Back in town!

Vill visa upp min Egypten-resa i bilder för bilder säger mer än tusen ord :-) Jag har haft en skön och avslappnande semester i solen. Det blev mycket sol och bad  i det varma Röda havet, shopping till 3 olika stadsdelar, rökt vattenpipa, båtutflykt med snorkling i korallreven och sista dagen avslutades med en fotbehandling med rejäl slipning av fötterna och en skön fotmassage. Elias har varit hur snäll som helst hela tiden och är helt underbar att ha på resande fot. Egyptierna på hotellet strålade när de såg han och ville bara prata med han hela tiden. Det va en kväll och en morgon som han va lite kinkig men det var troligen då tanden sprack fram där nere. Så nu har tjabo fått en tand! Titta och njut av bilderna! 26-30 grader i solen och 24 grader i vattnet. Egypten va precis som jag hade förväntat mig. Alltså jobbiga araber i stan och ett härligt kristallklart vatten. Åkte aldrig till Kairo för att se pyramiderna och det va va la tur, för Agneta berättade att det va SÅ varmt där och mestadels sand och sten och jobbiga araber som skulle ta betalt så fort hon fotograferade där. När vi flyger in över Afrika och tittar ner från flyplansfönstret så ser man bara det guldiga som är öken och till slut ser man havet. Jättetråkig flygplats som vi landade på och bara sand överallt. När vi åker till hotellet så ser man vakter med k-pistar som står o vaktar på vissa ställen. Känns lite olustigt och med en ocharmig miljö som är platt och med mycket sand överallt. En sak är säker man åker inte till Egypten för att se en vacker miljö. När vi åkte ut med båten så ser man ingen skärgård såklart och inga fina klippor, men ett underbart turkost vatten. Bonuset vi fick med båtturen va att vi fick se delfiner och de simmade i par efter båten. De verkade som de ville visa upp sig för oss. Det va pricken över våran båttur. Har inte ridit på någon kamel men vi har sett en i den gamla stan "Oldtown" i Sekalla. Dit tänker jag ALDRIG sätta min fot igen. Skitigt och jobbiga araber där men vi gjorde en del fynd, för vi prutade rejält. Båturen med snorklingen va bäst om man ska sammanfatta det hela och om jag åker tbx till Egypten så blir det inte till Hurghada utan då vill jag åka till Sharm el Sheik eller El Gouna nästa gång.


En dag kvar nu till sommaren!! Sola och bada och en pina colada :-)Det är kul att jag har besökare kvar när jag tittar på statistiken. Men den kommer väl sakta att gå neråt nu när jag tänker göra ett uppehåll för jag har tappat motivationen att skriva. Egentligen har jag hur mycket som helst att skriva om men jag har inte ork att sitta här heller. Har märkt att jag har fått så mycket tid över när man inte sitter här vid datorn så mycket. Man klagar på att tiden försvinner så fort, men det är inte så konstigt när man kan sitta här så arslet blir varmt.

Jag skriver ikväll för jag vill tacka alla som pushar mig att fortsätta skriva. Vad vill ni att jag skriver om då OM jag ska fortsätta bloggandet?Fredag kl 7.15 då lyfter planet och nu börjar jag verkligen fatta att jag ska åka. Imorgon ska jag packa väskan och jag ska INTE ta med mig FÖR mycket som jag gjorde sist, för nu måste jag tänka på att jag ska ta med blöjor, välling, gröt och leksaker i väskan oxå. Tur att det är varmt dit vi ska såg på nätet att det kommer att bli sol och 26 grader där, för det behövs bara några klänningar och shorts och de väger inte mycket. Köpte en floater (badring) som Elias kan sitta i när vi badar. Solskyddsfaktor 30 är köpt och en särskild till ansiktet, en solskyddskeps till Elias är en självklarhet och lite nya leksaker. Undra om jag vågar ha leksakstelefonen på flyget som jag köpte idag, för den höll jag på bli tokig på ikväll?!  Shit va allt kostar! Imorgon ska jag växla till Egyptiska pund.

