Ny dag och nya intryck



Sitter här med ett gott nybryggt kaffe och tittar på nyhetsmorgon. Blir så glad när man får höra lite svenska på teven. Är så trött på den fula tyskan. Kan ni tänka er Grey´s Anatomy blir dubbade på tyska? Det är så fult och det stämmer inte att söta Izzie ska prata tyska. Det var bara att knäppa bort allt. 


Idag skulle jag vilja följa med tjejerna till Norrtälje men allt krånglar till sig så det blir nog en sväng på stan och köpa lite nya kläder till Elias. Storlek 80 börjar sitta precis på han så nu är det dax att förnya garderoben till han.


Är ni rädda när det åskar ute?

Det är så skönt att temperaturen visar under 20 grader för jag är så trött på värmeböljan i Schweiz och varje kväll så fick man somna till värsta åskdundret över huvudet. Åskan där är inte som här det blixtrar och dånar så man tror att huset ska gå sönder. Jag som är såå rädd för åskan och går gärna och gömmer mig under täcket. Det är för att jag har varit med om när åskan gick över huset en gång för längesen när vi bodde på landet och det bara blixtrade i uttagen i väggarna så jag trodde blixten skulle slå ned i huset, men den slog ner några hundra meter bort bara och sicken smäll!. Döttrarna och pappan till barnen var ute på sjön då, men fick veta att de stod under ett skjul på land och väntade på att det skulle gå över. Så jag var såå orolig för dom och det här var så längesen då jag inte ens hade en mobil :-)

 Respekt för naturen det har jag verkligen!

Dax att göra sig iordning för dagen.

Beachvolley och en härlig söndag i Zug

Helgerna går alldeles för fort när man har kul. Lördagen gick åt till en hel dag på beachvolleplan. Volleyboll har jag inte spelat sen jag gick i skolan och då var det i en tråkig svettig gympahall. Det här var första gången på sand, men det var hur kul somhelst och väldigt svettigt. När solen kom fram blev det stekhett men vi kämpade på. Nästa gång blir det kanske tennis eller så ska vi ordna en 5-kamp.


Så jobbigt när man är få som spelar.

Stavros och Thomas in action. De vann överlägset


Efter flera timmars sport åkte vi hem till Torbjörn till hans fina lägenhet med en jättefin utsikt. Där dök deras tjejer upp till slut så jag fick träffa dom  Efter en tids ihopplockning av en ny grill blev det äntligen grillspett och kall öl eller vin för dom som ville. Elias tog sig en tupplur medan vi andra åt glupskt av maten.Hade inte ätit på hela dagen förutom en melon. Elias skötte sig exemplariskt som han alltid gör när vi är borta och han är ett riktigt charmtroll som inte är blyg för människor ett dugg,


Utsikten från Torbjörns terass

Så gott med grillad majs och kycklingfilé

Lördag blev det bilåkning som vanligt en hel del mil och till slut kom vi fram till ett ställe som heter Zug. Mitt favvoställe i Schweiz har jag kommit fram till. Visste inte om att det var någon särskild dag där, men de hade ordnat en festdag fär ungdomar där med allt möjligt. Där skulle du ha varit med Sofia :-) Men först en fika vid hamnen och njöt av den fina utsikten över alperna. Åh vill bo där! Vi har faktiskt satt ut en annons på den här för jag trvis inte här av många orsaker. Hoppas ngn nappar så vi kan flytta till Zug kanske. Håller tummarna! Det blir lite längre för T att åka till jobbet men det är d värt säger han.

Så fantastisk utsikt i hamnen i Zug

Så många svanar på en o samma gång har jag aldrig sett

Mycket folk som trängdes men det syns inte på bilden

Fina båtar och fina hus


En vattenrutchbana på sidan om sjön

Badet i Zug

Elias älskar att bada. T doppade han under vattnet flera ggr

Pricken över i:et en vacker solnedgång på väg hem. Åkte förbi Schwyz där många kändisar bor. Därav tennisspelaren Roger Federer är skriven.

