El Gouna blev det till slut




Hej allihopa! Nu ska ni äntligen få veta hur vi ska göra :-)

Det blir ingen resa till Mexico utan till Egypten istället. Jag och min dotter Sofia har suttit i flera timmar nu och vi har haft lite olika alternativ. Ett va opecifierat till Sharm el Sheik, det andra är till Hurghada med en gigantisk hotellanläggning med all in inclusive och det tredje alt. är till El Gouna som ligger 2,5 mil utanför Hurghada som är relativt nytt som har byggts upp bara för turismen. Det var just det vi fastnade för faktiskt för det verkar vara ett lugnare område utan en massa araber överallt. Har hört så mycket negativt om araber! Och jag åker bara för att ta det lugnt och inte känna någon stress över biltrafik och buller från gatutrafikanter. Helt enkelt pefekt för en trött o sliten mamma med en 6 månaders bebis. Sofia som är 17 år tycker det ska bli så skönt att bara relaxa och slippa tänka på prov och läxor. Hon behövde verkligen det här så hon får nya krafter till slutspurten på terminen.

Men när vi äntligen hade bestämt oss och skulle boka då blev det 7 dagar istället för 8 dagar som det står att det ska vara, så det blev inget bokat idag. Vill ringa och få klarhet i allt innan vi bokar såklart så vi inte blir lurade.

Vi valde mellan det här hotellet som är all in inclusive klicka här

Och till det här stället vill vi åka till klicka här 
Vi vet inte vilket hotell vi får för det ospec, men när vi kikar på alla hotell
som  Apollo har så är alla superbra.


El Gouna är Röda havets vackraste och mest exklusiva turistort! Här upplever du vackra stränder och laguner vid den underbara rödahavskusten. Njut av lata dagar och bra service på de härliga hotellanläggningarna.

El Gouna ligger cirka 25 kilometer norr om Hurghada och skapades för att bli det perfekta semesterparadiset. Några av Egyptens mest framgångsrika affärsmän bestämde sig för att anlägga en vacker, välplanerad och exklusiv semesterort. I dag lockar El Gouna besökare från hela Europa, liksom från Kairos societet, som gärna tillbringar veckosluten här i sina vackra villor.

Allt för en bekväm semester
I El Gouna finns butiker, caféer, restauranger, ett konstgalleri och ett museum. De flesta hotell har pool och erbjuder ett rikt utbud av sportaktiviteter. För den som vill spela golf finns det en riktigt bra 18-håls bana utanför centrum. De flesta hotell i El Gouna ingår i ett dine around-program vilket innebär att man kan äta på de andra hotellens restauranger.

Vatten och nygammal arkitektur
I El Guouna är du nästan alltid omgiven av vatten. Många av hotellen ligger på egna små öar och kanaler och badbara laguner skapar en mycket speciell atmosfär. Sandstränderna är långgrunda och barnvänliga och inbjuder till många lata dagar i solen. Utanför stränderna kan man upptäcka en helt ny värld under vattenytan, artrikedomen här i Röda havet är fantastisk.

Inspirationen till arkitekturen i El Gounas centrum är hämtad från den nubiska kulturen. Gränderna är smala och husen målade i varma färger. Trots att byggnaderna är nya är stilen gammaldags, vilket ger staden en alldeles speciell charm. Mycket arbete har lagts ned på att planera omgivningarna. Färgspelet mellan klarblå himmel, turkost vatten, gyllengul sand, grönskan och byggnadernas jordiga färger är fantastiskt.

Utflykter till kulturens vagga
Om man är i Egypten bör man passa på att besöka några av världens mest kända sevärdheter. Följ med på utflykter till Kairo eller Luxor och upplev mästerverk som pyramiderna och Konungarnas dal. Du kan också åka på ökensafari med jeep eller varför inte prova öknens skepp - kamelen.

Kombinera flera resmål
Missa inte möjligheten att kombinera flera orter på din semester. El Gouna kan kombineras med Hurghada eller med en Nilenkryssning.



Så den 14:e april reser vi bort ifrån det här landet till sol och bad! Lääängtaaaar!!

Kommentarer
Postat av: catta

ååå låter toppen ju. vårt ligger med utan för staden ,sååå skönt. sola bada o sova för oss!



vad fick ni betala!? pöös catta

2009-04-01 @ 21:44:05
URL: http://hotmom.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Åh vad skönt!

Själv hade jag velat resa till Thailand.

Jag tog bort det inlägget för att min mamma inte tyckte att det passade sig då det är många som känner henne som läser mina inlägg hehe...





Nu är jag så trött så jag får skriva till dig imorn om jag får någon tid.

Kramar och egypten har jag hört ska vara jätte bra!



2009-04-02 @ 03:25:19
URL: http://middemadde.blogg.se/
Postat av: catta

hej eller god morgon!

men de är ju jätte bra pris!



vi bvetalade 15-16 000 för oss två. är 4* hotell med allt ingår!-- viville ha avkoppling, kunna vara bara på hotellet... så detta var då toppen, men nu när vi åker själva så blir de dykning mm...



ja de var vid steninge höjden ja gick . sååå mysigt. men en lång väg! heehhe

bor en bit därifrån nu..



men har påbörjat huset nu.... så sommaren slut så har vi flyttat om allt går toppen... så spännande de skall bli!



ååå va häftigt med pass, du bara måste spara de.. när han blir större. hur ofta har man pass från man är under 1 år! heheheeh



trevlig dag tjejen



kram catta

2009-04-02 @ 08:47:42
URL: http://hotmom.blogg.se/
Postat av: Christina

mysigt med solsemester...skulle jag vilja resa till, till sol och värme!

Det kommer att gå jättebra med lille pojken. Jag har rest med både min äldste när han var 5 månader och lilla tjejen när hon har 5,5 mån till södra Spanien under deras varmaste period. Njuuut och bara va med din son och dotter.kramis

2009-04-02 @ 09:42:04
URL: http://leonletizialucas.blogspot.com/
Postat av: Linda

Oj ska ni åka så snart, vad kul! Vad avis jag blir! Vad kosta resan då? Ha en toppen dag! Puss

2009-04-02 @ 10:08:39
URL: http://liwa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0