Träffen med mamma och Erik


Om jag ska berätta lite om morgondagen när vi träffade mamma och Erik...vi träffades på Rififi och Linda satt där redan när vi kom. Hon blev nog glad när vi kom :-)

Det första mamma gjorde va att kramas och pratade med Elias i magen och sen berättade om sin galtnacke och kycklinggröst som lät väldigt tråkigt och när vi hade satt oss så började hon berätta om hela sin sjukdomshistoria från att hon fick en ny njure till stroke och nu senast en hälsena som har gått av, som har gjort att hon har fått kotkompressioner. Hon fick ett negativt besked från läkaren igår att de inte kan sätta dit en ny p g a hennes mediciner (kortison) som gör att det till 80% kan göra att hälsenan går av igen. Så hon var väldigt besviken att hon får leva utan en sån och det blir inte bättre i ryggen för det.

Till slut beställde in mat och det var bara Erik och Linda som blev nöjda med maten och det var lasgne och pizza, men jag tyckte lasagnen var torr och tråkig.

Det var mest mamma som pratade som vanligt och vi satt snällt och lyssnade på hennes prat och mycket var klagan på det mesta och alla. Till slut orkade vi inte lyssna på hälften. Tycker synd om Erik som inte kan få en syl i vädret, men jag lät han komma till tals till slut och då fick stackars Linda lyssna på mamma.

Jag fick presenter och det var mycket fina kläder till Elias som jag var väldigt tacksam över att få. Tack för dem!

Sen efter 2 timmar så var det dax att gå och då skulle mamma ta sig upp för trappan, för vi satt nere i källaren. Då var mamma tvungen att klaga till chefen att det inte var rullstolsvänligt varken in eller ner där. Så hon stod jättelänge och pratade med ägaren, så vi ledsnade och ville gå. Till slut när vi skulle ta avsked då började hon prata om att vi skulle få äta gratis där; för det inte var handikappvänligt och pekade på oss att han skulle komma ihåg oss, så vi skulle gratis mat där. Linda och jag skämdes jättemycket och ville sjunka genom golvet. Hon ska alltid göra sådär klaga och få sin vilja, så har hon varit sen jag var liten. Nu orkar jag inte skriva mera.

MorgondagenImorgon blir en speciell dag, för då ska nämligen jag och tjejerna träffa mamma och Erik och dem har vi inte sett på flera år, så det känns lite konstigt och spännande på samma gång. Berätta mer sen hur det gick.

Så goa!


Gjorde en omgång till med chokladmuffins men med dumlekola inuti och hackad daim ovanpå...mmmmmm

Man kan bli beroende av dem.

Spikmatta mot ryggont


Det här skulle jag vilja testa efter att ha sett trailern. Har ont i min rygg varje morgon nu och måste sträcka ut den ordentligt med mitt träningsredskap, massageapparat eller promenad varje dag. Kanske ska köpa en sån här

En helt vanlig torsdag

Har fått den här dagen att gå oxå...bakat jättegoa chokladmuffins med choklaglasyr och i dem ska det vara dumlekola inuti och krossad dajm ovanpå, men glömde köpa det trots jag hade skrivit det på en lapp. Ska pröva det nästa gång.
Sen har jag tittat på filmen "Angel" som var sevärd men lite tråkig, höll på och somna på soffan. Jag är jämt trött runt 18 nu, precis som i början av graviditeten. Nu är det bara 5 veckor + - 2 veckor kvar tills Elias kommer ut. Otroligt det börjar närma sig!

Här kommer receptet:

Chokladmuffins med kola:

100 g smör/margarin 
1 dl mjölk
2 ägg         
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
24 sega chokladkolor
typ Dumle

Garnering:

2 Daim
1 dl florsocker
med chokladsmak
1-2 msk vatten

Tillbehör:

12 pappersformar


1. Sätt ugnen på 225 g. Ställ pappersformar på en bakplåt

2. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka

3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl  och tillsätt växelvis med mjälkblandningen i äggsmeten.

4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet. Tryck ner 2 kolor i varje form.

5. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Om du väljer att göra lite större muffins behöver de ca 15 min för att bli genomgräddande.

6: Låt muffinsen svalna. Krossa daimet. Rör ihop chokladflorsockret med vatten. Glasera muffinsen med florsockerblandningen och häll över krossad daim.

Variera smaken: Pröva t ex mintkola eller mintchokladkakor som After Eight. vilka ger en god brytning till chokladen.

Rätt eller fel?


Elias 32 veckor i magen

Måste skriva ner mina tankar efter att ha sett Mandy´s choice på 5:an igår. Det handlar om en ung tjej som förlorade sin man i en mc-olycka. De hade varit ihop i 6 år och de älskade varandra väldigt mycket. Men en dag så slutade deras lycka i en tragedi, när han råkade ut för olyckan och hamnade i koma. Han låg så i flera veckor och under tiden bestämde sig Mandy att hon vill plocka ut spermier från honom och låta det inseminera i henne.

Hon gick ut i media o berättade om det här och fick mycket kritik över att göra såhär, för han har inget att säga till om eftersom han låg i koma.

Hon bestämde sig iallafall att göra detta efter 6 månader och fortfarande pågick sorgeprocessen för både henne och föräldrarna som förlorade sonen. För henne har det varit ett bra sätt att bearbeta sin sorg, för hon fick fullt upp med ta hormonsprutor för det skulle bli många äggblåsor och en dag lyckades hon bli gravid. Hennes familj stöttade henne i det här till 100% och pappan hjälpte till o ge sprutorna och mamman ställde upp på att passa upp på henne när hon måste vila när de hade placerat ägget i henne och befruktat det. Det är gripande hur de engagerar sig i det här.

Efter ett tag kommer det fram att hon har funnit en ny kärlek under tiden och ganska snabbt efter hennes makes död och då börjar jag fundera om detta är etiskt rätt och vad tycker hennes nya pojkvän om detta? Det får man aldrig veta vad han tycker, men föräldrarna till sonen som dog stöttar henne för de vill så gärna ha ett barnbarn. Man fick se hennes förlosssning lite snabbt och alla var med där inne och det föll många tårar. De tyckte han var så lik pappan och där slutade historien och vet inte alls hur det gick efteråt.

Är det här rätt eller fel...jag vet inte va jag ska tycka,  för om jag ser till mig själv så tog jag ett stort beslut mot pappans vilja när jag behöll detta och det är ju inte heller rätt.

Tekniska museét


Om jag ska skriva lite om vad som hände i helgen så var jag och T till tekniska museét och där var det rymdutställning, men det var inget speciellt alls. Thomas testade hur det känns att vara viktlös men det var snarare så att han fick känna på hur tung han var :-D Det var en ställning där han blev fastspänd och fick försöka få upp snurren på ringarna med sin tyngd, men det var mest jobbigt tyckte han och den som hjälpte till sa att det är lättare för barn som är lätta. Så vi gick vidare och hamnade i ett rum där det var mest för barn där man kunde testa lite finurliga saker så man får använda hjärnan lite. Det kommer att bli ännu roligare när Elias är med på allt och då har man en orsak och befinna sig på barnavd :-) Ser fram emot och börja om från början och göra sånt som mina barn är för stora för nu som att åka till Furuvik och gå och titta på aporna och åka barnkarusell eller träffa andra mammor med barnvagnar på öppna förskolan. Det är ju evigheter sen man låg och läste en saga och fick ligga och mysa när de är små och smeka och lukta på en bebismjuk kropp. Det är bara  ca 6 veckor kvar nu tills han kommer ut till den här världen. Tycker fortfarande det är overkligt att en ny liten människa växer i min mage och ibland kan jag  titta på 3D-ul bilder flera ggr om dagen och det känns som jag tittar på någon annans barn.

Senare samma dag tog vi en långfika på dyra Wayne´s coffe på söder och myste när det störtregnade ute och sen bestämde vi oss att se "Arkiv X" som var helt ok att se men början och slutet var bäst.