Imorgon bitti är jag hemma i Sverige igen för att träffa mina döttrar. Saknar er jättemycket och snart ses vi! Men jag måste boka en resa tillbaks snart igen. Redan den 7 augusti för då är det en stor folkfest när street parade började. Sist jag va på den va för fyra år sen och wow vilket drag och va mycket folk.


Står på egna ben

e
Elias drar sig upp med stöd mot en stol och med hjälp av tungan

Se så glad han blir när han klarar det


Måste skriva ner att Elias har börjat ställa sig upp mot allt han kommer åt nu...säng, stol och bord ja de mesta han kan sträcka sina små händer och greppa. Han har fastnat för "Teletubbies" som är på morgnarna på BBC prime. Han sitter helt still och lyssnar och tittar. Kanske han kan lära sig lite engelska för jag har hört att de är väldigt mottaglig för språk innan 3-årsålder.


Elias favvoprogram

Idag är det mulet men solen skiner emellan och det är fruktansvärt varmt här fortfarande. Nu har jag bokat en resa hem på tisdag, så snart mina döttrar så får vi ses! Saknar er så mycket och det har ni fått höra såkart redan.

Vi ska fira min födelsedag i efterskott när jag kommer hem..ser fram emot det jättemycket.

Ikväll ska vi iväg o köpa en bärsele så jag ska slippa ha med vagnen på flygplatsen och hålla på o krångla med att checka in den. Bärstolen är för klumpig att ha på ryggen och så vill jag ha koll på han när han sitter på magen och mycket lättare om jag vill ta ur han

Tycker ni andra mammor att bärselen har varit bra och hur länge har ni använt den?

Så varmt här!


600 m över havet ligger det fina stigar i skogen o ibland med panoramutsikt



Titta noga så ser man alperna i bakgrunden

Igår var det 30 grader i skuggan och bastuvarmt i solen! Ville så gärna ta en långpromenad men hur ska man kunna göra det om man inte åker till skuggan. Så jag tog mitt pick o pack o åkte upp några hundra meter till den underbara skogen som är så tät så det knappt kommer ner ngn sol.

Där gick jag i flera timmar o som tur va hade jag vatten till både mig o Elias. Jag började med att gå upp mot en otroligt brant backe som varade i flera hundra meter. När jag kom upp så var jag alldeles slut och svettig o tänkte att jag kommer aldrig att orka gå mer nu, men jag lyckades gå i ett par timmar innan jag va tbx o då hade Elias slumrat till i en halvtimme. Där blir det fler promenader framöver för bättre träning kan man inte få o ibland bjuder det på panorama utsikt så man blir helt stum.

Det är  hejdundrade åska o regn varje morgon, men sen skiner solen under dagen. Men nu ser det så mulet ut o idag o det ser inte ut som solen kommer att spricka fram mellan de skytunga molnen. Det gör inget för jag ska njuta av att vara inne o titta på mitt favvoprogram.

Vad ska ni andra göra idag?


Tät skog med rinnande vatten i en bäck

Ibland är det störa höjdskillnader så man får svindel

En helg har passerat igen


Den här helgen har det varit full rulle med en heldag i Tyskland i lördags. Många schweizare åker dit för att storhandla för att det är billigare där. Vi slog till på en tv på Mediamarkt som även finns nu i Sverige. Jag har klarat mig bra utan tv jag är inte är så beroende av en när man har en dator. Det går ju att hitta de flesta programmen där som finns i Sverige.
Men nu köpte vi en kabel så vi kan titta på teven via datorn. Det blir ju både större bild och bättre ljud.

Och en sväng till Ikea för andra gången den här veckan innan stängningsdax för att köpa en jättefin tevebänk. Ska se om jag hittar en bild på den.