Sitter jämt uppe för länge som vanligt när alla sover, men jag känner att jag måste få lite egentid. Men ta hand om er allihopa och njut av våren!


Out of track


Nu har påsken varit och den har inte varit den bästa i mitt liv, men två dar va helt underbara. Tänker lägga bloggandet på hyllan tills jag mår bättre igen. Kanske jag byter blogg helt och börjar om på helt ny kula. Ser fram emot Egypten nu o hoppas jag ska må bättre efter det. Tack alla mina läsare som har följt mig och ta hand om er och krama era nära o kära.Några tänkvärda ord:

Att tänka är att samtala med sig själv.

Lyckan är en biprodukt som utvinns vid framställningen av något annat.

Det finns ingen som är så rik att man har råd att förlora en vän.Glad Påsk till alla mina läsare!

'
Nu är det snart påsk och kanske jag sticker iväg till Blåkulla...hehe
Funderar starkt på att vara borta ett tag så det blir nog en bloggpaus.
Kanske jag kikar in om några dagar igen...

Ni vet väl varför vi firar påsk?

GLAD PÅSK!!


Dagens ord


Det är ingen glädje att vara sysslolös, det roliga är att ha mycket att göra och strunta i det.

Grattis Elias 6 månader idag!Idag fyller min plutt 6 månader och solen visar sin bästa sida idag med. När han föddes så sken solstrålarna in genom fönstret och det kommer ingen att glömma bort. Mina döttrar som var med på förlossningen tyckte jag gjorde ett kanonjobb och det såg ut som jag INTE hade ont. Men när jag tittar på det vi filmade så ser man ju att jag verkligen tar ut allt i lustgasen och trycker ut smärtan i den så skriket dämpas. Visst kommer jag ihåg hur j-a ont allt gjorde, men kanske om ett par år säger jag att jag har glömt. Mina barn blev inte avskräckt att skaffa barn som tur va, men min äldsta säger att hon ska vänta i flera år till och det är ju bra men samtidigt synd  för det skulle vara kul om Elias fick en kompis att leka med för de blir ju inget syskon tyvärr. Tänk mor och dotter som har en liten samtidigt...coolt tycker jag.


Jag ska torka Dina tårar, jag ska kamma Ditt hår

Reda ut alla härvor, försiktigt och så gott det går.

Jag ska bada Dina fötter, jag ska tvätta Dina sår.

Sedan ska jag lyfta upp Dina händer och säga:

Där ser Du själv hur högt Du når...

Jag ska lyfta Dina fötter, de ska flyttas tills Du går.

Den ena efter den andra, tills Du trampat upp ett spår.

Jag ska gå i Din skugga, om Du faller finns jag där.

Sedan ska jag lyfta Dina händer och säga:

Där ser Du själv hur stark Du är..

 • Jag äter både gröt och välling
 • greppar efter föremål snabbt och tar in de i munnen för att smaka
 • ställer mig på alla fyra och trycker ifrån med fötterna
 • jag rullar runt från mage till rygg hur lätt som helst och tvärtom
 • jag kan sitta i några sekunder
För den som vill läsa min förlossningsberättelse klicka här 


 

Ett barn som kritiseras
lär sig att fördöma.

Ett barn som får stryk
lär sig att slåss.

Ett barn som hånas
lär sig blyghet.

Ett barn som utsätts för ironi
får dåligt samvete.

Men ett barn som får uppmuntran
lär sig förtroende.

Ett barn som möts av tolerans
lär sig tålamod.

Ett barn som får uppleva rent spel
lär sig rättvisa.

Ett barn som får känna vänskap
lär sig vänlighet.

Ett barn som får känna trygghet
lär sig tilltro.

Ett barn som blir omtyckt och kramat
lär sig att känna kärlek i världen
.


Dagens ordDöm inte någon förrän du vandrat en mil i hans mockasiner.

Vårtecken?