Söndag tog vi en långpromenad runt Kungsholmen och jag blev imponerad att jag orkade gå så långt som över en timme utan att vanka som en anka. Vi gick mot Alvik och avslutade på Lilla Essingen  innan vi kom hem igen och njöt med 2 stora skålar med popcorn på kvällen.


Fallskärmshoppning i GryttjomI onsdags så bestämde sig Emil o Sofia att hoppa fallskärm och jag övertalade Thomas att göra det oxå. Så vi åkte till Gryttjom och där möttes vi av massvis med folk som skulle hoppa. De flesta var från Sthlms fallskärmsklubb. Jag fick skriva under ett papper för Sofia är under 18 år och bevilja hennes hopp och sen gick Thomas och skrev på o betalade så nu fanns det ingen återvändo. Efter en halvtimme var det dax att flyga upp högt upp i det blå och över molnen ända upp till 4000 m höjd. Det dröjde säkert en 10-15 kvart innan de kom svävande ner och då kände man sig lugn när man såg att de hängde i en fallskärm. Först kom Thomas, sen Emil och Sofia sist och Thomas var den som var räddast. Han tänkte mest på regnet som slog emot han som isbitar och om fallskärmen skulle lösa ut, medans Emil och Sofia njöt hela vägen ner. Ingen fick en adrenalinkick som jag fick för 11 år sen...hm va är de gjorda av...stål eller??

Jag va lite avis som bara kunde titta på ,men en dag kommer jag att göra det igen. Gjorde det när jag fyllde 30 år som födelsedagspresent och då kostade det inte 1800 kr.


Elias babysitter


melodi: idas sommarvisa

Du ska inte tro du får föda,
nej, du får gå ständigt gravid.
Att längta så hjärtat ditt blöda
är fruktlöst och dödar ej tid.
Din bebis den stannar i magen
till årsskiftet minst, gärna mer
så jättelångt är det till dagen
då ni i familjen blir fler.

Du har mycket vatten i benen
sådär så det sticker och drar
och häcken din är en obscen en
med gropar och hud som Babar.
Din ork är nu borta, försvunnen
ditt tålamod har sprungit bort
du ids knappast dra nåt på munnen
men skrattar åt ordet komfort.

Och svordomar ger du till vänner
för det tycker du de kan få.
Nej ingen förstår hur du känner
blott klagan får tiden att gå.
Men kämpa, ta strid emot gråten
belöning för mödan är stor:
all vånda är glömd och förlåten
den dagen du blir någons mor

Havsmonster eller bluff?


Vad är det för något?

Den märkliga fyndet som hittades på en strand i USA väcker frågor.

En utomjording, en bluff eller sköldpadda utan skal - Vad tror du?

Fyndet gjordes i mitten av juli på en strand i Montauk, Long Island. Jenna Hewitt, 26, och några vänner letade efter någonstans att ligga och sola. De såg en grupp människor stående i en ring och bestämde sig för att gå dit.

När hon såg varelsen blev hon först förbryllad - och sedan chockad. "Monstrets" brunaktiga kropp saknar päls. Det har en näbbaktig nos med vassa tänder.

- Vi visste inte vad det var för något, säger hon till tidningen Chicago Tribune.

Bloggare

Hon lånade väninnans digitalkamera och knäppte några bilder. I dag, tre veckor efter upptäckten, är den märkliga varelsen en stor snackis i USA. Flera bloggare, ett antal tidningar och tv-kanaler har rapporterat om det så kallade "Montauk monster".

Det dröjde inte länge innan lokaltidningen The Independent snappade upp fyndet. Samtal från förbryllade läsare strömmade in till redaktionen.

- Det är en sköldpadda utan skal, en hund, självaste satan och så vidare. Folk kunde inte sluta prata om det, säger Rick Murphy, chefredaktör på The Independent till Chicago Tribune.

I närheten av fyndplatsen ligger en ö där man vårdar sjuka djur och vissa menar att "havsmonstret" är ett resultat av djurförsök. Andra är övertygade om att det är en utomjording.