Här står 2 bredvid varandra "Bestå Burs"- högglans vit


Det blev verkligen en storhandling på 2500 kr o då var det bara mat till oss och blöjor, gröt och vällig till Elias. Nu såg jag att det var honung i gröten som jag köpte. Inte får man ju ge det till barn under 1 år för det kan ju dö av botulism har jag för mig.

Ni som har barn...skulle ni ge era barn gröt med honung i?



Vacker vandring

Igår blev det vandring 600 m över havet. Det ligger en härlig skog på höjden där många vandrar genom täta o höga träd. Lite som i en fantasivärd. Det rinner vatten i bäckar och helt plötsligt dyker det upp grillplatser och träningsställen om man vill träna. Vi gick aldrig till panoramautsikten, men nästa gång gör vi det. Jag hade Elias i bärstolen så jag fick rejält med träning i både ben o rygg men T fick ta över efter ett tag. Han somnade i den till slut för det är väl så mysigt när det gungar fram o tbx. Åh nu vill jag dit o promenera igen.


Utsikten över Kilchberg

Sen åkte vi till den andra sidan av sjön där T bodde förut i Kilchberg. Utsikten är oxå jättevacker men husen är inte lika fina som här. De sägs att den här sidan är rikare och vackrare och nu vet jag att det är sant. Husen är faktiskt  finare o solen lyser längre om kvällarna eftersom solen går ner i väst. En kaffe med chokladcroissant blev det innan vi åkte hem.


SeeBad, Kilchberg

Sen har jag ju fastnat för Harper´s Island som jag måste titta på varje dag nu. Det är så spännande och slutar alltid så man vill fortsätta se serien. Hur sjutton klarar man sig förut att vänta en hel vecka när man kan se det när man vill.

Tack Pernilla för tipset för nedladdningen.


Tummen ner för tekniken

Äntligen regnar det ute! Igår var det 35 grader i skuggan och det är alldeles för mycket. Höll på o få solsting innan jag kom hem igår efter jag hade varit o handlat. Vill ha normal värme inte så här varmt så varken jag eller Elias kan vara ute ens. Blir isolerad i lägenheten bara för att man inte klarar av värmen. Finns ingen ac här men vi har en fläkt som vi hade med oss. Huset är gjort av sten men det blir otroligt varmt ändå. Idag är det  klibbigt inne men inte lika varmt ute o hoppas helgen blir mer normal.

Det går inge bra här när det gäller teknikprylarna. Spisen igår fuckade ur rejält. Den är så känslig så fort man råkar lägga nåt på den, då börjar den pipa högt för det är såna där digitala knappar man ska trycka på. Så T hade råkat låst med en timer och det gick tamej sjutton inte att få bort det.

Fin spis men såå jobbig

Så när jag skulle göra välling till Elias igår morse fick han äta kall välling. Läste bruksanvisningen men den blev jag inte klokare av. Till slut efter jag hade tryckt en sån där hundra ggr och slitit mitt hår så fick jag bort låsningen på spisen.


Man ser inte de röda prickarna utan bara i kameran

Idag är den Espressomaskinen som inte vill ge mig kaffe!! Jag vet hur man ska göra när man ska fylla på vatten och jag har tagit bort kafferester som blir efter några dagar, MEN idag då j-a ska den krångla!! Det är meningen man ska dra ut en stor grej för att man ska komma åt kaffesumpen men den sitter så HÅRT!  Jag har stått med ena benet på maskinen o dragit och jag har pushat fram o tbx o upp ner men den rör sig bara några mm,  Det var nära att jag höll på o slå sönder den helt med ngt tungt, men så kom jag på att det inte är min maskin.



Så här sitter jag utan kaffe och är såå trött o tung i huvudet för min kropp vill ha koffein för att jag ska vakna. Tog mig ett glas mjölk men det var så äckligt. Får väl gå till ett café och betala dyrt för att jag ska få mitt kaffe.

Jag säger bara TACKA VETJA MIN KAFFEBRYGGARE!!


