Ny bloggHar börjat skriva i min nya blogg nu, så nu kan ni sluta titta in i den här :)

Singen-Scwarzwald-Frankrike-Schweiz

Här kommer en kort sammanfattning av helgen.

Kom iväg alldeles för sent än va vi hade sagt från början till Tyskland där vi skulle ha en härlig helg.
Det blev inte hotellet vi hade tänkt från början för det låg för långt bort men det blev ett annat ok hotell.
Nyöppnat Hollidag Inn Express, men jag föredrar "Gasthaus" eller "Pensionat" för de är mycket mysigare
och känns mer som man har ett privat boende.
Varför finns det alltid tjocka duntäcken på hotell? Fast det är ac så blir jag svettig av tjocka täcken. Måste alltd plocka ur täcket och ligga bara med påslakanet, men under nattens gång så lägger jag på mig täcket för jag fryser :)


Ett typiskt "Gasthaus"


En lång och god hotellfrukost med många espressos för jag ville vakna och vara pigg på lördagen.
Vi fortsatte mot vårt mål vi hade och det är dit många fransmän, tyskar, schwizare föredrar för att tillbringa helgerna för att få andas ut och vandra. Jag pratar alltså om Schwarzwald. Ni som inte känner till Schwarzwald (Svarta skogen) är ett bergsområde,i sydvästra delen av Tyskland. Högsta berget är Feldberg som ligger 1 493 meter över havet.

Men innan vi kom dit så stannade vi till i  den vackra byn Singen med sina gamla byggnader och kullerstensgator. Där strosade vi i flera timmar och åt och njöt av det goda.


Vackra Singen (symaskinen Singer kommer härifrån)
 
Min favoritöl weissbier kristall Fürstenburg

Min chokladglass

Thomas jordgubbsglas med sås och frukt

En portal i alla håll när man skulle ut från byn


En storslagen natur i Schwarzwald


Vandring är ett måste när man är där för det finns hundratals leder att gå på, så man får andas frisk luft och kroppen tillsätts med nya röda blodkroppar så man blir pigg i flera dagar efteråt.


Fantastisk utsikt över Schwarzwald

Här kan man andas och få nya krafter

Små sjöar som är minnen av istiden finns i södra Schwarzwald, såsom Feldsee

Schwarzwald är inte bara Schwarzwaldtårta! Det är framförallt vidsträckta vyer, blommande ängar, präktiga bondgårdar och pittoreska hus med halmtak. Schwarzwald har gamla traditioner som rekreationsområde med hög bergsluft och friskt källvatten, men här finns också Tysklands sydligaste vinområde och högsta vattenfall. För att inte tala om världens största gökur!

Sov äntligen över på ett pensionat högt upp med en egen balkong med en wunderbar aussicht och makalös solnedgång.


Från balkongen

En gulröd sol på väg ned i horisonten

Där satt vi tills det blev becksvart och började se himlen full med sjärnor. Det var som i sagornas värld där man sitter och har hela universum över sitt huvud och sitter och filosoferar om livets början och dess slut.

Måste berätta att efter vi hade suttit där i en timme så såg vi ett fantastiskt sjärnfall som såg ut som raket som föll ned ifrån himlen. Det gick inte så fort som det brukar utan vi såg den i flera sek. Efter en kanske 20 min så såg vi kanske tre till men de gick mycket fortare än första.


Ska man inte önska sig ngt när man ser ett sjärnfall?

Nu har jag läst på lite om vad ett stjärnfall är och det är ju inte stjärna som faller utan det kan vara svävande partiklar, nederbörd eller fenomen av optisk eller elektrisk natur.
 
Denna betydelse av ordet har givit upphov till begreppet meteorologi. inskränkt bemärkelse avses stjärnfall, det ljusstreck som kortvarigt syns på stjärnhimlen när en liten interplanetär kropp, en meteoroid, med hög hastighet faller in i jordatmosfären.

Har ni sett ett sånt här ljussken?

Ljusskenet uppstår på cirka 100 km höjd, när meteoroiden förångas vid kollision med luftmolekylerna. De flesta meteoroiderna når dock aldrig jordytan. De som når jordytan kallas meteoriter. Under en mörk och molnfri natt ser man normalt 5-10 meteorer i timmen.


Äntligen helg!


Varning långt mail!

Nu har en vecka gått i Zürich och jag har mest bara varit trött. Har knappt haft lust att  gå ut och promenera och fota som jag alltid gör varje dag. Veckan började inte bra heller med en superförkylning som jag fortfarande dras med. Det är inte så konstigt att jag är så matt i kroppen och bara tagit det lugnt. Förkylning kan man bara vänta ut och äta eller dricka c-vitamin och dricka mycket vätska.

