En tanke till alla mammor!


Bildvisning

Här kommer lite bilder från både Gbg och Oslo.


Mysigt med spårvagn


Gammal telefonkiosk


Centrum i Oslo


Fin park med kyrka i bakgrunden i Oslo


Cool bil

Utsikten över Oslofjorden


Så vacker utsikt!


Fick se en undetbar solnedgång


Vid Järnsjön utanför Årjäng


En glad kille i solen och vid vattnet

På turné

Hej allihopa!

Nu är jag på väg hem igen till tråkiga Sävja i Uppsala. Det var så skönt när jag stängde igen dörren och åkte i måndags. Har varit sååå trött på att se mitt hem just nu. Uppskattar det inte alls att få vara hemma och mammaledig fast jag borde njuta av varje stund egentligen. För snart måste man jobba och har rutiner och iväg tidigt om mornarna.

Jag och T har varit ute på en försäljningsturné i Göteborg med omnejd. Det har gått bra faktiskt, för de allra flesta har varit positiv till hans vallaställ och han fick t o m sälja några st till en sportbutik. Målet med resan var ju att han skulle lämna sin egengjorda sportväska till huvudkontoret till Intersport. Nu håller vi tummarna att de nappar och de vill ha den med i sortimentet. Craft har visat sitt intresse för väskan, men det återstår lite saker än där. Han ska skicka iväg lite mer detaljerade ritningar och de ska diskutera ekonomin kring det.

Det där kontoret skulle jag gärna vilja jobba på. Det var skitfräscht och stora ytor. Skulle vara kul och pröva att jobba som receptionist ett tag. Få sitta med headset och ha fina kläder. Jag har alltid jobbat med yrken där jag har haft skyddskläder på mig, men jag alltid velat egentligen jobba med ett yrke där man får representera företaget utåt vara typ som en värdinna. En dag kanske jag är det :)

Vädret har varit sådär med sol i början och sen blåste det rätt rejält och regnade. Det blev inget Liseberg den här gången hade ingen tid till sånt just nu och jag hade ingen lust ändå att åka karusell. Det var ju bara två år sen vi var där och det var när Sofia var med på Gothia cupen. Vi ska tillbaks till Gbg igen i oktober men då är Liseberg stängt, men det gör inget. Ska åka dit när Elias blir lite större så han kan få lite roligt oxå.

Det bästa med resan var när vi kom till Oslo och solen sken och det första vi såg var Oslofjorden med bergen på bägge sidorna. Det liknar Zürich kom vi fram till och det är lika dyrt där oxå. Lönerna är klart bättre där oxå, så där skulle jag gärna vilja bo och jobba. Kanske jag flyttar dit en dag, för inom vården behöver de alltid folk.

Som alla vet så gillar norrmännen skidåkning så där blev det en lite större affär, så det blir nog en tripp dit igen.

Nu väntar hela Europa. Så nästa gång kanske det blir Tyskland, Österrike, Schweiz och Italien

Vill inte åka hem nu det är så roligt att vara ute på vift.

Bilder kommer när jag har kommit hem


VårrusetIdag när jag tränade så kände jag mig stark
så nu funderar jag på att ta din plats Sofia i vårruset.
Du kan ju ändå inte vara med gumman nu när du har
inflammation i benet din stackare :-(

Vårruset är den 1 juni i Uppsala och det är verkligen en
stor folkfest trots att det bara är för tjejer. För några år sen
gick det ett lopp som hette Maja Gräddnos och jag var med
i det och fick en supertid tycker jag, 5 km på 29 minuter.
Jag har inte tränat mycket direkt den senaste tiden,
men jag struntar i en bra tid och är med bara för att det är roligt
och för det är fin sträcka man springer. Sträckan följer längs Fyrisån
och om det är sol så är det bara att njuta om jag inte orkar springa.