Så nu ska vi banne mig köpa en sån för man blir lite konstig i magen av det starka espressokaffe. Vill poängtera att jag inte är ngn stor kaffedrickare. Jag dricker bara 2 ggr om dan det har hänt att det har blivit 3 ggr.

Va tycker ni andra om kaffe? Klarar ni er utan?

Zürichsjön

Zürich är en otroligt ren stad, så pass rent att schweiziska myndigheter offentliggjort att vattnet i kristallklara Zürichsjön, som är avvattnat av alpfloden Limmat, är drickbart

Zürich med sina 365 000 inv är vackert belägen intill Zürichsjön mellan Uetliberg o Zürichberg





Roliga trägubbar uppe på en balkong. En gubbe som håller en hund o
en flicka som sitter på räcket o en till hund vid benen

Överallt i Zürich finns det fontäner med rent dricksvatten.
 Det finns några fåtal fontäner som inte har drickbart vatten, men de är tydligt skyltade.

solen började titta fram när jag kom hit

Så himla vackert


Lyxigt att bo så nära vatten

Sjön ligger 406 meter över havet och längden på sjön är 40 km,
största bredden 3 kilometer och det största djupet är 143 meter

Dyra restauranger efter sjön. Schweizare tycker om att leva gott och äta ute

Inte många själar mitt på dagen. Trodde hemmafruar skulle sitta här
men det var mest några enstaka gubbar

Kul cykel som man kan ta sig över sjön om man vågar :)

Många har en egen båt här

Många segelbåtar

Här promenerade jag

Längs med Zürichsjöns västra sida finns en flera kilometer lång strandpromenad som mynnar ut i en stor park. Det är en underbart lugn oas mitt i stadens hjärta, och här samlas folk för att umgås, sola, vila, ha picknick och bada.

En av alla båtar som tar en mellan olika kantoner

Och vi bor i Küsnacht som ligger bara 8 min från city med tåg

Det är relativt billigt att åka båt på sjön, och det finns många olika rundturer att välja mellan.
Ta med dig picknick, sitt på taket och njut av vinden i håret.

Kom hit så så tar vi en båtur :)
Carpe Diem/Fånga dagen


Energitjuv

Min blogg börjar bli en fotoblogg men jag älskar att fota vackra bilder och i Schweiz kan jag inte låta bli att fota. Korten blir ju hur fina som helst. Vaknade med ösregn imorse och Elias sov ända till halvtio med ett uppvaknade runt 6 för välling. Han börjar mer och mer hoppa över nattmålet och det är såå skönt att äntligen få sova mer på natten. Men jag har såå svårt att komma i säng om kvällarna. Har ingen lust att gå och lägga mig runt 23 utan det blir tolv eller ännu senare.

Igår kom grannkärringen sent o knackade på dörren och undrade va vi höll på med för det dunkade och lät så mycket. Vi har tunga persienner som man ska dra i ett tjockt band för att det ska gå ner och det gjorde jag några ggr men det lossnade inte ändå.

Hon undrade om vi höll på o förstörde nånting och frågade om hon fick komma in i sovrummet för att kika. Men jag va emot det direkt men T lät henne komma in. Hon gick grundligt igenom och berättade hur jag skulle göra så jag inte hade sönder de. Jag lät väldigt irriterad tbx och påpekade att mitt barn låg och sov i samma rum. Men hon bryddde sig inte.

Jag blev så sur efter hon hade gått iväg för det är inte första gången hon är på oss om saker o ting. I söndags när vi flyttade in fick vi en genomgång hur viktigt det va att låsa dörren varje gång vi gick ut för det har varit inbrott här. Alltså en ytterdörr till huset...det är 3 lägenheter i huset. Hon gick igenom noga tvättmaskinen hur den funkade som jag va dum i huvudet och aldrig hade tvättat nångång. Hon påpekade hur viktigt det va att städa noga efter sig; ta bort hårrester i tvättmaskinen och skura golvet så inte låg ett skräp kvar.