Krokus

snödroppar

Hej på er allihopa! Har inte haft lust att skriva så mycket den här helgen. Det har varit en solig och skön helg och tagit promenader varje dag och njutit en del av solen, men jag tänkte på det igår att jag har inte sett en endaste tussilago i år. Jämt när jag bodde i Tobo så såg man ju efter kanten när man gick det gula som lyste. Är det någon som har sett vårtecken. Krokus är de enda blommorna jag har sett.
 
Jag har haft besök av lilla Maiky här över natten medans matte och husse fick mysa ifred.
Linda och Fredrik va här igår och tittade på Robinson med oss, så jag tog fram chokladbollarna jag hade i frysen som vi satt och snaskade på till kaffet. Äter aldrig chips eller ostbågar som de flesta äter framför teven på helgerna, för jag tycker inte om det. Har ätit det så mycket, så man har fått avsmak. Jag älskar cashewnötter, men de är sjukt dyra i kilopris.

Imorgon kommer äntligen Elias pappa hem till Sverige och hälsar på oss. Då fyller ju Elias 6 månader. Tänk att det är 6 månader sen han kom ut! Helt otroligt va tiden går fort. Nu ska jag pröva om han vill sitta i hoppgungan eller om han för liten.

Hoppas ni alla har fått en underbar helg!

LCHEF- Lite kolhydrater och ett högt fettintag


Har tittat på reprisen på "Fråga doktorn" och där är en kvinna som förespråkar denna metod som funkar jättebra enligt henne. Många doktorer har motarbetat henne och sagt att hon har haft fel, men nu har de fått ge vika för, hennes kunskaper har hjälpt ett stort antal människor. Doktor Dahlqvist som hon heter har också skrivit flera böcker om hur man följer en LCHF kost. En av böckerna heter "Doktor Dahlqvist guide till bättre hälsa.

Viktnedgång: Långsam.

Varaktighet: Hela livet, ett sätt att leva.

Fördelar: En diet som fungerar för de flesta.

Nackdelar: Bryter tabun om vad som är nyttigt.

Historia: LCHF står för Low Carb, High Fat. Dieten förespråkas av doktor Annika Dahlqvist. Doktor Annika Dahlqvist har en egen blogg på nätet där hon utförligt förklarar hur man ska äta för att följa en LCHF diet.

LCHF-metoden så här gör man

Alla kolhydrater bryts ned i magen till enkla sockerarter innan de upptas av tarmen och överförs till blodet. När detta händer så ökar blodsockret. Ett ökat blodsocker ger ökad produktion av hormonet Insulin. Insulin används av kroppen för bland annat fettlagring. När kroppen lagrar sitt överskott av näring i fettceller kan det leda till en lägre näringsnivå i blodet. Den lägre näringsnivån ger hungerskänslor vilket leder till att man vill äta igen. Detta ger upphov till en negativ spiral där konturnerliga hungerskänslor ökar på intaget av kolhydrater, vilket i sin tur ger hungerskänslor osv. Detta leder till ett för stort kostintag, där överskottet lagras i kroppens fettdepåer.

För att bryta detta mönster av återkommande hungerkänslor så kan man äta enligt en LCHF-diet.

Om du har valt att följa en LCHF diet så ät normala portioner tre gånger per dag av mat som är tillåten. Gå inte och var hungrig. Behöver du äta mer så gör det, men endast av mat som är tillåten. Se listan nedan.