Nu har jag något att se fram emot och ska försöka träna
några ggr innan loppet, men jag ska inte köra slut på mig.
Det här är litet förlopp inför det stora loppet TJEJMILEN
Söndag den 30 augusti kl 12.
99 dagar kvar :-)


Duger som jag är


såhär känner man sig ibland


Igår ikväll när jag och Sofia låg och slötitta framför teven och när reklamen kommer så säger hon att hon har anmält mig till "Ensam mamma söker". Då skrattade jag till för jag såg framför mig hur jag skulle dejta en skock killar som bara jag ha fått valt ut. Nu när jag tänker på det så skulle det vara jäkligt kul, men INTE visa det inför svenska folket.

Jag har ju inte kommit med som tur va, för de visade på reklamen igår vilka som har kommit med. Sen tror jag inte att de vill ta med en sliten småbarnsmamma för de vill ha en fräsch utvlilad och med mycket energi.

Hur många killar vill ha ett seriöst förhållande med en 3-barnsmamma?? Ett barn som är utflugen ur boet

Jag har alltid dragits till killar som är mycket yngre än mig, för jag har så svårt att tänka mig en man runt 40 år eller uppåt. Jag vet att jag är inte purung på papper och jag hör ständigt att jag ser inte ut som 41. Men det är inte säkert att bara för en karl är 40 så behöver de inte var mogen för det. Människorna har förändrats så mycket sen våra föräldrar va unga. Förr i tiden när de kom upp över 30 eller kanske 40 då började de se mer tantiga eller gubbiga ut och man såg verkligen skillnad på en 20 åring och en 30-åring. Idag skiljer sig inte klädmodet så mycket i åldersgrupperna. Ok jag skulle aldrig kunna tänka mig att klä mig i kortkort och bar mage och gränsen går vid att INTE se ut som min tonåring tycker jag.  Fast min dotter har en väldigt smakfull klädstil när jag tänker efter, så jag vill gärna låna hennes kläder.

När jag och Sofia va i Egypten fick vi höra hela tiden -Är ni inte syskon?! haha vi skratta lika mycket varje gång.

En dag slår det väl till och jag kommer att se ut som jag är i den åldern jag är, men jag njuter så länge det varar.

Min mamma var en skönhet när hon var ung, men efter hon blev sjuk så tog ålderdomen tag i henne rejält och blev väldigt gammal i ett rasande tempo. Hon har rökt sen hon var 12 iof så det ställer nog till en del och sen har hon ju festat ganska hårt. Så sprit och rökning är två av ingredienserna av att utveckla sig till en rökt böckling.

Sen har jag ju jobbat på både sjukhus och äldreboende och jag har alltid en ständig fråga som dyker upp och det är...

Hur gör man för att hålla sig frisk länge?
och de brukar alltid säga -att älska och och bli älskad och få ut och resa och träffa människor och att få skratta mycket har gjort dem lyckliga. Så att få känna lycka 
är svaret på att få ett långt och fiskt liv!

Det försöker jag tänka på varje gång jag blir deppig. Att varje gång jag mår dåligt och surar och jag blir bara gråare och gråare som en liten mus. Det är bara jag som kan ta tag i mig själv och säga att jag duger som jag är och ut o träffa folk.

Så hallå alla killar/män här har ni en underbart, snäll, vacker, intilligent, ödmjuk. rolig kvinna. Hahaha nu tog jag väl i ordentligt.

Men det är såhär här Mia Törnblom predikar om jämt att man ska titta sig i spegeln och säga nåt snällt varje dag till sig själv. Så nu har jag talat klart för idag

Over and out...

Grattis Norge!Alexander Rybak

GRATTIS Norge till jordskredssegern!! 387 poäng vilket är nytt rekord i schlagerhistorien. Norge plockade totalt sexton tolvor och fick poäng från samtliga länder.

Vilken söt och begåvad kille säger jag bara och vilken röst. Alexander Rybak är hans namn en blandning mellan Brad Pitt och Colin Farrell. Tycker ni inte det?