Gården får vi inte vara på förutom när vi ska slänga komposten och cykeln som T har måste han ställa runt hörnet så den inte syns utifrån. Det är säkert nåt mera som vi inte får som hon kommer att berätta för oss EN dag. Åh sura energislukande människor försöker jag undvika så mycket det går.

Kompostera är jag inte van med, men här självklart har vi en grön hink som vi måste slänga allt som går att förmultna och sen ska vi ösa ner det i tunna på gården. Glömde säga att dagen efter vi flyttade in så påpekade hon att vi inte skulle smälla så hårt i dörrarna när vi gick ut och in för det lät så mycket ovanför henne då. Sen sa hon snabbt att det inte är så barnvänligt här för det är en liten trappa upp till våran lägenhet. Kanske 6 steg bara och det går hur galant somhelst o dra vagnen upp o ner där. Det va en tydlig hint om att hon INTE ville ha barn här i huset! Jag kommer inte att vara här hela tiden, för jag måste åka hem till mina andra barn som jag längtar efter. Men Sverige saknar jag inte än för det hur bra somhelst här med värme och bad i närheten. Men huvaligen va dyrt det är. Kom inte ihåg att det kostade såhär mycket förut. Här o häpna nu...för en påse med kanske mjölk, yoghurt, bröd, pålägg, ägg, och köttfärs kostar 45 chf och det är ungefär 333 kr!! Lönerna här är ju mycket högre och dels har de lägre skatt, men jag är INTE van att betala såhär mycket!

Hon är väl sur att hon har fått en barnfamilj här istället för kvinnan som bor här annars som har mozart i skivspelaren och ingen teve o jobbar hela dagarna.. Hon är van att det är tyst och lugnt här annars. Hon är en typiskt  noggrann Schweizare som har bott här i alla sina dar.  Och är det ngn som kommer o ändrar på ngt eller stör så blir hon galen.

Elias är inte direkt tyst han heller som slänger leksaker på golvet så det dånar om det. HOPPAS det hörs upp till henne.
Tänk att en människa kan få en att tappa humöret, men jag kommer minsann att säga till om hon tar ett övertramp till,

VARFÖR KAN JAG ALDRIG FÅ TREVLIGA GRANNAR?! Hemma i Sverige har jag inga otrevliga men ingen som man vill umgås med.

Lägger in lite vackra bilder som jag tog idag lite senare.


Lite fler bilder


Det stora sovrummet med balkong i öst

Långa gardiner för det är högt i tak

En vacker schäslong i sovrummet

Grönska som pryder upp balkongen

Finns plats för flera

Den här trivs jag bäst på med sjöutsikt och sol hela dan

Lyxig lägenhet



Här kommer lite bilder från den fina lägenheten i Schweiz. En stilren, vacker och mycket ljus från alla fönster.
Det bästa med allt är att jag slipper städa ordentligt här för det kommer en städtant varannan vecka som hyresvärden betalar, Vi ville verkligen inte ha någon städhjälp, men hon ville promt ha henne kvar för annars får hon inte behålla henne när hon kommer tbx i dec.


Matplatsen

Ena balkongen i söder

Vardagsrummet utan tv

Det är tur man har dator

Stor hall med ett jättefint golv

Spotlights i taket

Köket med ytterligare en balkong

Varmluftsugn

Badrummet

Toaletten

Fattas lite bilder på sovrummen och en till balkong med massor av krukor som ska vattnas.

Vaknade med regn och nu är det fina varma vädret tbx. Ikväll ska vi åka till Ikea och det är inte lätt att komma dit med all trafik som går igenom Zürich.

Just nu sitter jag på balkongen och solar och lyssnar på Allsång på Liseberg. Kan inte hålla mig borta länge från den svenska kulturen och vad som händer hemma i Sverige. Just nu har jag inget att klaga på. Har bara ett par min ner till vattnet om jag blir för het och vill svalka av mig.

Hur har ni det där hemma?


