Stuttgart

image24image21image22

Ännu en helg har passerat och tillbringat den i Stuttgart hos Thomas den här gången. Tänkte först inte åka för vi har tjafsat så mycket men som han sa förut så brukar det ju bli bra när jag kommer dit och så blev det.

Han har skämt bort mig med middagar ute och ätit väldigt gott och druckit en hel del weissbier så magen har svullit upp som en ballong :-) Men som sagt vi har pratat och pratat och ätit och spelat biljard en dag och där var jag inte alls på G och thomas briljerade med sin spelning. Han har talang där tycker jag. Men fotbollsspelet första kvällen var jag ett snäpp värre. Nu har vi sagt att vi ska köra en ny femkamp den förra blev oavgjort har vi kommit fram till. Vi har verkligen inte varit  tråkiga den här helgen och thomas har lättat på plånboken och köpt massor med drinkar och jag visade hur det ska gå till på dansgolvet =) Han tycker jag ska satsa på dans att jag ser proffsig ut.....fick nåt ryck och körde typ av stepp och hoppade på stället och thomas härmade mig...jag hade skitkul då. Det var det sista stället innan vi gick hem med bara turkar på men det var bra musik, bättre en den andra stället som de spelade bara housemusik.

Nu är man hemma igen i sin tomma lägenhet för min kära Linda har ju flyttat hemifrån så det är så tyst. Saknar henne väldigt mycket!!! Ska åka dit imorgon och se hur fint dem har fått. Synd att jag inte var med henne när hon flyttade men hon fick bra hjälp hörde jag. Nu ska jag betala tråkiga räkningar så man kan bo här ett tag till. Snart är det jul oxå så man ska köpa juklappar har fått lite förslag men det är ändå inte lätt vad man ska köpa. Men alla ska vara nöjda innan det är klart.

Önskas i juklapp

image16

Linda går runt och frågar vad man önskar sig i julklapp och jag säger att jag vill ha mjuka klappar bara. Hon har frågat om jag vill ha en klänning som jag vill ha på nyårsafton. Så nu har jag kikat in några st....kolla in dessa läckra klänningar! Den stora bilden är min favoritklänning

Årets julklapp

image13

det är en Gps så blir 2007:s julklapp! Så alla ni killar, karlar och pappor som är lite teknikfreak kan gissa va det ligger i det hårda paketet i år. Jag vill bara ha mjuka klappar känner jag och om det går att få kärlek i en klapp så gärna det i ett stort paket.


Vill vara lycklig

image12

Nu håller jag sakta ta mig upp till toppen igen...har varit långt ner i mörka djupa källaren. Det har inte bara med pms:et för det har vait under så lång tid så den kan man inte skylla på. Det är så jobbigt att vara därnere för man får så mycket mörka tankar och undrar va man gör på detta jordklot. Det är tur att jag har mina 2 kära diamanter (mina döttrar) de är ju så goa och underbara, Sofia va här i helgen och i lördags var hela gänget ut och käkade på Dragon palace och käkade chinamat, så gött men blir så fort mätt bara...sedan gick vi till Terassen där Linda och jag tog en öl och en cider, men lill-gumman tog en isvatten. Ingen orkade vara kvar länge eller gå på bio efteråt så det blev hemgång. När alla sov tittade jag på Saw4 som var skitdålig....dålig kopia så man såg inte de äckliga detaljerna och det var ju bra. Jag har vänt på dygnet och inatt tänkte jag prova hur länge jag kunde vara vaken och orkade ända till 5.30 inte dåligt tycker jag...låg i sängen och lyssnade på musik och blev pigg av det.

Jag trodde förut att jag inte har ngn 40-årskris men det är kanske det jag har...funderar mycket på livet och undrar om det var såhär jag ville ha det när jag är vuxen och mitt i livet.  Just nu vet jag inte om jag ens kommer att klara att betala min hyra. Jag har tagit mig i kragen och sökt andra jobb än inom vården...har sökt till cafe för det är ju en dröm jag har att äga ett eget en dag.