Är glad att Norge fick vinna i år för jag har inte gillat Sveriges låt från dag ett. Förstod från början att det skulle gå åt skogen, för en låt med nästan bara operasång är inte rätt i såna här sammanhang. Jag ville att Sarah Dawn Finer skulle ha gått vidare för då hade vi kommit bättre än 21 plats. När vi ska lära oss att skicka rätt låt. För det har inte gått bra på flera år nu. 2007 när The Ark va med gick det åt skogen och förra året med Charlotte placerades vi långt ner. Vi måste ju självklart kvala nästa gång oxå. Tänk om vi inte ens få vara med nästa år. Det kan faktiskt ske. Det va en på nyhetsmorgon som hade kommenterat varför det går så dåligt just nu för Sverige    -Att Sverige är ett musikaliskt geni och enligt jantelagen så är det rena avundsjukan att det går så bra för oss musikaliskt i detta putteland. Det är ju oxå en rolig teori. Jag tror på att vi är jäkligt dålig just nu på att skicka iväg rätt bidrag bara. Om vi hade skickat iväg Tingeling låten så hade vi säkert kommit bland de 10 bästa.

Mina låtar som jag gillade allra bäst  förutom Norge var Azerbadjan med Arash fast han sjöng lite falskt men vilken refräng. Den bara sätter sig i huvudet. Jag hade den sjungandes i skallen innan jag skulle sova.
-Always on my mind...Always in my heart... Islands bidrag som kom tvåa hon sjöng ju så vackert så håret reste sig på armarna och Finlands bidrag överraskade stort. Wow vilken hitlåt säger jag och så glad man blir av den!

Ryssland hade kostat på hela jippot för 340 miljoner kronor!! Landet är ju stort med sina nästan 142 milj inv så nog verkar finnas pengar i såna här sammanhang och visst va det en av de häftigaste Euroivision jag har sett. Om Sverige skulle vinna så skulle vår budget ligga en hel del under den siffran.

Idag firar Norge sin nationaldag 17 maj så nu har Norge 2 saker att fira. Sin självständighet och sitt vinnande bidrag.

Idag känner jag mig norsk :-)En norsk historia

En svensk sitter och äter frukost på ett cafe. Vid sidan av honom sitter en norrman som tuggar tuggummi.
-   Äter ni svenskar hela brödet? Frågar norrmannen.
-   Ja, Naturligtvis! Svarar svensken förundrat. Norrmannen leker med tuggummit I munnen och säger:
-   Det gör vi inte hos oss. I Norge äter vi bara det innersta av brödet. Brödkanterna samlas I en container, bearbetas och formas

 till croissanter och säljs till Sverige.
Norrmannen frågar vidare:
-   Äter ni marmelad till brödet också? Svensken svarar lätt irriterad:
-   Ja, naturligtvis. Medan norrmannen högljutt tuggar tuggummi, säger han:
-   Inte hos oss. I Norge äter vi bara färsk frukt till frukost. Skalen och resterna samlas I en container, bearbetas till marmelad

och säljs till Sverige.
Nu blir det svenskens tur att fråga:
-   Säg mig en sak, har ni sex I Norge?
Norrmannen ler och svarar:
-   Ja, naturligtvis har vi sex.
Svensken lutar sej över bordet och frågar:
-   Vad gör ni med kondomerna när ni använt dem?
-   Vi kastar dem! Svarar norrmannen.
Nu börjar svensken att le... Sedan säger han:
-   Inte hos oss. I Sverige samlar vi alla använda kondomer I en container, bearbetar dem, smälter dem och säljer till Norge

som tuggummi...


Hög tid för löpning för att jag ska klara mitt mål


Snygg  välstränad kropp! Ja tack!


Asics gel 2140 från Löplabbet 1400:-
Såhär ser de ut som satt så perfekt som jag vill ha


Vilket toppenväder vi har idag! Den här våren kan man inte klaga på iaf, förutom att pollen påverkar att jag blir trött och det irriterar i ögonen, men det får jag ta om bara solen skiner.

Idag tog jag en löptur i skogen och enligt stegmätaren så blev det 6500 steg och 4.5 km. Det låter mycket tycker jag för jag har ju inte så bra kondis efter att jag har tagit det lugnt bra länge efter graviditeten Det verkar som min grundkondis är bra.