Gjorde en rejäl frukost idag; hade ciabatta och tog det som fanns i kylskåpet salami, tomater och ost och så in i ugnen. Och kaffe gjorts på hela bönor dricker jag varje dag. Kan ju dricka espresso men det är lite för starkt för mig. Äter oftast ägg till men idag orkade jag inte det. Blev ju proppmätt på det här.

Hur ser era frukostar ut?


Min frukost - varma smörgåsar och kaffe

Solen skiner varje dag här nästan och det blir så kanonvarmt och jag tål inte värmen lika bra som förut. Då kunde man ju ligga o sola hur länge som helst utan att bry sig ett dugg. Nu blir jag dåsig och får nästan huvudvärk av tryckande värme. Ändå älskar jag sommaren om det normal värme runt 22 grader.

Jag som funderar på att åka till Thailand i vinter, men då kan jag ligga i skuggan under en palm och dricka en god drink. Du hänger väl på Sofia och gör inte av med alla pengarna nu?! Linda du får självklart följa med om du inte har ett jobb då efter allt läsande till utbildningen.

Idag vaknade jag upp lite gladare och piggare för Elias sov ända till 9.40 för han ska vara uppe så länge på kvällarna. Han har kommit in i dålig ovana att somna sent på kvällen o sover kanske 10 min och sen är han vaken så man får aldrig egentid.

Tycker ordet "egentid" används mycket i min mun nuförtiden. Men ju större Elias blir ju mindre egentid har jag ju fast han är ju oftast snäll när han är vaken, men ibland vill han ju ngt så man kan inte få sitta ifred och göra klart det man ska.

Hur har ni det med egentid som har barn?

Nu har jag märkt att jag inte har någon nyckel dtill entrédörren så nu kan jag inte gå ut på hela dagen. Tack T för att du glömde lämna nyckeln, så nu sitter jag isolerad här inne hela dagen. Det är tur att jag har flera balkonger så jag kan komma ut om jag vill.

Vi har haft varsin nyckel förut, men det blev nåt krångel med låset så de har bytt låset tillfälligt och då har vi bara en nyckel. Jag visste att det här skulle hända en dag och idag hände det, för T är så trött på morgnarna och då händer sånt här.

Ikväll ska vi åka till Tyskland och sova på hotell. Är sååå trött på den här lägenheten fast den är så fin. Men man kan ju vara i paradiset och känna sig ensam. Vill ju ha någon att prata med. Det är tur att jag har internet för då har jag hela världen att prata med :)

När jag kommer hem då ska jag åka runt till alla o fika och prata av mig. Så alla som vill ha besök av mig hojta gärna till så kommer jag... hihihi.

Vill visa en spindel som jag har som husdjur på balkongen. Jag tycker spindlar är äckliga, men jag skulle vilja ha en stor äcklig på min axel för att testa om jag klarar av det. Typ en sån där rödfotad 12 cm tarantellaspindel med ludna ben. Undra hur svettig jag skulle bli, men jag vill veta hur modig jag är eller om jag har blivit fegare ju äldre jag blir. Är det någon som har en sån? Skulle ni våga?


Mitt husdjur

Jag har haft en boaorm runt mina axlar och jag har lyft upp och rört vid boaormar för att leta efter lappar som det stod lösenord på, när vi var på en firmafest till Kålmården och lekte "fångarna på fortet". De var som hårda muskler och väldigt varma att ta på. Tycker smala ormar är äckligare och de skulle jag ha svårt att röra vid.

Ett av mina uppdrag va att gå ner till hajarna och ta upp så många stenar som möjligt innanför badräkten och det valde jag bort på en gång.

Sen fick jag som uppdrag att lyfta på skorpioner som hade lappar under som jag skulle plocka bort. Jag tog upp en men sen skrek jag när han började röra på sig. Självklart hade de tagit bort giftet i dem, men de är så läskiga.

Jag klarade av att gå bland krokodiler som låg o gömde sig under vattnet en bit ifrån och det enda vapnet vi hade va en kraftig pinne som vi gick och slog med i vattnet så de skulle bli rädda.

Suttit på en elefant och blåst iväg pilar i ett rör för att träffa mitt i prick på en tavla. Jag fick väl iväg en pil iaf, för det va inte lätt kan jag säga.

Det är en av mina roligaste äventyr jag fick göra med mina arbetskamrater när jag jobbade på Munters AB. Vill gärna göra fångarna på fortet igen. Kanske kan få det i födelsedagspresent ;-)

Kan inte ni berätta om ni har varit på några roliga äventyr?