Jag vill vara älskvärd och ha mycket kärlek, men jag får så lite idag så jag mår dåligt. Lever i ett destruktivt förhållande så jag håller på och kvävs. Visst jag får resa mycket men jag vill att allt ska vara av äkta kärlek och inte på låtsas. Vi leker katt och råtta lek thomas och jag när vi inte träffas på en vecka. Då ska vi vara otillgängliga och såra varandra så mycket som möjligt....det är det som tar så mycket energi från mig. Känslorna svalnar när vi är ifrån varandra....går vi och väntar på att den rätte ska komma eller? eller gör den aldrig det? kommer jag nånsin att vara riktigt lycklig igen? många frågor hoppas jag får svar på det en dag.

Fredag och mysimage10

Idag är det fredag och min andra kära dotter kommer hit idag! Vi har väl inte setts på flera veckor nu! Det går alldeles för långt emellan, men ikväll ska vi mysa och titta på idol och äta godis. Kan inte låta bli och titta på idol på fredagar...de har så starka personligheter en del av dem. Har mina favoriter och det är "fröken Jensen" och Daniel för de är bäst helt enkelt. De är så goa när de ska visa hur det kan gå till när man ska dejta. Min Linda och jag pratade om dejt igår och hon säger att jag måste våga att göra sånt, men jag vet inte om jag vågar! Jag är inte så feg annars på saker men då ska det vara typ ngt fysiskt man gör då...typ bowla eller går ut och dansar man behöver ju inte gå på en klassisk middag ihop för då kan det bli stelt om man inte vet va man ska säga. Inte för att jag är rädd för tystnaden...inte med den man känner iaf. Men kolla in det här videoklippet så ser ni va jag menar va gulliga de är från idol

Tragedi i Finland

image8

Visst fasiken känns det att det som hänt i finska Jokela är för nära. På något sätt är det alltid lättare att ta till sig nyheter när man har dom på distans.  Att någon så planerar sitt dåd och genomför det utan att någon utomstående märkt något är märkligt.

En 18-årig elev sköt ihjäl åtta och skadade tio innan han tog sitt eget liv på en skola i Jokela, fem mil norr om Helsingfors på onsdagen.

Ett av offren var skolans sjuksköterska, uppger kriminalöverkommissarie Tero Haapala vid polisen i Finland enligt nyhetsbyrån FNB.

Förutom den kvinnliga skolsköterskan dödades skolans rektor och sex elever, fem var pojkar och en flicka. Tidigare uppgifter gjorde gällande att det var skolans rektor och sju elever som dödades.

18-åringen sköt sig själv i huvudet och fördes till sjukus där han avled senare på kvällen.

Den 18-årige studenten, som uppges vara en beundrare av Hitler, inledde massakern före middagstid.

På den populära kompissajten Facebook finns sedan mindre än ett dygn en sida för dem som sympatiserar med den 18-årige student som mördade åtta elever och lärare på en skola i Finland i går.

Facebook-gruppen "Jokela Highschool Shooting Sympathizers" hade vid 19.30-tiden 42 medlemmar.

Det första inlägget publicerades klockan 02.40 på torsdagsmorgonen svensk tid. Flera av dem som kommenterar är kritiska till morden medan andra ger sitt stöd till 18-åringen.

"Vi stöder skolskjutaren [namnet utlämnat] därför att han slog sönder den illusion som de flesta människor lever i. Illusionen att vårt samhälle består av moral, progressivitet och att det rör sig mot ett positivt mål. I verkligheten lever vi i en illusion, vi gör det för vår egen själviska statusjakt", skriver en av dem som publicerat sig på sajten.

Flera skyller det som hände på samhället och menar att 18-åringen bara försökt "väcka en sovande värld".