Nu måste det bli regelbundenhet i min löpning om jag ska orka springa tjejmilen i augusti annars blir det hälften gång och hälften spring. Men mitt mål är att springa runt på drygt en timme och det är en väldigt bra tid. Kanske måste höja ribban lite för annars blir jag väl besviken.

Igår var jag till Löplabbet och sprang på bandet och han tittade på va jag har för slags fötter. Jag har smala fötter sa han och ska ha det smalaste skorna och med lite pronation på skorna. Jag fick prova några skor och fastnade för ett par Asics gel som satt perfekt på fötterna. Men 1400:- är mycket pengar så det kanske blir att jag köper ett par billigare i slutändan. För det hänger väl inte på hur dyra skorna är om jag ska klara det här målet utan hur mycket jag kommer att orka löpa. Vissa dar är jag ju så trött så jag bara vill sova bort och som idag är jag piggare och vill göra så mycket.

Nej här kan man ju inte sitta nu när det är soooool ute.

Hoppas ni alla får en underbar helg!


Helkroppsmassage


Idag har jag äntligen utnyttjat presentkortet som jag fick när jag fyllde 40 och det är snart 2 år sen. Förra året var jag gravid så jag fick flytta fram det. Har alltså gjort en helkroppsmassage och det var helt underbart. Tack mina tjejer! Nu har jag äntligen utnyttjat kortet!

När massören tryckte runt skulderbladen kände hon vilka knutor jag hade. Hon fick ta varmvatten i en påse för att mjuka upp där ytterligare. Efter mycket jobb så släppte det hårda. Va skönt det är att bli masserad i handflatorna och hon drog ut fingrarna så det knakade. Fötterna höll hon på länge med, men det var inte skönt hela tiden,. Hon drog i tårna på ett litet obekvämt sätt så jag stelnade till och pickadepå tårna ganska hårt, men efter ett tag så blev det skönt. Huvudet och benen var magiska när hon masserade där, då var det nära till att jag slumra till. Medan jag låg där så tänkte jag att det här ska man unna sig varje månad. Man kan ju alltid ta en halvkroppsmassage som kostar 300 kr istället för att gå och köpa ett klädesplagg.

Efter massagen blev jag helt däckad och så matt så jag bara ville bara sova. Tog en fika på Café Linné och sen gick jag med vagnen så Elias somnade. Tog en promenad till stadsparken och la ut filten och somnade till en kort stund och vaknade med ett ryck och trodde vagnen var borta. Snacka om att jag blev trött av massagen. Men det är inte bara den som gör mig trött utan pollen är en stor orsak. Jag är tröttare nu än jag va i vintras och det kliar och irriterar i ögonen. Det har bara blivit värre med åren.

Det ska inte gå flera år till nästa massage, så mycket vet jag.


Elias i full fart med sin gåstolElias har äntligen kommit på hur man gör när man tar sig fram i sin gåstol.
Så kul att se när det går så fort och han kan åka nästan dit han vill.
På slutet ser han så rolig ut när han räcker ut tungan, för att känna på sin enda tand som har fått.
Min lille gullesnutt så fort det går <3

Nya sommarskorMärket Tamaris

Nu ska jag göra som alla andra tusentals bloggare och lägga in lite mode.
Måste visa upp mina snygga sommarskor som jag har köpt på Din Sko för 799:-
Har alltid velat ha ett par snygga luftiga skor och nu har jag äntligen hittat dem!

Snygga va?!