Äntligen framme vid målet!


Utsikten från balkongen. Utsikt över Zürichzee

Älskar rosor


Hallå alla i Sverige nu är vi äntligen i Schweiz! Det var så varmt igår kväll här så det kändes som vi hade kommit till tropikerna. Varmt o fuktigt och syrsorna spelade för fullt. Nu är jag här för kanske 10:e gången. Har tappat räkningen helt.

Fick nästan sittsår innan vi kom fram hit. Vi fick ju stanna lite fler ggr för Elias skull,
Resan tog ca 24 timmar sammanlagt och då räknar jag inte in övernattningen i Tyskland.
Lägenheten är superfin som T har hyrt. 100 kvm stort med 3 balkonger så jag får sol från morgon till kväll. Sofia den är mycket finare än min hemma :-) Har tagit lite bilder så du får se va fint det är här. Solen skiner här och det är säkert redan minst 20 grader här. Hur är vädret hemma?

Har tagit mig en god Espresso så nu är jag pigg o glad.  Nu måste jag köpa mer kaffe för bönorna tog slut. Åh va gott det är att lukta på hela bönor. Man vill ju bara stoppa ner handen o äta.


Vill ha en egen

Ska ta mig en promenad o se mig omkring o leta upp en matbutik. Vardagen fortsätter ju här med. Nu är det slut med semestern för T började jobba idag. Ska bli spännande att höra hur hans dag har varit när han kommer  hem. Det är tredje gången gillt han jobbar här.

Lägger in bara några bilder nu. Ska in i duschen o Elias ska bada.

Mot nya mål



Så fint att promenera vid naturreservat

Lång brygga ut till havet

Klart vatten

Elias sitter på pappas rygg i en bärstol


Nu lämnar vi stugan här i Törnelycke mot nästa mål som blir mot Öresundsbron som jag aldrig har åkt på. Ska ju vidare ner mot Europa nu till alplandet.






Han somnade till slut

Började avslappnat med en lång o skön promenad efter havet (Örarevet som är en rullstensås o naturreservat) och ätit på en sjökrog där jag självklart åt rödspätta såklart med färsk potatis och en supergod hemlagad remouladsås till. Satt o njöt av den fina utsikten och tystnaden tills det kom in en skock med folk och det blev genast högljutt.


Rödspätta*mums

Idag tog vi en sväng in till Kalmar och gick o strosade i affärerna och oj vilken mysig stad säger jag bara. Mycket mysigare än Uppsala. Den kändes större och fler affärer att gå o titta i. Konstigt när man bor i Sveriges fjärde största stad. Åkte på ölandsbron bara för att se utsikten och havet under. Det blåste väldigt kraftigt det var säkert kuling som en metrolog skulle säga. Öland har jag inte varit på år o dar och då åkte jag med exet på mc och tältade. Det va i unga år när inga barn fanns.


Kalmar slott



Stora vågor

Ölandsbron

Fick se en dubbel regnbåge på vägen från Öland


Kan sammanfatta den här resan som en lång mellanlandning mellan Sverige och Tyskland som blir vårt nästa övernattning innan vi är framme i Schweiz.

Ha d gott alla så hörs vi snart igen!


Söderåkra-Kalmar



En tjej som heter Sanna  frågade om jag ville bli veckans blogg, så varför inte.
Ni som vill att jag ska bli det får gärna gå in här o rösta. En rolig grej bara brukar aldrig vara med på sånt här annars.

Inatt var vi framme i Kalmar eller rättare sagt Söderåkra som ligger 3 mil ifrån Kalmar i en röd fin stuga. Ska ta lite bilder men internetuppkopplingen är sådär så jag kanske bara lägger in en bild. 

Vädret är såklart mulet och regnet hänger i luften, men jag bryr mig nada just nu utan njuter av stillheten bland äppelträd, blommor, gröna gräsmattor hagar, kor, hästar  får och en tupp som låter. Vi ska väl ta en promenad vid havet i den nya sulkyn eller kanske i den nya bärstolen som inköptes på Babyland igår. Den kommer att bli till användning när vi kommer till Schweiz och ska vandra i bergen där. 