När det gäller den nya bloggen så är den inte klar än. Har inte engagerat mig så mycket i den just nu. Vill att den ska bli lite annorlunda och snygg såklart. Men kan ju skriva i den här sålänge men inte för privat då. Får se hur privat jag blir i nästa blogg. Kanske jag blir lika ytlig och bara skriver om min vardag, men ni verkar gilla att jag skriver om min vardag har jag förstått. Jag gillar att kika in i era liv oxå mina kära läsare.

Ha en superduper skön helg!


Ny blogg på G

Hej alla trogna läsare.

Alla som har skrivit och kommenterat att de vill fortsätta läsa får såklart adressen till min nya blogg.

Tänkte lägga ner allt bloggandet ett tag, men varför ska jag göra det. Jag skriver ju för min skull och när jag bara har lust såklart. Skulle kunna skriva hur mycket somhelst om mina innersta tankar men jag har inte velat öppnat mig helt här. Kanske jag blir bättre på att berätta om mitt inre eller så kommer jag att fortsätta bara berätta om min vardag.
 
Hur mycket öppnar ni er på bloggen?

Skickar ut den nya adressen till alla när den nya bloggen är klar!


Snart är det höst och löven blir så vackert guldgula. Hösten kan vara så fin med skön luft och alla färgerna. Det är inte bara vemodigt att vi går mot en mörkare o kallare tid.

Det blir ingen låsning på den här utan jag skapar ett nytt konto för jag vill börja om på ny kula känner jag. Vill få bort läsare som jag tror läser som jag INTE vill ska läsa här.
 
Men ni som har kommenterat på min blogg ska ha en stooor kram som peppar mig eller bara lämnar en kommentar som förgyller min vardag.


Fråga efter nyckeln så kommer ni in :)Nu har helgen gått med ett rasande tempo igen. Har kommit på att jag behöver inte skapa en ny blogg utan behöver bara lösenordsskydda min. Så ni som verkligen är intresserad av att läsa vad jag skriver så lämna gärna ett meddelande här så kan ni få nyckeln till bloggen så ni kommer in.

Hoppas ni alla har haft en underbar helg. I lördags tillbringade jag min dag mest i sängen tillsammans med en toarulle och nässpay och söndagen va jag lite piggare, så jag orkade mig ut på en 3 timmars promenad som avslutades helt slut på gräsmattan vid zürichsjön.


Ny dag i ett nytt land


Go´morron världen!
! Resan gick bra igår Elias sov hela vägen. -Sofia det gick bra med klumpväskan men jag säger aldrig mer att jag tar med mig den väskan! Det är ett litet kort handtag, så det känns som handleden ska gå av när man drar den efter sig. När jag kliver av tåget har jag Elias på magen, en tung väska på ena axeln och en väska på 21 kg som jag drar efter mig. När jag kommer till rulltrappan ska jag lyfta på den och det är inte lätt. Börjar skratta för mig själv för jag ser så patetisk ut när jag tar i och ska lyfta på väskan. Tycker rulltrappan går extra fort, så jag slänger på den och jag fort upp efter, Efter det kommer det ytterligare en rulltrappa o samma där måste ta i med bägge händerna för att få upp väskan o tror att ryggen ska gå av. Tänk o få ryggskott i det läget! Jag hade packat överfullt för jag skulle ta med välling, gröt och o mat så det blev skittungt. Jag trodde jag hade övervikt, men jag få ju ha 10 kg till Elias oxå så då var det lugnt. Jag vaknade igår o va täppt i näsan och snorig och det va inte kul att flyga för det blev bara värre uppe på höjden. Jag blev så täppt i näsan så jag fick sitta med öppen mun för att kunna andas. Och jag min klump hade glömt nässprayen oxå, så natten har varit katastofal och sovit superdåligt p g a en täppt näsa och klibbigt inne. Exotisk värme här i Zürich som förra gången. Längtar efter hösten för då blir det skön o klar luft så man kan andas och sova. Va längesen jag va såhär sjuk och är det väldigt sällan, men när jag blir det så blir jag det ordentligt. Upptäckte att jag hade glömt laddaren till kameran oxå, så nu måste jag låna Thomas kamera när jag ska fota. Den ligger såklart i den andra väskan som jag började packa i från början, men tyckte den var för liten för att ta med.

Har många besökare på min blogg varje dag, men det är få som skriver, Har funderat länge på att byta webbadress, så dem som verkligen vill läsa om mitt liv får fråga om adressen. Jag skriver för min egen skull och inte att några ska smyga omkring bara.

Har hittat en tjej som ska designa min blogg.

Nu ska jag ta mig en kaffe i espressomaskinen som funkar!

Linda&Sofia mina kära barn jag saknar er redan och det är värre den här gången än förra gången


Dax igen!