Feeling goodMin nya frisyr som jag fick av söta Sandra på Hairmony. Hon klippte av säkert 6-7cm.
Har inte haft lugg på flera år. Tycker ni att jag passar i lugg?
Nu är det din tur Pernilla att visa hur du blev....;-)Jag hade ju tänkt jag skulle göra ett långt uppehåll här,
men nu är jag på så bra humör och kan inte låta bli att skriva.
Får se hur länge man får vara det.
Det är ju bara ett par veckor kvar till nästa pms.
Solen och ljuset gör ju att man blir pigg trots min dåliga sömn som
jag har haft i en vecka. Lite sömn=fler rynkor.
Elias är i någon utvecklingsfas eller kanske ännu
en tand till på väg eller så vill han bara ha närhet. Jag är glad att jag
får vara pigg trots allt och på ett himla bra humör.
Va allt går mycket lättare när man gör något. Inget känns ansträngt
och till och med dammsugningen är en piece of cake och nästan roligt när
för man får röra på sitt slappa hull. När man inne i en sån här period borde man
ju putsa klart resten av fönstren, för jag hade inte lust förut när jag bytte till sommargardinerna.
Får se va jag har har för energi imorgon. Den kanske är som bortflugen då.

Har tappat hälften av mitt hår så det ser inte så bra ut längre.
Det har inte varit klippt på flera månader och det har inte varit i bra
shape på länge. Idag när jag såg mig i spegeln så tänkte jag nu får
det banne mig vara nog med denna spegelbild. Så jag bestämde mig för att nu
måste det ske en förändring.
Så jag tog jag mig in till stan på en fruktansvärt
varm buss. Varför kan de inte ha fläktarna på när de INTE har AC på bussarna.
Man blir ju illamående av den varma fuktiga luften och man kan känna andras
andedräkt fast de inte sitter i närheteten.
Bävar inför sommaren om jag måste åka
buss! Hoppas jag får låna T´s bil lite då och då.

Sitter med ett glas vitt och har ätit en god sallad som jag köpte idag. Det var inte igår
man satt med ett vinglas vid datorn. Det är som på den gamla goda tiden som man brukar säga.

Kanske jag ska ut och roa mig imorgon och mjuka upp mina rostiga ben på dansgolvet.
Agneta ringde ikväll och tyckte det var dax för mig att komma ut i nattlivet igen.
Har inte haft någon längtan alls efter det, men why not tänkte jag.
Om T är ute ikväll o roar sig så ska väl jag oxå kunna ha lite kul.
Jag mår bra och T kan passa Elias och han äter ju välling inför natten.
Finns egentligen inget hinder för att jag INTE kan gå ut.
Kanske blir det Blue Moon bar som öppnade förra året här I Uppsala.
Är så trött på Flustret som jag alltid gick på förut.
Hoppas jag har samma lust imorgon som jag har nu, för då ska jag visa
hur det går till på ett dansgolv
.

Min nya stegräknareJag har vunnit e
n helt ny stegräknare/kalorimätare på Tradera

Vem bryr sig egentligen om det, men jag ville ändå skriva ned det. :) 
Den jag hade förut som är inköpt på Clas Ohlson fungerade inge bra alls.
Den räknade inte alla steg jag tog märkte jag efter ett tag,


- Bältesklipp
- LCD display
- Räknar upp till 99999 antal steg
- Kaloriemätare
- Se hur långt du har gått, räknar antalet Km/Miles


Skänker en tanke

Den här är tillägnad min bloggvän Madeleine och alla andra änglamammor!

Kika in på hennes blogg och läs om hennes starka känslor till sitt förlorade barn
Klicka här


Din själ och min själ  (förälder till barn) är för alltid sammansvetsad i en värld av kärlek.


KÄRLEKEN ÄR STARKARE ÄN DÖDEN
   


7 månader idag!


Glad på sin 7-månaders dag

Hej på er som läser min blogg. Måste självklart skriva om min son som fyller 7 månader idag. Grattis pojken min! Tänk att det är 7 månader sen jag låg på BB och hade så förbannat ont men nu efteråt så säger man att självklart att du var värd varje värk. För du gör mig så glad varje dag jag vaknar upp och ser ljuset från fönstret. Förutom nu några nätter har du varit lite bökig och vaknat några ggr på natten, så jag har känt mig lite sliten. Det är nog för att du är fökyld och har svårt att andas eller så är du i någon utvecklingsfas kanske. Jag tänker hela tiden; tänk när du kan krypa eller när du kan gå, men då kommer jag ju inte få en lugn stund när du ska upptäcka allt omkring. Då gäller det att tänka på att det INTE får ligga några små saker som du kan stoppa i munnen o få i halsen.