  Följande är tillåtet att äta om man följer en LCHF-kost:
 • Fet frukt (Avokado och kokosfett).
 • Fett (Riktigt Smör och Bregott)
 • Fisk och skaldjur (Gärna feta fisktyper tex lax).
 • Fågel (kyckling eller kalkon.)
 • Grönsaker (Sparris, broccoli, Squash, aubergine, oliver
 • Kål (Blomkål, vitkål, brysselkål eller grönkål).
 • Kött (Lamm, vilt, gris och nötkött).
 • Matolja (Olivolja eller rapsolja).
 • Mejeriprodukter (Grädde, Cremé fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk, mjölk och fil).
 • Ost, (Gärna feta ostar, Philadelphia, Haloumi, Feta, Mozzarella eller keso).
 • Spenat, svamp, gurka och all sorts grönsallad).
 • Ägg (I alla former).
  Undvik att äta följande om du följer en LCHF-kost:
 • Charkvaror (Korv och alla typer som innehåller tillsatser som innehåller kolhydrater).
 • Frukt.
 • Kolhydrater i form av ris, majs, couscous eller bulgur.
 • Margarin (Alla typer).
 • Matolja (Majsolja,jordnötsolja, sojaolja och solrosolja).
 • Rotfrukter, (Potatis, pommes frites, kålrot, rödbeta etc).
 • Socker (Alla former, vit socker, brunt socker, sirap, honung ,godis etc).
 • spannmålsprodukter (Bröd, pasta och gröt. Även fullkornsprodukter)
 • Sötad mat & dryck (läsk, kakor, kaffebröd etc).
 • Tilltugg (Popcorn, chips och alla andra tilltugg som innehåller kolhydrater).
  Man kan äta lite av av nedanstående om man känner att man måste:
 • Alkohol.
 • Bönor och linser.
 • Choklad med hög kakaohalt, 65-70%.
 • Frukt.
 • Nötter, mandel, solrosfrön.

Bättre än vi trodde...Egypt here we come!


Sfinxen är en fabel där djuret hade ett människohuvud samt kropp som ett lejon

Ny uppdatering om resan till Egypten. Jag skrev igår att vi skulle till El Gouna, men tji fick vi för vi fick inte sitta i första klass med Elias på flyget. Va är det för regler som Apollo har? Det är väl då man verkligen behöver plats för benen och vill ha det lite bekvämt. Det var de enda platserna som fanns kvar just det datumet som va skitbilliga så vi fick börja om igen och kolla resor.

Så idag har vi suttit o blängt framför dataskärmen så vi har blivit fyrkantiga och ringt och frågat om det ena och det andra. Till slut efter vi hade gått igenom Apollo, Vingresor, Detur, Ticket, Fritidsresor kom vi på att vi inte hade tittat på solresor. Ett tag tyckte jag att vi kunde åka ospec, men när jag tänkte efter så vill jag verkligen veta vilket hotell jag kommer till, när jag har lillen med. För tänk OM vi har otur och hamnar på ett hotell utan pool, långt till stranden, inget kylskåp bla bla då blir det ingen semester tycker jag. Förut var jag obekväm och kunde t o m ligga på kackerlackshotell som när T och jag va till Costa Rica 2007.  Näe jag får tänka om nu och betala det där extra om vi alla ska få en underbar och njutbar semester. 17 april lyfter planet 7.15 från Arlanda.

Så nu blir det 4* hotell Grand seas resort som ligger 12 km utanför Hurghada. En grön semesteroas direkt på stranden! med trivsamt poolområde. Grand Seas Resort är ett utmärkt semesterhotell beläget i Hurghadas södra del direkt på den fina sandstranden. Hotellet är utan tvekan en pärla utmed Röda Havet med sin fina lagunformade strand och sitt fantastiskt gröna och inbjudande poolområde. Här mår man onekligen mycket gott och njuter av semestern i lugn och avslappnad miljö. Hotellet, som är precis lagom stort med sina totalt 230 rum, är endast några år gammalt och sköts med entusiasm och stor omsorg av den alltid leende personalen.

Lite fakta vad man kan göra:

Om sol, bad och god mat inte erbjuder tillräcklig semestersysselsättning kan du passa på att utnyttja hotellets dykklubb med professionella instruktörer, tennisbanorna, hälsoklubben eller vattensportcentret vid stranden. Här finns möjlighet att hyra utrustning för windsurfing och vattenskidåkning. De små barnen finner sitt lystmäte på hotellets lekplats direkt på stranden. Grand Seas Resort är en pärla för gäster i alla åldrar.


Sofijah feat. Olivia - Du kom som en vindMadde jag gör som dig och lägger in den här oxå för jag gillar den så förbannat mycket!
Jag tog med lila bakgrund istället så har vi inte är helt lika :-D
En del i texten stämmer så bra på hur jag har haft det, men saknanden är inte lika stark som förut.