Jag har det bra just nu och kan inte har inget att klaga på. Hoppas ni andra har det bra och får njuta av dagen

Carpe Diem


Kalmar nästa






Idag åker vi till Kalmar-Torsås till en röd liten stuga. Det var meningen att vi skulle åkt dit direkt efter västkusten men vi va tvungna att åka hem. Vi hade hyrt den i 2 veckor men nu blir det bara ett par dagar där, för vi måste åka vidare till Schweiz för T ska börja jobba där i ett halvår. Vi ska bila hela vägen i ca 180 mil sammanlagt. Hoppas det ska gå bra med Elias att sitta still så länge. Undra om vädret är bättre där för i Sverige är det bara moln och regn på väderkartan. Nej nu måste jag packa väskan. Ha en bra dag allihopa!




Kalmar

Kalmar var en av Sverige första städer. Under medeltiden var det också en av Sveriges viktigaste städer.

Eftersom Sveriges sydgräns på den tiden gick mellan Småland och Blekinge var det landets sydligaste hamnstad av betydelse. Belägen i en djup vik, omgiven av skyddande öar, lämpade den sig väl som hamn.

I väster fanns bara en glugg vid kusten, sårbar för dansk-norska angrepp.

Med erövringen av Blekinge 1658 och grundandet av Karlskrona 1680 minskade Kalmar efterhand i betydelse.

I samma riktning verkade grundandet av Göteborg 1621 och förvärvandet av en lång svensk västkust 1645/58.



Vilka är ni??!!


Igår var det en besökstopp på min blogg har aldrig haft så många tidigare.
Jag hade nästan 100 st som kikade in.
Skulle vara jättekul om ni kunde lämna en kommentar så jag vet vilka ni är ;-)
Jag är ju så nyfiken vilka ni är som vill läsa om mitt liv


Elias 9 månader


Elias på studsamattan vid stugan

Fantasybild

Så fina ögon min älskling har



Min plutt fyller 9 månader idag!!


Han blir ju bara sötare och sötare varje dag och nu börjar man upptäcka hans personlighet för varje dag som går. Ser fram emot varje steg han kommer att ge. Älskar dig så mycket <3

 klarar av just nu:


Han tar sig upp från liggande till sittande

Han sitter stadigt

Han kryper

Han kan äta smörgås själv

Han dricker utmärkt från ett dricksglas

Han säger papapapapapa

Han kämpar för att resa sig upp mot allt

Han gillar att slå med en sked mot bordet eller ngt som låter högt

Han är oftast glad och skrattar högt

Han gillar att ligga att mysa och blåsa mot bar hud helst mot magen så det blir ett pruttljud

Han kan inte sitta still när han hör musik. Han lyfter med rumpan och viftar med händerna eller klappar mot ett bord

Han älskar bollar. Så fort han ser en så blir han jätteglad och ska rulla och kasta iväg den.

Han gillar att tappa ner saker från matstolen och vi ska plocka upp det och han tappar ner det igen

Han ska känna på ansiktet och helst stoppa in handen i munnen

Lyfter på fötterna och går när man håller hans händer

Han älskar människor och när han får ögonkontakt så ler han stort


Tråkigt att vara hemma

Bjuder på några härliga bilder från igår då vi hade en ytterligare en baddag.
oj va vi badade mycket. Det var så varmt i vattnet att man aldrig ville gå upp.
Längtar redan tbx!!