Igår var du så snabb och stoppade ner dina småfingrar i salladsskålen och helt plötsligt började du hosta. Jag reagerade supersnabbt och drog upp dig och gav dig vatten och då hostade du till och ut kom en hård liten salladsbit. Shit va du skrämde mig när jag såg att du blev ansträngd och röd i ansiktet. Värsta mardrömmen för alla föräldrar.

Hur ska man göra med småbarn om de får ngt i halsen? Ska man göra som på de vuxna och trycka till mot bröstet eller ska man vända de upp och ner? Jag har gått utbildning om det där men har inte hört ngt hur man gör med barn. Det är ju så viktigt att veta om det skulle hända igen.


Elias i Egypten på en solstol 

 Du klarar av:

*Du sitter utan stöd
*Du försöker verkligen trycka ifrån med fötterna när du står på alla 4 men det går bakåt ist för framåt
*Du har kommit på att man kan åka med gåstolen ist för att bara stå i den.
*Du skrattar till skyhögt eller skriker för att testa din röst när du är riktigt glad
*Du känner igen ditt namn när du hör det
*Du sjunger med när andra sjunger eller hör musik
*Din älsklingskanal är MTV
*Din favoritmat är gröt och välling
*Du har fått EN tand
*Tittut är en av dina favoritlekar
*Oftast glad och nöjd


Se så fint jag sitter

Lilla vännen
du väckte känslor jag knappt trodde fanns
men det gjorde de
därinne någonstans
Du fick dem att vakna
Du fick dem att växa
Du fick dem så starka

Lilla vännen
Jag älskar dig så
Mer än du någonsin kan förstå

Lilla vännen
Du sover nu sött på mitt bröst
Jag finns här om du behöver tröst
Jag vill se dig vakna
Jag vill se dig växa
Jag vill se dig stark

Lilla vännen
Att få följa din uppväxt är en gåva
Den största och bästa
Det vill jag lovaValborg 2009


Har ingen lust att blogga regelbundet, bara när jag har jag verkligen har lust och vill memorera för framtiden.

Skriver lite kortfattat om vad som hände på valborg. Vi var bjudna till Agneta (lärde känna i Egypten) som bor i Knivsta och där blev det god mat och massor med vin. Vi satt och pratade o pratade och vi va mitt uppe i diskussion som vi inte kunde avsluta så vi struntade i majkasen. Men vi bestämde oss att kl 21 då skulle vi minsann se fyrverkerierna, så då gick vi allihopa genom skogen till Agnetas båt och när vi kom dit så var årorna borta och årtullarna med. Antingen var vi tvungna att gå tbx att hämta dem och missa en del av fyrverkerierna eller låna av grannens båt.  Så vi bestämde oss för det sistnämnda o gick och ringde på grannen, men ingen var hemma, så då bestämde vi  oss för att "låna" årorna. De fick ju självklart tbx dem lite senare. Det va inte lätt att ro när vi inte hade några årtullar, men vi gjorde vårt bästa och vi hann precis i fram tills fyrverkerierna började. Det var så coolt att sitta i en båt på sjön och vara precis under det när det small. Det tog lång tid tills vi kom tbx igen efter allt va slut...det blev lite gondolroddning...hihi. Vi försökte smyga för att lämna tbx årorna, men vi va nog inte så tysta utan vi pratade ganska högt och snubblade på rötterna. Det va ingen som såg oss för det var ju så mörkt och kallt dessutom då.

Kvällen avslutades med Irish coffee och Guitar hero band. Jag fick sjunga och spela trummor och det va skitkul! Har bara spelat gitarr framför teven, men nu blev det häftigare med en stor bildduk och ett jättebra ljud. Det gör jag gärna om igen. Dagen efter var jag så bakis! Det var längesen man var det för jag har ju varit gravid och ammat. Det är säkert ett och halvt år sen jag drack sådär.  Nu är sköna maj här och snart sommar!


RSS 2.0