Första advent

Veckan har gått med rasande fart, lite av varje har jag fått gjort som att klippa mitt hår. Det var så risigt o dött när jag kom till frisören och levde när jag gick ut. Det var väl första gången hon hade sett en ammande bebis i famnen medans hon klippte håret :-)

Julgardinerna är uppe o stjärnor står där dom ska i fönstret, nu är det bara snön som lyser med sin frånvaro ! Jaja snö o snö men lagom mycket snö så det blir lite ljusare. Hur kul är det att vakna upp i mörker varje dag. Man måste ha lamporna på från morgon till kväll. Det är synd om lilla Elias som kom till världen på hösten och inte få uppleva solen alls. Det är därför han älskar lampor och blicken dras dit när han är vaken.  Vi var på läkarundersökning i onsdags och nu väger han 5350 gram och är 57.8 lång och han fick OK stämpeln i rumpan av doktorn trots att han inte sa MAMA :-D

Igår myste jag, Sofia och Andreas. Vi hade bakat supergoa stora chokladmuffins med glasyr som vi fikade tillsammans med "Stjärnor på is" och inte nog med det så blev det dipp och chips, fast vi började med att dippa gurka men vi lessnade på det fort. Ja det var d onyttiga för den här veckan. Hur ska jag kunna gå ner i vikt om jag ska äta sånt där på helgerna. Då hjälper inte att jag tränar ibland. Måste bli hårdare på mig själv, men snart är det jul och massor med go´saker. ÅHHHH!

Jag har köpt en julkalenderbonad som hänger i köket med 24 luckor i. Nu har Sofia lagt i godis och tuggummin däri så vi får ta och öppna varje dag. Sofia är ju beroende av tuggummin och nu blir det ranson på dem; hon får inte ta mer än 2 st varje dag nu. :-)

Skulle behöva dammsuga men både Sofia o Elias sover så jag får lugna mig en stund till. Det är så skönt när det är rent på golven och tomt i tvättkorgen.


Nu är vintern här...



Det är inte ofta jag skriver här men nu måste jag bara prata lite om vädret. Nu har vi fått vinter och en riktig sådan! Tänk om det hade varit julafton imorgon vilken julstämning vi hade fått då. Snön yr utanför och det ligger massor på min balkong. Kanske ska fota en bild på det mysiga och sätta dit min slinga där.

Det är tur att man inte har beställt en resa idag med inställda flyg och förseningar för det finns bara en landningsbana. Nog för att jag allt vill resa bort från kalla Sverige men det kan man göra när man har lessnat på vintern. Just nu tycker jag det är sååå mysigt bara! Sen är Elias lite för liten att flyga just nu tycker jag.

Tävling!



Jag är med och tävlar hos sanaz för vinster värda över 2000 kr

                         va med och tävla du också

                 Tävlingen avslutas den 26 november


Må bäste man/Kvinna vinna!!!


Vackra dopklänningar


Åh jag vill köpa en exklusiv klänning till min prins när han ska döpas. Nu har jag hittat en kvinna som syr jättevackra klänningar. Jag vill ha!! Men jag vet inte vilken av dessa jag vill ha. Kan ngn hjälpa mig?? Sen ska den här gå i arv så mina barnbarn och barnbarnsbarn ska ha den en dag. Då är den värd varenda krona.

Jag har lagt ett bud på Tradera på en enklare,men nu ångrar jag mig så nu hoppas jag att någon annan bjuder över.

Så vacker min prins är!


Nu måste jag visa upp min prins. Har fått hjälp med bilderna som är photoshoppade så bilderna ser gudomligt vackra ut. Ska nog göra ett kollage och ge bort i present kanske.

Imorgon är Elias 6 veckor! Vad tiden har gått fort.

Ska köpa det här programmet eller ladda ner en provversion och då får man testa i 30 dagar.



Nu ska jag träna!

Träning=må bra

Nu sitter jag här fast jag borde träna istället. När man har en liten bebis som vaknar på natten och ska ha mat då är man inte så pigg på att sätta igång och göra alla måsten. Men om jag ska gå ner mina sista 4 kg och komma ner till matchvikt då hjälper inte bara amning längre. Mitt mål är att komma i mina snygga åtsittande favvojeans. Tänker inte kosta på mig några nya jeans en storlek större "deppigt värre" Tänk om man va rik då kunde man ta en genväg istället med fettsugning eller ännu bättre ha en personlig hälsokock. 