En annan skriver:
"Vi står fast vid våra ord: [Namn utelämnat] ska inte fördömas - det är det demokratiska samhället som ska fördömas."

Andra fördömer morden och konstaterar att 18-åringen "gjort många ledsna" och förstört för många människor. En kallar 18-åringen för en "nolla som försökt göra sig berömd".

Den film som 18-åringen publicerade på You Tube och som togs bort av sajten i går finns nu att se på Facebook.

Man kan inte peka på någon som orsakat att det slutade så här. Det är en mängd olika faktorer som brukar vara inblandade. Inte bara ens uppfostran som någon sa.... det finns faktisk runt varje individ ett visst nätverk. Vad individen tar till sig från det nätverket är olika, men allt som allt en hemsk tragedi för alla inblandade och det finska samhället.

Denna händelse kommer att sätta sina spår i de elever och lärare som överlevde massaken. Vi får önska att detta inte upprepas i just den skolan där du tror dina barn är trygga...


Helgen 2-4 novimage7

image4

Ja nu är det redan måndag och en ny helg är avverkad.  I torsdags runt 13 åkte jag och hämtade Thomas vid Arlanda och han hade som vanligt en massa tokiga historier och berätta som vanligt. Den senaste som jag måste berätta om är när han: rullade ett bildäck till flygplatsen...det började med att han rullade den rätt över hundbajs så det blev fullt med kladd på däcket och inte vilket kladd som helst  utan äckligt HUNDBAJS! Han hade handskar på sig så han torkade bort det värsta och sen lyckades han komma förbi ett damm med vatten så han ställde ner det och torkade av det så gott han kunde. Folk gick förbi och glodde som de hade sett en utomjording, men Thomas tänkte säga jävla hundägare när det gick förbi ngn med hund, men han höll tyst. Det var bara att kasta handskarna såklart när han skulle rulla vidare och in på tåget som tog han till flygplatsen. Han tyckte att han luktade hundbajs hela tiden och han tyckte att de tittade lite konstigt på han och särskilt i hissen när han skulle åka upp i till terminalen. Ja det var den roliga historian. Det kommer flera en annan gång. Det var här ju det första vinterdäcket och han har ju 3 st kvar som ska från Tyskland till Sverige. =)

Fredagen var vi på ett internetcafé och skrev ut alla pappren som jag ska skicka iväg till Allmänna reklamationsnämnden (reklamation för min mobilfaktura). Det blev en hög papper som jag skickade iväg nu och det här är min sista chans till öveklagan för min faktura. Jag berättade för hon som ägde stället att jag var sugen att ha ett eget fik och då sa hon att den är till salu! Jag blev väldigt intresserad men ska titta först på årsredovsningen och se hur bra detta fik går. Bara hyran kostar 20 000 kr! Det är en dröm jag har och en dag kanske jag kan förverkliga den.

Lördagen hade första snön kommit så vi var ute och gick i min kära Sävjaskogen, så vi blev blöta om fötterna men röra på sig gjorde vi iallafall. På kvällen gjorde jag potatisgratäng och kött (som smakade äckligt) och till det drack vi ett gott rött vin till. Ja sen fick vi ett ryck att gå på bio på "Solstorm" men den var inte bra tyckte vi och Persbrandt spelade religiös och det passar inte alls honom.  Vi gick och la oss ganska tidigt tycker jag för att vara lördag utan sex =)

Söndag var det lugnt och endast en biltur innan det blev mörkt och avslutade kvällen med rysaren "1408" framför Thomas laptop med en skraj Linda som sa att jag skulle säga till innan när det kom ngn äcklig gubbe och inatt hörde jag att hon hade drömt mardömmar som vanligt... stackars hon.

Skjutsade iväg Thomas ännu en gång till flygplatsen på måndagmorgon...svårt att gå upp idag för det var så gosigt och varmt i sängen. Är fortfarande trött för den j-v pms!

RSS 2.0