"En bluff"

Men Mats Höggren, zoologisk chef på Kolmårdens djurpark, är av en annan åsikt.

- Det är bluff, jag är helt säker, säger han till aftonbladet.se.

Mats Höggren har tittat på bilder som föreställer "monstret", ur olika vinklar.

- Det ser ut som något ur en science fiction-film. Ur ett zoologiskt perspektiv tror jag att detta ska föreställa någon form av landvarelse, alltså inte något som kommit upp från havets djup. Det enda som inte går att utesluta vetenskapligt är att det är en utomjording, säger han och skrattar.

Enligt CNN ska den pälslösa kroppen lämnas in för analys.


Artikeln kommer härifrån

Lite husmorstips: ...

Lite husmorstips:
 • För att bli av med bananflugor/blomflugor så funkar det utmärkt att blanda äppelcidervinäger och vatten i en skål och hälla i ett par droppar diskmedel. Flugorna tror att äppelcidervinägern är ruttnande frukt där de kan lägga sina ägg och dyker ner i vattnet, som tack vare diskmedlet inte längre har någon ytspänning - så då drunknar flugorna
 • Aska från öppna spisen gör att lusen på rosorna sticker sin väg.
 • Putsa speglar i badrummet med raklödder. Tydligen gör det så att det inte blir dimma på dem när man duschar.
 • Damma tv:n med sköljmedel i vattnet så drar den inte åt sig dammet
 • Man får inte mögel på duschdraperiet om man drar ett papper indränkt i matolja längs nederkanten.
 • Om man kokar diskmaskinspulver och vatten i en vidbränd kastrull lossar allt bränt som en dans
 • För att hindra potatisen att gro, lägg ett äpple i potatispåsen
 • Om du råkar salta maten lite för mycket under kokning kan du skala en potatis och slänga i så suger den upp överblivet salt
 • Om mjölk kokar över kan man lägga i några korn salt så smakar det inte bränt längre
 • Om du bränner något i kastrullen så kan du skura rent den med sockerbitar
 • När man har använt upp bakpulvret/vanillin-sockret på burk så kan man använda locket till att sätta på läsk-/ölburkar så försvinner inte kolsyran. Locket sätts på "uppochned".
 • Har man problem med att man får stötar när man kliver ur bilen, kan man torka av sätena med med en trasa doppad i sköljmedel och vatten.
 • Illaluktande kyl- lägg en halv citron i
 • Förvara din vitlök i skaferiet för att slippa ev kryp/skadedjur
 • Tvätta dina elektronikprylar, vaser etc. med vatten + sköljmedel så fastnar inte dammet lika fort/lätt.
 • Klistermärken går lätt att ta bort om man blåser med hårblåsen på, då smälter klistret!
 • När man skurit lök (vitlök, gullök whatever) så tar man bara kniven man skurit med o håller i bladet med händerna och så sköljer man i kallt vatten. Löklukten på händerna försvinner!
 • Får du flottfläckar på kläderna så ska du hälla kemisk bensin på fläckarna (finns i de flesta matbutiker, vid rengöringsmedlen).
 • Om disktrasan luktar surt eller är ofräsch kan du göra så här för att spara på miljön och även pengar. Tag lite diskmedel på disktrasan, lägga den i botten på diskhon, sätt i proppen och slå på kokande vatten så att trasan täcks, låt ligga några minuter. Sedan är den ren och luktar fräscht. Trasan kan användas mycket längre
 • Om man får stearin på textil, lägg på massa hushållspapper o stryk med strykjärnet
 • Lägg in dina disktrasor fuktiga i micron en minut varje dag. Micron dödar alla bakterier och det är bakterierna som luktar
 • Kanel eller vitpeppar funkar mot myror
 • Tuggummi som fastnat på kläder? Lägg kläderna i frysen. När tuggummit stelnat är det lättare att skrapa bort.
 • Om man har problem med ohyra i skafferiet, bland torrvaror kan man lägga lagerblad i en skål i skåpet, de gillar inte lukten

RSS 2.0