Bra med trätrall när man ska dra vagnen ner till stranden

Restaurangen på Mellbystrand

Tog en morgonpromenad på flera km med vagnen på stranden

Så skönt att vicka med tårna i sanden

Sofia körde vattenskotern 2 ggr men hon blev inte nöjd ändå.  Nu vill hon
ha en egen :)


Nu är vi hemma igen!
Fy va hemskt att komma hem och packa ur alla grejer. Det va en hel del vi hade med oss. Vi hade en släpkärra som var proppfull men vi fick ändå inte med alla prylar så vi spände fast  en del ovanpå kärran med spännband och det berodde på att Sofia va med oss hem nu med hennes väska,  massor med mat och en ny kylväska som går på el som tog plats. Det står fortfarande grejer på golvet som jag inte har orkat ta tag i, men det är ju en dag imorgon oxå.

Vi har koncentrerat oss på att köpa en bilbarnstol till Elias, för han gillar inte sin stol som han har just nu. T har kopplat ur airbagen i fram så nu kommer han få sitta i fram istället för bak. Är det bara min lillkille som hatar att åka bil?? Han gillar verkligen inte att bli fastspänd och knappt ser nåt alls. Hoppas verkligen det ska bli bättre med den här som vi ska köpa imorgon för då han kommer upp lite och han ser både mig och T när vi åker.

Hittade en jättefin på blocket med märket  BeSafe iZi Kid som anses av yrkesfolk inom trafiksäkerhet för att vara marknadens säkraste bakåtvända bilbarnstol. Förklaringen ligger i den klara säkerhetsfilosofin, bakåtvänt och extrema tester


Mellbystrand

Några bilder från idag när vi var till Mellbystrand. Här kommer lite fakta om Mellby..Mellbystrand är områdets största ort med närmre 2000 invånare. Sommartid är det något av ett paradis med Sveriges längsta sandstrand, 12 kilometer lång. Idag erbjuds ett kustnära och attraktivt boende, med närhet till butiker och service. E6:an gör att det är lätt att ta sig både hit och ut i Sverige (ca 20 minuter till Halmstad, 5 minuter till Laholm) eller Europa (ca 1,5 timme till Danmark).

Jag som är värsta badkrukan badade idag! Det måste ha varit minst 23 grader i vattnet och det var så härliga vågor som vi dök o hoppade i som vi samtidigt sjöng en sång hela tiden som gick såhär. "Åh åh så skönt att vara naken...vifta på brösten o shejka på rumpan"...

Imorgon blir det mera bad  och ev vattenskoter för snart närmar det sig hemgång.


Sveriges längsta strand

Så skönt i vattnet kändes som ett badkar

Klart vatten o härlig sand


Höganäs-Mölle-Kullaberg

Ännu en dag med massor av fina motiv att fota. Det känns som dagarna har bara blivit bättre o bättre för varje dag. Sen Sofia kom har det varit fullt upp varje dag, Kommer hem sent och middagen blir inte förrän runt 20-21. Exakt såhär ska det vara när det är sommar. DÅ ska man inte sitta inne och uggla. Gud va jag kommer att sakna denna stuga när vi åker hem på fredag. VIll inte åka hem till min tråkiga lägenhet med BARA balkong. Men det är bara gilla läget, men jag kommer defintivt inte att sitta o tråka hemma. Den här sommaren kommer att bli händelserik känner jag på mig.
Dagen såg såhär ut...först blev det en tripp till Höganäs där vi sjävklart stannade till vid outlet o köpte kaffemuggar för 19 kr o tallrikar för 25 kr  och en kavel i silikon. Vidare till den superfina hamnen i Mölle som ser precis ut som man är utomlands med alla husen på höjden. Där blev det självklart en fika eller jag dracka en kall god öl. Efter det åkte vi upp till naturreservatet Kullaberg som har lika fin utsikt som Santorini med havet och man kan se ända bort till Danmark.
Nu över till bilderna som vi tog igår...


Hamnen i Mölle det var så vackert med alla husen på höjden

Sofia o Elias på fiket "systrarna på piren"

Jag drack en god öl där

Bedårande utsikt över Mölle uppe på Kullaberg

Kullaberg

Fantastisk utsikt vart man än stod ute på spetsen av halvön


RSS 2.0