Flyger runt 19.30

Nu är det dax att flyga igen och tillbaks till Zürich. Synd att lämna den fina svenska sommaren nu, för det kommer att vara ett högtryck här ett tag. Där borta är det alldeles för varmt en tryckande kvalmig luft som man bara blir dåsig och trött av. Så när jag är tbx om 2 veckor då regnar det väl här hemma :-( Det är väl ingen synd om mig alls, för jag väljer ju själv var jag vill vara.


Arlanda är en fin flygplats

Får se om vi ska gå på street-parade imorgon. Jag har förberett med hörselskydd till Elias om vi ska dit, men han tar bara av sig dem hela tiden. Det är en verkligen en jättefest där folk kommer från flera grannländer dit för att lyssna på musik. Nu är det ju mest technomusik som jag gillade väldigt mycket förut, men det gör jag väl fortfarande.


Knökmycket folk

Hoppas ni alla här hemma får det underbart med mycket sol. Hörs snart igen!

Fullsatt på bio en fin sommardag
Igår va jag och Sofia på bio och såg "Sommaren med Göran". Jag skrattade 75% av tiden så det va en riktigt bra svensk film om man gillar Peter Manusson och David Hellenius. Dem ihop är ett vinnarkoncept tydligen, för så fort de gör nåt tillsammans så blir det så jäkla roligt.

Om ni gillar svensk film och komedi så gå och se den. Ni tänker säkert att den kan ni se hemma på teven. Visst kan man göra det för det är ingen biofilm. Men som sagt film ska ses på bio om man inte har en filmduk och ett superbra surroundhögtalare hemma.

Idag skiner solen igen och jag skulle bara vilja åka till Sunnersta idag och lägger mig där vid vattnet och mysa, men har tyvärr ingen bil. Men Linda har sovit här inatt så vi ska väl hitta på nåt idag. Linda har tagit ett stort steg i sitt liv och jag får så mycket inspiration ifrån henne. Vi gör små val varje dag, men det är de största valen som är de jobbigast men oerhört viktigt såklart. Men man ska alltid gå efter magkänslan och känns den rätt så go for it!

Det finns dagar som är som trappor, man måste välja om man ska gå upp eller ner.

Den verkligt lata människan kommer ingenvart. Den ständigt upptagna människan kommer inte mycket längre

Nu finns ni alltid med mig när jag går...

Igår var jag o storshoppade på Gränby. Har inte unnat mig kläder på skitlänge så nu slog jag till rejält så jag klarar mig ett tag. Ett par t-shirtar, 3 cardigans, ett par shorts, en rosa kortärmsskjorta och en bh och förut köpte jag mig ett par jeans och ytterligare shorts. Jag som alltid brukar köpa klänningar eller kjolar har lagt om stilen lite :-) Självklart fick ju Elias nånting oxå. Köpte en höstjacka till honom redan, för snart är den här. Hösten!

Blev så förvånad när jag vaknade imorse och klockan visade kvart över 7 och Elias hade inte vaknat på natten o skulle ha välling. Kan det bero på nattvällingen jag har börjat med igen? för jag har inte köpt den på ett tag. Hoppas det är den så det inte är engångsföreteelse bara.

Sen gick hela gänget till Linda och där åt vi spagetti och köttfärssås *mums fillibabba* Alla var så hungriga och sen blev jag firad med prinsesstårta. Fyllde år i slutet av juni men vi har inte firat mig för jag va ju borta då.

Här ser ni min fina present. Visst är det fint! Oj va jag är glad att jag har er "my precious little diamonds".

Det sägs att man förtjänar dom barnen man får, så vad har jag gjort i tidigare liv för att få er?

Älskar er så mycket!! <3


Silverhalsband med mina barns namn och en skyddsängel som vakar över dom          

Som mina barn påpekade så har jag valt alla mina barns namn med 5 bokstäver    


Ett gulligt kort fick jag oxå

Är de inte fina mina barn!

Snygga jeans

Nu har jag äntligen köpt mina första jeans efter Elias kom till världen. Har inte varit sugen på några heller för vill inte tränga in min stora mage. Har trivts bra med byxor med resår och de är precis lika snygga dessutom och ser ut som jeans.

Har alltid gillat jeans från Ginatricot och även denna gång blev det ett par. De sitter så himla bra som de är sydd efter mig och dessutom är de billiga.


Perfect jeans

En utebild så det syns bättre

Låga fickor

snyggt med skärp tillIdag blir det förhoppningsvis mer shopping och en fika hos Linda. Trotsar pms-helvetet för det ska inte få ta över mitt liv som det har gjort så många ggr. Har slarvat med tabletterna som jag köpte på apoteket med namnet Femal som har gjorts så mycket reklam på teven för. För mig har det blivit sämre efter jag har fött barn.

Alla ni tjejer som läser min blogg hur har ni det med pms?

RSS 2.0