El Gouna blev det till slut
Hej allihopa! Nu ska ni äntligen få veta hur vi ska göra :-)

Det blir ingen resa till Mexico utan till Egypten istället. Jag och min dotter Sofia har suttit i flera timmar nu och vi har haft lite olika alternativ. Ett va opecifierat till Sharm el Sheik, det andra är till Hurghada med en gigantisk hotellanläggning med all in inclusive och det tredje alt. är till El Gouna som ligger 2,5 mil utanför Hurghada som är relativt nytt som har byggts upp bara för turismen. Det var just det vi fastnade för faktiskt för det verkar vara ett lugnare område utan en massa araber överallt. Har hört så mycket negativt om araber! Och jag åker bara för att ta det lugnt och inte känna någon stress över biltrafik och buller från gatutrafikanter. Helt enkelt pefekt för en trött o sliten mamma med en 6 månaders bebis. Sofia som är 17 år tycker det ska bli så skönt att bara relaxa och slippa tänka på prov och läxor. Hon behövde verkligen det här så hon får nya krafter till slutspurten på terminen.

Men när vi äntligen hade bestämt oss och skulle boka då blev det 7 dagar istället för 8 dagar som det står att det ska vara, så det blev inget bokat idag. Vill ringa och få klarhet i allt innan vi bokar såklart så vi inte blir lurade.

Vi valde mellan det här hotellet som är all in inclusive klicka här

Och till det här stället vill vi åka till klicka här 
Vi vet inte vilket hotell vi får för det ospec, men när vi kikar på alla hotell
som  Apollo har så är alla superbra.


El Gouna är Röda havets vackraste och mest exklusiva turistort! Här upplever du vackra stränder och laguner vid den underbara rödahavskusten. Njut av lata dagar och bra service på de härliga hotellanläggningarna.

El Gouna ligger cirka 25 kilometer norr om Hurghada och skapades för att bli det perfekta semesterparadiset. Några av Egyptens mest framgångsrika affärsmän bestämde sig för att anlägga en vacker, välplanerad och exklusiv semesterort. I dag lockar El Gouna besökare från hela Europa, liksom från Kairos societet, som gärna tillbringar veckosluten här i sina vackra villor.

Allt för en bekväm semester
I El Gouna finns butiker, caféer, restauranger, ett konstgalleri och ett museum. De flesta hotell har pool och erbjuder ett rikt utbud av sportaktiviteter. För den som vill spela golf finns det en riktigt bra 18-håls bana utanför centrum. De flesta hotell i El Gouna ingår i ett dine around-program vilket innebär att man kan äta på de andra hotellens restauranger.

Vatten och nygammal arkitektur
I El Guouna är du nästan alltid omgiven av vatten. Många av hotellen ligger på egna små öar och kanaler och badbara laguner skapar en mycket speciell atmosfär. Sandstränderna är långgrunda och barnvänliga och inbjuder till många lata dagar i solen. Utanför stränderna kan man upptäcka en helt ny värld under vattenytan, artrikedomen här i Röda havet är fantastisk.

Inspirationen till arkitekturen i El Gounas centrum är hämtad från den nubiska kulturen. Gränderna är smala och husen målade i varma färger. Trots att byggnaderna är nya är stilen gammaldags, vilket ger staden en alldeles speciell charm. Mycket arbete har lagts ned på att planera omgivningarna. Färgspelet mellan klarblå himmel, turkost vatten, gyllengul sand, grönskan och byggnadernas jordiga färger är fantastiskt.

Utflykter till kulturens vagga
Om man är i Egypten bör man passa på att besöka några av världens mest kända sevärdheter. Följ med på utflykter till Kairo eller Luxor och upplev mästerverk som pyramiderna och Konungarnas dal. Du kan också åka på ökensafari med jeep eller varför inte prova öknens skepp - kamelen.

Kombinera flera resmål
Missa inte möjligheten att kombinera flera orter på din semester. El Gouna kan kombineras med Hurghada eller med en Nilenkryssning.Så den 14:e april reser vi bort ifrån det här landet till sol och bad! Lääängtaaaar!!

RSS 2.0