Nej nu måste jag göra någon nytta medans Elias sover.

Tack alla för era fina inlägg ni skriver om min käraste sladdis och första pojken för mig. Han är verkligen jättesöt och ursnäll. Kan inte ha fått en bättre bebis. :-)

Saknar dig redan!

Åh va jag längtar till sol och värme!! Det är bra med Sverige att vi har 4 årstider, men nuförtiden har vi inga vintrar tyvärr längre. Jag gillar att åka skidor både nedför och på längden och då måste man åka en bit upp för att göra det, men jag föredrar alperna i Schweiz. Vill åka dit snart igen åh va jag vill ut o resa känner jag.

Min söta dotter har åkt till Teneriffa en vecka med sin pappa och farmor och jag är så avis!! Ska ut och resa med Elias när han har blivit lite större...mitt drömmål nästa gång är Dominikanska republiken eller Thailand. En dag ska jag dit.

Sandviken-Borlänge-Norberg-Uppsala

Nu är det dax att uppdatera lite igen. Igår var vi o hälsade på min mamma o Erik i min hemstad Sandviken, så de fick träffa Elias för första gången. Ska lägga in lite bilder på det sen. Hon blev så glad när hon fick se prinsen och det blev mycket kort fotade på honom med oss allihopa. Systersonen var där och han va jätteförkyld och jag ville inte att han skulle hålla i honom, för det räcker att han är så förkyld som han är och tänker lite på det här med prat om rs-viruset.

Efter flera timmar hos dem åkte vi vidare till Gävle för att sova på vandrarhem, för vi skulle vidare till Borlänge dagen efter och T skulle göra lite affärer där. Då passade jag på o gå i kupolen och shoppa lite. Blev imponerad av att den lilla orten har ett sånt stort köpcentrum, så det tog sin tid att gå igenom alltihopa. Köpte lite nytt åt mig på Ginatricot ett par tights som ser ut som jeans (kommer inte i mina snygga jeans) och en enkel svart klänning. Är så less på att gå i mina byxor som jag hade när jag va gravid. Har 4-5 kg kvar till min matchvikt det får jag banta bort när jag inte ammar längre. Köpte självklart lite kläder till Elias både bodies och mjukbyxor och ett par byxor som såg ut som jeans men det är gjort av annat mjukt material. Ska fota han i dem sen.

Mörkret föll tidigt idag för att det har varit dåligt väder och resan hemåt gick runt 17, men vi tog vägarna förbi T:s mamma som bor i Norberg, så hon fick träffa sitt barnbarn. Ryktena gick att vi va på väg dit och snart va hans syster och hennes barn där och träffade honom för första gången och självklart blev han fotad och alla ville hålla i han.

Hemgång  för att ta avsked av min dotter som ska åka till Teneriffa inatt. Är så avis att hon ska till värmen och ljuset. Vem vill inte bort från mörkret och regnet! Men nu kan jag uthärda både drivis, storm, när man har en sån söt liten prins att mysa med om dagarna.

Oj oj va trött jag är skulle ha gått o lagt mig för längesen! Go`natt!

Elias en månad idag!



Idag fyller Elias 1 månad! Hurra hurra till grabben och det har vi firat genom att gå till bvc och vägt o mätt honom. Han väger 4700 gram och är 55.5 cm lång. Det märks att han äter bra lill-pojken, men ibland blir man lite trött på att vara en mjölkmaskin. Linda kom hit idag och träffade lillebror och pratade ut lite om hur trött hon är på jobbet, för hon måste alltid prestera det bästa jämt för att kunna få en bra lön. Jag skulle aldrig palla med hennes jobb mer än en vecka, för sen skulle självförtroende i botten. Du är en stark tjej som står ut, men jag förstår att du inte bara kan ge upp utan måste kämpa på tills du hittar ngt annat att sysselsätta dig med. Som att bli lyxhustru som du gärna vill bli, men då kanske du måste gifta dig rikt gumman. :-)) Ville köpa Gustav Adolfs bakelser (firar hans dag idag enligt almanackan) på Ica men de hade inga så jag köpte kolabollar och morotskakor som va lite för torra för min smak. Imorgon kommer T hit och vi ska till familjrätten och skriva faderskapsintyg äntligen. Nu får Elias äntligen svart på vitt att har en pappa som heter Thomas. :-)

RSS 2.0