tillvaro, men man ska inte sticka
under stol med att det är skitjobbigt ibland oxå.
Men självklart så överväger det positiva 100 ggr mer!

Tack för fikat igår, för det var ju min dag igår :) En sen mors dag!

Till Saga om du läser det här...
Kul att träffa dig och fick se o känna på din stora mage och
tack för att du köpte musikmobilen och att du vill ha babysittern.

Idag har jag haft sån energi så jag har precis varit ute och sprungit i regnet
det är så skönt att känna regndroppar mot ansiktet.
Trodde inte mina ögon när jag tittade på min stegräknare när det stod:

6.5 km
9335 steg
256 kcal

2 saker som gör att jag springer långt:

Regn o
bra musik i öronen

Funderar på om jag ska in till stan o leta efter nya gardiner o gå och köpa lite vin till helgen
Fick ju ett ryck igår kväll o putsa några fönster, så nu vill jag ha nya gardiner
eller jag skulle vilja pimpa upp hela vardagsrummet, men jag tar en sak i taget.
Kuddar är ett bra sätt att förnya sitt hem.
Får se va jag kommer hem med idag.
Nu in i duschen.

charlie schmidt's "cool cat"


En katt får hela USA att skratta. Katten Fatso, som duiktigt spelar piano, syns i en video som sprids som en löpeld på internet. Klippet har bara de senaste veckorna fått flera miljoner visningar. Här är videon som hela USA snackar om på thevoice.se.




Katten Fatso har blivit ett populärkulturellt fenomen uppmärksammat i tv, tidningar och inte minst på internet. Hypen är så stor på nätet att det sprids falska reportage om kattens bakgrund, här är ett av dem. Kom ihåg att allt är fejk.


Min dotter ska vara med på teven ikväll!

Ikväll ska min dotter vara med på tv4+ i programmet hundoachen kl 21. Hon har fått hjälp med sin hund Majky

här kan ni se ett klipp från programmet :

http://tv4play.se/hem_och_fritid/hundcoachen?videoId=1.1025760&renderingdepartment=2.34742

Så här står det på programbeskrivningen inför idag:

Hunden Majki från Uppsala kan inte låta bli att jucka på andra hundar. Tyvärr är inte alla lika kärvänliga och tycker att det är lika kul som Majki. Fredrik Steen lär husse och matte hur de ska sätta stopp för beteendet och på så sätt få en lugn och harmonisk hund som kan umgås snällt med sina vänner.





RSS 2.0